Презентація *З Україною в серці**

Про матеріал
Представлені видатні особистості України:письменники,музиканти,конструктори люди які прославили нашу країну..Переглянувши презентацію відчуваєш гордість за державу в якій живеш.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Засядько Олександр  (1779 — 27.05.1837) — народився на Полтавщині у селі Лютенька Гадяцького району. Галузь: військова справа, конструювання бойових ракет. Досягнення: у 1817 році першим створив кілька типів бойових запалювальних і гранатних ракет, організував їх виробництво і розробив тактику їх використання. О. Засядько сконструював пускові станки, що дозволяли вести залповий вогонь (6 ракет), і пристосування для наведення їх на ціль, розробив тактику бойового застосування ракетної зброї в російській армії. Заснував перший в Росії ракетний завод (м. Санкт-Петербург), який у 1864 р. перевели до Миколаєва, та Вище артилерійське училище. Створивши «Ракетну роту № 1», започаткував створення в російській армії нового виду збройних сил. Він порушив питання про застосування ракет вітчизняної конструкції у майбутніх бойових діях з турецькими військами, в результаті чого створюється спеціальна ракетна рота, оснащена бойовими ракетами і пусковими станками для ведення залпового вогню. Як учасник російсько-турецької війни він на практиці довів переваги ракетної артилерії.

Номер слайду 10

Остроградський Михайло Васильович (24.09.1801—1.01.1862) Народився в селі Пашинівка Полтавської області. Галузь: математика, механіка, фізика, теорія ймовірності. Досягнення: у 25-річному віці надрукував свою першу наукову працю «Про хвилеподібний рух рідини в циліндричній посудині». За свою майже 40-річну наукову діяльність Михайло Васильович написав понад 50 наукових праць з різних галузей математики: математичного аналізу, аналітичної і небесної механіки, математичної фізики, балістики тощо. На засіданнях Академії він прочитав не менш як 86 доповідей і дав близько 62 рецензій на різні наукові праці, подані до Академії. Близько 15 таких рецензій було надруковано. Вшанування пам’яті: іменем ученого названі: Полтавський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти (1998), Кременчуцький національний університет (2007), Вулиця у центральній частині Полтави (1951). 2001 року Національний банк України на честь 200-річчя від дня народження випустив у серії «Видатні особистості України» ювілейну монету «Михайло Остроградський».

Номер слайду 11

Кондратюк Юрій Васильович справжнє ім’я Шаргей Олександр Гнатович (9 (21) червня 1897 — початок жовтня 1941). Народився і навчався у Полтаві. Галузь: космонавтика. Досягнення: Юрій Кондратюк увійшов до історії науки і техніки як автор багатьох оригінальних ідей (і не лише для космосу), реалізованих його послідовниками в практиці розвитку ракетно-космічної галузі. Зокрема, він вперше обґрунтував економічну доцільність вертикального злету ракет, створення проміжних баз під час польотів, гальмування у верхніх шарах атмосфери, використання сонячної енергії космічними апаратами тощо. Очевидно, найбільшим його досягненням є проект розрахунків польоту людини на Місяць, який використали американці, реалізовуючи запуск астронавтів на природний супутник Землі. Наприкінці 1960-х років журнал «Лайф» познайомив читачів з деякими деталями підготовки американської програми «Аполлон». У Головному управлінні пілотованих польотів при Національному управлінні з аеронавтики та дослідження космосу (NASA) під час обговорення варіантів польоту на Місяць виникла суперечка між групою Вернера фон Брауна і групою Джона Хуболта, яка пропонувала вивести корабель на навколомісячну орбіту, потім відокремити й спустити на Місяць спеціальну кабіну. Цю ідею, з котрою пізніше погодилися всі керівники американської програми, взяли з книги Юрія Кондратюка «Завоювання міжпланетних просторів».

Номер слайду 12

І. П. КотляревськийІван Петрович Котляревський — класик нової української літератури — автор перших, справді національних творів — «Енеїди» і «Наталки Полтавки», поява яких знаменувала собою початок нової доби в історії нашої культури.

Номер слайду 13

Андрій Данилко (Вєрка Сердючка)Український комедійний актор, співак, телеведучий. Володар Кубка імені А. Райкіна (2000 р). 2-ге місце на пісенному конкурсі «Євробачення» 2007 року (м. Гельсінкі). Почесний громадянин м. Полтава. Народний артист України (2008 р).

Номер слайду 14

Дурова Надія Андріївна. Видатні полтавціЛяля (Олена) Убийвовк. Голова підпільної комсомольської організації «Нескорена полтавка» (осінь 1941–весна 1942 рр). Герой Радянського Союзу (1965 р., посмертно).

Номер слайду 15

Саша Путря. Саша (Олександра) Путря - юна талановита художниця, яка померла в 11 років від лейкемії. Авторка великої кількості робіт та володарка багатьох нагород.

pptx
Додано
8 листопада 2020
Переглядів
743
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку