Презентація "З Україною в серці"

Про матеріал
Дану презентацію можна використати при проведенні тематичних уроків з напрямку національно - патріотичного виховання, а також при проведенні уроків історії України і виховних годинах.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ! Підготувала учитель історії Шепетівської ЗОШ №4 ім. В. Котика Гаврилюк Любов Дмитрівна

Номер слайду 2

ПЕРШЕ НАШЕ СЛОВО З НАМИ ПОВСЯКЧАС, МАТИ - УКРАЇНО, ТИ ОДНА У НАС! НИВИ І ДІБРОВИ, І САДІВ ОКРАС -  РІДНА МАТИ - БАТЬКІВЩИНО, ТИ Ж ОДНА У НАС!М. Сингаївський

Номер слайду 3

ЛЕГЕНДА ПРО УКРАЇНУЯкось Господь Бог вирішив наділити дітей світу талантами. Французи вибрали елегантність i красу, угорці - любов до господарювання, німці - дисципліну i порядок, росіяни - владність, поляки - здатність до торгівлі, італійці одержали хист до музики... Обдарувавши всіх, підвівся Господь Бог зі святого трону i раптом побачив у куточку дівчину. Вона була боса, одягнута у вишиванку, руса коса переплетена синьою стрічкою, на голові мала вінок із червоної калини.- Хто ти? Чого плачеш? - запитав Господь.- Я - Україна, а плачу, бо стогне моя земля від пролитої крові й пожеж. Сини мої на чужині, на чужій роботі, вороги знущаються з удів та сиріт, у своїй хаті немає правди й волі.- Чого ж ти не підійшла до мене раніше? Я всі таланти роздав. Як же допомогти тобі?Дівчина хотіла вже йти, та Господь Бог, піднявши правицю, зупинив її.- Є у мене неоціненний дар, який уславить тебе на цілий світ. Це - пісня. Узяла дівчина-Україна дарунок i міцно притиснула його до серця. Поклонилася низенько Всевишньому i з ясним обличчям i вірою понесла пісню в народ.

Номер слайду 4

ЇЇ історія творилася віками,До нині Київ – Град іще стоїть і буде височіти,О! Україно – рідна моя ненько, Нехай історія твоя віками буде жити!

Номер слайду 5

В її піснях, легендах, оповідках,Літописах – історія жива,Вона – немов ріка, яка не просихає,Яка глибока і не видно дна.

Номер слайду 6

Люблю її ліси, гаї, шумні діброви. Люблю поля, блакитні небеса, Поглянь на ці святі місця – дитино,Де є ще на землі така краса?

Номер слайду 7

Україна – це козацький край,Мальовничі села наче справжній рай, Пісня лине солов'їна, дзвони б'ють,Козаків з походів їх кохані ждуть…

Номер слайду 8

Вставай народе! За волю та правду борись,Ніколи народе, катам не корись. Грушевський, Петлюра – ось наші сини,За вільну Вкраїну стояли вони.

Номер слайду 9

Я - Україна, я буду щаслива, За волю та правду борюсь,І скільки б мене не гнули додолу, Ніколи, нікому я не скорюсь.

Номер слайду 10

Вже час минув, і сторінки перегорнулись,Євромайданових і листопадових подій,Але для нас, як очевидців не забулось,І стільки залишилося ще нездійсненних мрій…

Номер слайду 11

Розчленували кати Україну, Вже не квітують на Сході поля,Вже там не голубить мати дитину,Плаче і стогне донбаська земля.

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Дану презентацію можна використати при проведенні першого уроку, виховних годин даної тематики, уроків мужності.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
3.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
3.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. ТРЕТЬЯКОВА ІННА
    Загальна:
    3.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додав(-ла)
Гаврилюк Любов
Додано
14 березня 2019
Переглядів
5128
Оцінка розробки
3.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку