Олд-фешн, місткістю від 100 до 300 мл, цей широкий і низький стакан використовується для подачі міцних алкогольних напоїв в чистому вигляді з льодом, мікс-дрінків на основі віскі. Рокс(стакан типу олд-фешн), його використовують для подачі міцних алкогольних напоїв з великою кількістю льоду.
Келих мартіні місткістю 100 - 150 мл має чашу у формі розширеного конуса; келих отримав назву від коктейля «Мартіні» і в даний час використовується для подачі інших коктейлів і аперитивів;Чарка «Маргарита» місткістю 100 - 250 мл має чашу з витягнутим дном, використовується для подачі коктейлів «Маргарита», заморожених напоїв (фрозен дринкс).
Флюте місткістю 125 -150 мл. для подачі шампанського і ігристого вина, а також для подачі коктейлів, на основі шампанського чи ігристого вина. Шампанське блюдце місткістю 120 - 200 мл. використовується для подачі шампанського і ігристих вин, коктейлів, що містять сливки;Келих для шампанського має витягнуту циліндрову форму, використовується для подачі сухого шампанського і брюту.
У барі використовують посуд з прозорого скла, без малюнка і не тонований. Для певних напоїв посуд бару необхідно охолоджувати чи підігрівати. Для охолодження можна використовувати холодильник, заздалегідь помістивши в нього запас найнеобхіднішого посуду. Найпростіший спосіб - охолодження барного посуду льодом, краще кришеним. Для подачі гарячих напоїв посуд перед подачею рекомендується нагрівати за допомогою пари з кавоварки; якщо дозволяє її розмір, можна тримати посуд безпосередньо над нею. Можна використовувати спеціальну спиртівку або наповнити келих гарячою водою. Зважаючи на специфіку напоїв, що подаються, і коктейлів, посуд необхідно мити відразу після використання, застосовуючи спеціальні миючі засоби, що не залишають запаху після ополіскування. Протирати посуд краще відразу після миття, поки вона гаряча. Чистий посуд зберігається в перевернутому вигляді (так він менше порошиться і його зручніше брати).