Презентація з української мови "Розвиток зв"язного мовлення.Написання листа"

Про матеріал
Поданий в презентації матеріал допоможе учням в умовах карантину зрозуміти тему. Використано матеріали презентації Г. Сапун та спрощено й адаптовано до учнів класу й умов дистанційного навсання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розвиток зв’язного мовлення. Написання листа. Урок 112 Час урок вже розпочати. Та нові знання собі здобувати. Приготуй все необхідне до уроку,Щоб не трапилося потім мороки!

Номер слайду 2

Гра «Вгадай слово»Перша буква є у словах клен та лин, але її немає у слові ніс. Друга буква майже ніколи не починає слів. Третя буква «живе» на початку села. Остання буква двічі повторюється у слові торт.лист. Запиши слово, що утворилося в зошит.

Номер слайду 3

Щоденні 5. Збагачую свій словниковий запас. Лист — частина рослини. Лист — тонкий шматок якогось матеріалу (наприклад, заліза, фанери тощо). Лист — рукописний текст, поштова кореспонденція.

Номер слайду 4

Робота з підручником. С. 117лист

Номер слайду 5

Робота з підручником. С. 117

Номер слайду 6

Гра «Зашифрована відповідь»Пакет із паперу, у якому відправляють лист. Пункт призначення листа, місцезнаходження того, кому лист призначений. Цифрове умовне позначення міста, села. Людина, яка розносить листи. Людина, якій адресований лист.сареадсдеінкртнвкоеатдраесностлиошаадресаіндексконвертадресатлистоноша. Запиши відгадані слова в зошит.

Номер слайду 7

Створення «стіни слів»Розглянь і запам’ятай!

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Робота з підручником. С. 117

Номер слайду 10

Гра “Так-ні”Сподіваюсь, ти уважно працював/працювала за попередніми завданнямита текстом вправи 415. А, отже, зможеш гарно зіграти у тест-гру. Перейди за посиланням на сайт “НА Урок” і виконай завдання гри. Посилання: Код доступу 958187join.naurok.ua

Номер слайду 11

Робота з підручником. С. 117

Номер слайду 12

Робота з підручником. С. 118 Опорні слова-звертання та вислови: матусю, татусю, бабусю, дідусю, братику, сестричко, тітонько, дядечку; навчаюся, справи, незабаром канікули, хочу побувати, мрію зустрітися, планую відвідати; чекаю відповіді, до побачення, до зустрічі, прощай / прощайте…(За зразком попередньої вправи 416)

Номер слайду 13

Робота була плідною. Відпочивай!rrr

pptx
Додано
7 травня 2020
Переглядів
5256
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку