Презентація з трудового навчання для 5 класу на тему "Текстильні волокна"

Про матеріал
Використання мультимедійної презентації "Текстильні волокна" на уроці дозволяє підійти до процесу навчання творчо, урізноманітнити способи подачі матеріалу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Текстильні волокна

Номер слайду 2

1. Поняття про текстильні волокна.2. Види текстильних волокон.

Номер слайду 3

Багато речей, якими ми користуємося щодня, наприклад, одяг, предмети інтер’єру, постільна білизна тощо, виконані з тканин, які мають різні властивості. Тканини — це різновид конструкційних матеріалів. Порівнюючи зразки тканин, можна помітити, що вони різні, насамперед, за товщиною. Це залежить від ниток, з яких виготовлено тканину, та способу їх переплетення між собою.

Номер слайду 4

Натуральні волокна

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Хімічні волокна отримують штучним способом із різних матеріалів — продуктів переробки деревини, нафти, газу, вугілля тощо. Хімічні волокна мають властивості, яких не мають натуральні волокна, і доповнюють або замінюють їх. До хімічних волокон належать капрон, лавсан та ін.

Номер слайду 7

Це цікаво. У перекладі з грецької мови слово «азбест» означає «неруйнів-ний», «невгасимий». Найважливішою особливістю азбестових виробів є вогнестійкість, тому це мінеральне волокно є сировиною для виготовлення вогнезахис-них тканин, картону.

Номер слайду 8

Під мікроскопом текстильні волокна виглядають так:

Номер слайду 9

Закріплення нових знань 1. Що таке волокно?2. Чим відрізняється волокно від текстильного волокна?3. Які бувають текстильні волокна?4. Визнач, які волокна належать до натуральних рослинного походження, а які — до тваринного походження:а) шовк,б) льон,в) вовна,г) бавовна, ґ) азбест.

Номер слайду 10

pptx
Додано
29 вересня 2019
Переглядів
2884
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку