Презентація з всесвітньої історії для 6 класу на тему"Цивілізація Давньої Японії"

Про матеріал
Матеріал презентації "Цивілізація Давньої Японії" буде корисним і пізнавальним усім, хто цікавиться і вивчає історію та досягнення давніх японців. Тема розкриває період становлення державності Японії, висвітлює особливості занять, побуту, релігії, а також здобутки японців у культурі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Цивілізація давньої Японії

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Період Джьомон. Заняття: землеробство, скотарство, ремесло. Кераміка(гончарство)Характерною рисою цих виробів був «шнурковий орнамент», який японською мовою називається джьо́мон. Подібний орнамент спостерігався на острівному посуді до середини ІІ ст. до н.е., що дало підстави археологам називати японську культуру часів неоліту «культурою Джьомон»

Номер слайду 5

Осілий спосіб життя. Поселення - 20-30 осіб. Житло – землянки, напівземлянки

Номер слайду 6

Період Яйой. Поширення рисівництва( поява 4-3 ст. до н. е),Використання іригаціїПерші сільські громади - мура З'явилися нові знаряддя праці, такі як кам'яний ніж-серп, а також нові типи будівель для зберігання збіжжя — комори на підпорах. Члени громади почали проводити свята і молебни за багатий врожай. Сформувався новий сільськогосподарський ритуал і календар[

Номер слайду 7

культура обробки металів — міді, бронзи і заліза. До І століття до н.е. японці імпортували готові товари, але згодом налагодили своє металургійне виробництво. Серед основних бронзових виробів були мечі, списи і алебарди, а також дзеркала і дзвони дотаку. З поширенням залізних знарядь у ІІ ст.  бронзова зброя перетворилася на предмети культу.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Також на початку І тисячоліття до н.е. на Японському архіпелазі почали виготовляти керамічні вироби нового стилю, який походив на континентальний. Їх особливістю був червоний колір, відсутність візерунку та багатство типів посуду. Ймовірно, реформа кераміки була пов'язана із поширенням рисівництва. Такий посуд вперше знайшли у містечку Яйой, за іменем якого нова керамічна культура отримала назву «культури Яйой». Час панування цієї культури на Японських островах з І тисячоліття до н.е по ІІІ століття по н. е.

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Формування японської держави. Японія у китайських хроніках . Серед громади виділилися вожді, які зосередили у своїх руках релігійну і військову владу. Селища нерідко об'єднувалися у союзи — перші японські протодержавні утворення, насамперед Ідзумо.

Номер слайду 13

Перші писемні згадки про стародавню Японію містяться в історичних хроніках І ст. китайської імперії Хань. У них зазначається, що стародавні японці вадзін проживали на островах у Східному морі, мали 100 малих країн та інколи надсилали данину Китаю.

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Ямато і Період кофун(культура курганів)У зводі ІІІ ст. китайської імперії Вей, «Переказі про людей ва», згадується 30 японських країн, серед яких наймогутнішою є Ямато. Припускають, що Ямато була федерацією. Її очолював вождь окімі, голова яматоських родів, який зосереджував у своїх руках усю релігійну і військову владу в державіЙому корилася регіональна знать, яка об'єднувалася у великі роди удзі.

Номер слайду 16

Легендарний імператор Японії Дзімму-Тенно вступив на престол Держави Ямото у 660 р. до н.е. і поклав початок безперервної династії японських імператорів.

Номер слайду 17

Правителів ці люди ховали у величезних курганах. Вони вже мали залізну зброю, більш досконалі знаряддя праці. Тоді були закладені основи державного устрою Японії. У китайців запозичили писемність, буддизм, першу конституцію.    Соціальний устрій Японії був простим і складним водночас. Вся земля належала імператору, а васали за право користування нею несли службу та сплачували мито.

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Досягнення японців. Завдяки тому, що яматоський двір проводив активну зовнішню політику, до Японії було імпортовано чимало досягнень материкової цивілізації. Китайські і корейські емігранти оселялися на Японських островах і поширювали нові знання — способи виготовлення міцної кераміки, ювелірну обробку металів, інженерну справу, медицину та ієрогліфічну писемність[

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Номер слайду 24

Номер слайду 25

Номер слайду 26

Номер слайду 27

Номер слайду 28

Номер слайду 29

Номер слайду 30

Номер слайду 31

pptx
Додано
11 лютого
Переглядів
162
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку