Презентація за темою: "Барний посуд та його використання"

Про матеріал
Матеріал для підготовки учнів за професією "Офіціант, бармен"в якому вивчається посуд, який необхідний для обслуговування відвідувачів бару.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

БАРНИЙ ПОСУД ТА ЙОГО ВИКОРИСТАННЯ

Номер слайду 2

Шот-стопка- місткістю від 40 до 70 мл. використовується для подачі міцних алкогольних напоїв в чистому вигляді без льоду та для подачі коктейлів невеликого об'єму, які вживаються одним ковтком.

Номер слайду 3

Хот-шот- для подачі коктейлів, які п'ються залпом, на відміну від шот-стопки, чаша хот-шота розширена догори.

Номер слайду 4

Олд-фешн, місткістю від 100 до 300 мл, цей широкий і низький стакан використовується для подачі міцних алкогольних напоїв в чистому вигляді з льодом, мікс-дрінків на основі віскі. Рокс(стакан типу олд-фешн), його використовують для подачі міцних алкогольних напоїв з великою кількістю льоду.

Номер слайду 5

Тумблер (неширокий, високий стакан) має місткість 150 - 200 мл, використовується для подачі різних видів коктейлів.

Номер слайду 6

Хайбол місткістю 200 - 250 мл, використовується для подачі мікс-дрінків(напої в яких змішано не більше 2-3 інгредієнтів), соків, безалкогольних напоїв.

Номер слайду 7

Коллінз місткістю 300 - 400 мл, використовується для подачі спеціальних напоїв типу «коллінз» - довгий змішаний напій, що складається з міцної алкогольної основи, підсолоджуючого компонента, соку з свіжого лимона, харчового льоду місткістю 400 мл.

Номер слайду 8

Коньячний келих (бренді глас, сніфтер) місткістю 250 - 500 мл, використовується для подачі бренді, коньяку, арманьяку і кальвадосу в чистому вигляді.

Номер слайду 9

Келих мартіні місткістю 100 - 150 мл має чашу у формі розширеного конуса; келих отримав назву від коктейля «Мартіні» і в даний час використовується для подачі інших коктейлів і аперитивів;Чарка «Маргарита» місткістю 100 - 250 мл має чашу з витягнутим дном, використовується для подачі коктейлів «Маргарита», заморожених напоїв (фрозен дринкс).

Номер слайду 10

Келих айриш-кави місткістю 100 - 250 мл. використовується для подачі кави по-ірландськи, по-мексиканські і інших гарячих напоїв на основі кави.

Номер слайду 11

Флюте місткістю 125 -150 мл. для подачі шампанського і ігристого вина, а також для подачі коктейлів, на основі шампанського чи ігристого вина. Шампанське блюдце місткістю 120 - 200 мл. використовується для подачі шампанського і ігристих вин, коктейлів, що містять сливки;Келих для шампанського має витягнуту циліндрову форму, використовується для подачі сухого шампанського і брюту.

Номер слайду 12

Винні келихи місткістю 100-250 мл використовується для подачі червоних і білих столових вин; келих для червоного вина має кулясту форму, для білого - більш витягнуту. Місткість келихів для білого вина 100-120 мл, для червоного - 150 - 250 мл;

Номер слайду 13

Мадерна чарка місткістю 100-150 мл. використовується для подачі кріплених вин, вермутів.

Номер слайду 14

Чарка сауер місткістю 100 мл використовується для подачі коктейлів групи сауер які виготовлені на основі міцного алкоголю і мають кислий смак так як в них додають сік лимону.

Номер слайду 15

Келих гоблет (кубок) місткістю 200 - 280 мл використовується для подачі винних і пивних коктейлів.

Номер слайду 16

Келих харікейн (ураган) місткістю 400 - 500 мл. використовується для подачі екзотичних коктейлів великого об'єму.

Номер слайду 17

Кухлі, стакани і келихи для пива мають різну форму іх можна використовувати для подачі коктейлів з пивом. Кухлі для пива мають місткість від 250 до 2 000 см3.

Номер слайду 18

Чайно-кавове приладдя виготовляється з вогнетривкого скла, використовується для подачі гарячих напоїв (чай, кава, глінтвейн, пунш, гарячий шоколад).

Номер слайду 19

У барі використовують посуд з прозорого скла, без малюнка і не тонований. Для певних напоїв посуд бару необхідно охолоджувати чи підігрівати. Для охолодження можна використовувати холодильник, заздалегідь помістивши в нього запас найнеобхіднішого посуду. Найпростіший спосіб - охолодження барного посуду льодом, краще кришеним. Для подачі гарячих напоїв посуд перед подачею рекомендується нагрівати за допомогою пари з кавоварки; якщо дозволяє її розмір, можна тримати посуд безпосередньо над нею. Можна використовувати спеціальну спиртівку або наповнити келих гарячою водою. Зважаючи на специфіку напоїв, що подаються, і коктейлів, посуд необхідно мити відразу після використання, застосовуючи спеціальні миючі засоби, що не залишають запаху після ополіскування. Протирати посуд краще відразу після миття, поки вона гаряча. Чистий посуд зберігається в перевернутому вигляді (так він менше порошиться і його зручніше брати).

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Ляхович Анна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
13 травня 2022
Переглядів
1679
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку