Презентація за темою "Світлові явища"

Про матеріал
Матеріал призначений як додатковий при закріпленні теми "Світлові явища". Матеріал може бути використаний для позакласного заходу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

СВІТЛОВІ ЯВИЩА СВІТЛОВІ ЯВИЩА Розробка вчителя фізики КЗ “Гімназія № 2 м. Приморськ” Горбачової І. М.

Номер слайду 2

ЗАГАДКИ ! 1 Про які джерела світла іде мова у казці П. П. Єршова “Конек-горбунок” ? “Вот уж он перед огнем. Светит поле словно днем; Чудный свет кругом струится, Но не греет, не дымится.» 2 Весною 1185 року відбувся похід князя Ігоря на половців. Незадовго до походу сонце йому “тьмою шлях застилало”. Про яке фізичне явище йде мова? 3 Що відбувається у безхмарну ніч, коли місяць у повні починає “зникати” ? Назвіть це фізичне явище.

Номер слайду 3

ЗАГАДКИ! ЗАГАДКИ! 4 Який фізичний зміст прислів’я: “Не зная броду, не суйся в воду” ? Про яке світлове явище треба пам’ятати? 5 Яка інформація “зашифрована” у цьому рядку? “Каждый охотник желает знать, где сидит фазан.” Про яке явище йде мова? 6 Згадайте слова з казки О. С. Пушкіна: “Свет мой, зеркальце, скажи Да всю правду доложи…” Чи всю правду каже дзеркало?

Номер слайду 4

Зображення в плоскому дзеркалі А1 В1 А В

Номер слайду 5

ЛІНЗИ Чим відрізняються збиральні лінзи від розсіювальних? F F F F

Номер слайду 6

Побудова зображень в лінзі F F B A A1 B1 О F F B A B1 A1 1 2 3 3

Номер слайду 7

ЗАДАЧІ 1 Кут між падаючим променем і відбитим 60 . Чому дорівнює кут падіння? 2 Як зміниться кут відбивання, якщо кут падіння збільшиться на 20 ? 3 Якщо промінь переходить із води в повітря, кут заломлення буде більше чи менше, ніж кут падіння? 4 На який кут повернеться промінь після відбиття від двох дзеркал, розташованих під прямим кутом?

Номер слайду 8

ЗАДАЧІ 5 На рисунку показані головна оптична вісь, предмет АВ і його зображення А1В1. Як графічно визначити положення оптичного центра і фокусів лінзи? В А1 В1 F 6 Як накреслити подальший хід променя? F F А

Номер слайду 9

Т Ф П О У К С Е С Р З К К О О Н Ч И І У П Т Р И Ь Т В Т Л І П І Ь Н З А Ш Н І Ш Т А Л И К 1 2 3 К О Р О К О Р І С 4 5 6 7 МОЛОДЦІ!

zip
Пов’язані теми
Фізика, Матеріали до уроків
Додано
8 жовтня 2021
Переглядів
442
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку