Календарно-тематичне планування з трудового навчання на ІІ семестр
Програма: 5 – 9 класи – «Навчальна програма з трудового навчання для загальноосвітніх навчальних закладів. 5 – 9 класи» (оновлена), затверджена наказом Міністерства освіти і науки України від 07.06.2017 № 804;
5 клас
№ з/п |
Зміст
|
Дата |
Прим. |
|
Проєкт: Валентинка Основна технологія: технологія оздоблення виробів вишивкою Додаткова технологія: технологія виготовлення швейних виробів ручним способом |
|
|
1 |
Інструктаж із безпеки праці. Вибір та обґрунтування теми проєкту. Планування роботи з виконання проєкту. |
|
|
2 |
Проєктування валентинки методом фантазування. Графічне зображення. |
|
|
3 |
Добір конструкційних матеріалів та інструментів Виготовлення виробу. |
|
|
4 |
Виготовлення виробу. |
|
|
5 |
Остаточна обробка виробу. |
|
|
6 |
Оздоблення виробу. Захист проєкту. |
|
|
|
Проєкт: Букет Основна технологія: технологія виготовлення виробів із бісеру Додаткова технологія: технологія виготовлення штучних квітів |
|
|
7 |
Вибір та обґрунтування теми проєкту. Планування роботи з виконання проєкту. |
|
|
8 |
Проектування методом біоформ. Графічне зображення. |
|
|
9 |
Добір конструкційних матеріалів та інструментів для виготовлення квітів. Добір схеми. |
|
|
10 |
Виготовлення деталей виробу |
|
|
11 |
Виготовлення виробу |
|
|
12 |
Виготовлення виробу |
|
|
13 |
Виготовлення виробу |
|
|
14 |
Остаточна обробка виробу. Захист проєкту. |
|
|
|
тематична |
|
|
|
Проєкт: Писанка Основна технологія: технологія виготовлення писанок Додаткова технологія: технологія виготовлення аплікації |
|
|
15 |
Вибір та обґрунтування теми проєкту. Планування роботи з виконання проєкту. |
|
|
16 |
Проектування писанки методом фантазування. Моделі-аналоги. Графічне зображення. |
|
|
17 |
Виготовлення основи писанки технікою пап’є-маше. |
|
|
18 |
Виготовлення основи писанки технікою пап’є-маше. |
|
|
19 |
Виготовлення писанки (декупаж) |
|
|
20 |
Виготовлення писанки (декупаж) |
|
|
21 |
Виготовлення писанки (аплікація з круп) |
|
|
22 |
Виготовлення писанки (аплікація з круп) |
|
|
23 |
Виготовлення писанки-крапанки |
|
|
24 |
Виготовлення писанки-крапанки |
|
|
25 |
Виготовлення писанки-мотанки |
|
|
26 |
Захист проєкту. |
|
|
|
тематична |
|
|
|
Проєкт : Бутерброди Основна технологія: технологія приготування їжі Додаткові технології: технологія формування культури споживання їжі; технологія сервірування столу |
|
|
27 |
Вибір та обґрунтування теми проєкту. Планування роботи з виконання проєкту. |
|
|
28 |
Раціональне харчування, режим харчування. |
|
|
29 |
Хліб на нашому столі. |
|
|
30 |
Види бутербродів. Гарячі напої. |
|
|
31 |
Приготування простих бутербродів. |
|
|
32 |
Приготування чаю. |
|
|
|
Розділ 2: Технологія побутової діяльності та самообслуговування Міні-проєкт 1: Сервірування святкового столу Основні технології: технологія формування культури споживання їжі;технологія сервірування столу |
|
|
33 |
Види столових приборів. Правила поведінки за столом. |
|
|
34 |
Сервірування святкового столу. |
|
|
|
Проєкт 2: Побутові електроприлади в моєму житті. Основна технологія: технологія безпечного користування побутовими електроприладами. |
|
|
35 |
Побутові електроприлади. |
|
|
36 |
Загальні правила користування побутовими електроприладами. |
|
|
37 |
Узагальнення вивченого матеріалу. |
|
|
38 |
Узагальнення вивченого матеріалу. |
|
|
|
тематична |
|
|