Презентація за темою: «Важливість вивчення англійської мови»

Про матеріал
Презентація за темою: «Важливість вивчення англійської мови» для здобувачів освіти 5 - 11 класів. Підготувала: вчитель англійської мови ЗЗСО І–ІІІ ступенів «Художньо-естетична гімназія» Торецької міської ВЦА Павлова Ганна Вадимівна
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Презентація за темою:«Важливість вивчення англійської мови»Підготувала:вчитель англійської мови. ЗЗСО І–ІІІ ступенів «Художньо-естетична гімназія» Торецької міської ВЦАПавлова Ганна Вадимівна

Номер слайду 2

Номер слайду 3

A different language is a different vision of life. Federico Fellini. How many languages you know - that many times you are a person. To learn a language is to have one more window from which to look at the world.

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Англійська — найпопулярніша мова у світі. Понад 1,3 млрд людей розмовляють китайською, що робить цю мову незаперечним лідером. Однак англійська має набагато більше значення у світі. Якщо китайською спілкуються тільки в КНР, то англійською говорить весь світ!Якщо ви ще не знаєте, чи варто вчити англійську мову, то просто погляньте на статистику. 196 країн світу офіційно визнали англійську другою мовою. Це мова дипломатії, бізнесу, науки та інших важливих сфер. Сьогодні 1,5 млрд людей вже знають англійську і приблизно 1 млрд починають вчити. Чи будете ви одним з них?

Номер слайду 6

Володіння англійською допоможе вам:1) отримати краще оплачувану роботу. Зараз майже кожна фінансово приваблива вакансія передбачає володіння англійською мовою; 2) знаючи мову, ви зможете влаштуватися в міжнародну компанію, де рівень оплати праці вищий, до того ж матимете додаткові переваги (наприклад, спортзал, страхування, відшкодування витрат на відрядження, медичне обслуговування тощо).

Номер слайду 7

3) читати фахову літературу в оригіналі. Кожен професіонал має бути якнайкраще ознайомлений із найновішими тенденціями, ідеями, здобутками у своїй галузі. На жаль, таку інформацію у багатьох сферах можна отримати тільки із англомовних джерел. Близько 85% наукових, технологічних, академічних публікацій з’являються, насамперед, англійською мовою. Ви отримаєте прямий доступ до великої кількості книг, статей і блогів, які допоможуть вам стати першокласним фахівцем.

Номер слайду 8

4) англійська — це доступ до кращої світової літератури. Якщо ви любите читати і пізнавати щось нове кожен день, то вам можна не пояснювати, навіщо потрібно вчити англійську мову. Адже роботи найкращих і найвідоміших письменників насамперед переводяться англійською. Більш того, ви знову відкриєте для себе класичну літературу таких авторів, як Шекспір, Оруелл, Байрон, Джейн Остін, Хемінгуей та ін. Адже читання в оригіналі ніколи не зрівняється з перекладом.

Номер слайду 9

5) самостійно брати участь у міжнародних конференціях, семінарах і тренінгах, де фахівці високого рівня обговорюють найновіші тенденції в окремих галузях, обмінюються досвідом, розглядають перспективи подальшого розвитку. Маючи достатньо мовних навичок, ви зможете безпосередньо долучитися до таких важливих заходів і відкрити для себе нові горизонти професійного росту.

Номер слайду 10

6) подорожувати без посередників. Навіщо переплачувати турфірмам, агенціям чи операторам? Ви зможете самостійно купити квитки та забронювати готель. Знання мови стане вам у пригоді, особливо якщо вам до вподоби прокладати власний маршрут і не залежати ні від кого.

Номер слайду 11

7) дізнатися про культуру та традиції безпосередньо від місцевих жителів, а не гідів. Тільки живе спілкування з мешканцями розкриє вам усю повноту національного колориту, допоможе глибше пізнати звичаї та цінності.

Номер слайду 12

8) самостійно відвідувати музеї, галереї, виставкові центри. Належне знання мови допоможе придбати квиток, ознайомитися з буклетом, прослухати екскурсію англійською, адже саме їх пропонують найчастіше.

Номер слайду 13

9) знаходити друзів у різних країнах. Завдяки англійській ви зможете знайомитися з цікавими людьми, знаходити однодумців, обмінюватися з ними ідеями без перекладача і не обмежуючись мовою жестів.

Номер слайду 14

10) дивитися фільми англійською, глибше розуміти сюжет, сприймати оригінальний гумор. Річ у тім, що переклад не завжди буває вдалий, до того ж деякі нюанси перекласти просто неможливо. Вихід – переглядати стрічки в оригіналі.

Номер слайду 15

11) Не чекати, поки з’явиться український переклад улюбленого серіалу/фільму, якщо з’явиться взагалі. Вивчайте англійську і дивіться їх в оригіналі відразу після виходу в світ.

Номер слайду 16

12) слухати та розуміти англомовні пісні. Якщо ваш улюблений виконавець співає англійською, то й ви, знаючи мову, зможете йому підспівувати.

Номер слайду 17

13) робити покупки в міжнародних інтернет-магазинах, де часто пропонують товари за вигіднішими цінами. До того ж чимало речей можна придбати лише за кордоном. Знання англійської допоможуть вам зробити замовлення та отримати бажану річ.

Номер слайду 18

14)англійська — це відмінне хобі. Вивчати англійську можна нескінченно! Сленги, особливості мови, фразеологізми, дієслова та лексичні конструкції — все це робить англійську найрізноманітнішою мовою у світі. Якщо вивчення мови стане для вас хобі, тоді у вас покращиться пам'ять, з'явиться нова мотивація, розшириться кругозір і словниковий запас. Тому коли ви задумуєтесь, чи вчити англійську, то знайте — навчання робить вас кращими.

Номер слайду 19

15) Вивчення англійської — це дуже веселий процес. В мережі є купа сайтів і ресурсів для навчання англійської мови в ігровій формі. Всього кілька хвилин на день, і через місяць ваш словниковий запас збільшиться на 1000 слів. Вивчивши всього кілька нових правил, ви зможете навіть говорити на загальні теми.  Щойно ваш рівень підвищиться, ви можете вчитися разом з носіями мови з США, Англії, Канади, тощо. Для цього є маса ресурсів, а також популярні соціальні мережі. Ви не повірите, скільки спільного може бути у людей, які живуть на іншій півкулі Землі. І це дійсно вражає!

Номер слайду 20

Платформи, ресурси та сайти для вивчення англійської мови: BBC Learning English — масштабне відділення BBC, присвячене вивченню англійської мови. На сайті доступні навчальні курси для різних рівнів. Частина курсів поділяється за тематикою: англійська в університеті, на роботі, у новинах тощо. British Council Learn. English — ресурс для вивчення англійської мови від Британських рад, департаменту уряду Великої Британії, що займається поширенням британської культури. На сайті можна вивчати граматику, лексику, покращувати навички з письма та вимови. Duolingo — платформа для вивчення іноземних мов. Англійську можна вивчати як на сайті проекту, так і за допомогою мобільного додатку. Додаток зручний для початківців, які хочуть зрозуміти базові лексичну та граматичну структуру мови. Вправи для рівня Intermediate та Advanced також доступні. Lingualeo — навчальний сайт, цілком присвячений вивченню англійської мови. Вивчення відбувається із використанням ігрової моделі з талісманом сайту левенятком Leo. На сайті є безкоштовні та платні навчальні курси.eng. VId — сайт з відео-уроками для вивчення англійської, поділений за тематичним вивченням. Ті, хто хочуть здати міжнародний екзамен IELTS чи TOEFL, можуть скористатись спеціальними відео-лекціям для підготовки.

Номер слайду 21

Memrise — оригінальна платформа для вивчення іноземних мов за допомогою системи карток. Контент також можуть створювати самі користувачі. У 2017 році додаток переміг у категорії “Найкраща програма року від” Google Play Awards. TED — організація, присвячена мотиваційним пізнавальним лекціям англійською мовою. Чудово підійде для глядачів із уже наявними знаннями з англійської, які хочуть покращити свої навички сприймання мови на слух. На сайті доступні субтитри. Loyal books — бібліотека безкоштовних електронних та  аудіокниг різними мовами. Ефективний спосіб вдосконалити збільшення свого словникового запасу. Курс бізнес-англійської на Prometheus — онлайн-курс для тих, кому англійська необхідна в роботі. Навчання складається з трьох частин: необхідної лексики, розвитку практичних навичок та порад для подальшого вивчення мови. Курси англійської на Coursera — набір навчальних лекцій з англійської мови на одному з найбільших у світі ресурсів з онлайн-освіти Coursera. На сайті можна знайти найрізноманітніші відео для підготовки: від основних принципів мови до спеціалізованого курсу з написання електронних листів англійською. Tandem — месенджер для вивчення іноземних мов. Додаток створений для ентузіастів, які хочуть вивчити мову завдяки спілкуванню з іншими людьми, а також поділись своїми знаннями рідної мови. 

Номер слайду 22

Номер слайду 23

Успіхів у навчанні)Дякую за увагу)

Номер слайду 24

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Kachinska Natalia
    Thank you for your great job!
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Smovziuk Valentine
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
До підручника
Англійська мова (8-й рік навчання) 8 клас (Несвіт А.М.)
Додано
30 грудня 2021
Переглядів
4325
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку