Презентація "За вікном летить сніжок"

Про матеріал
Презентація "За вікном летить сніжок" вміщує матеріали до уроку розвитку зв*язного мовлення у 2 класі на тему: "Складання речень з використанням допоміжного матеріалу"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

За вікном летить сніжок. Складання речень з використанням допоміжного матеріалу

Номер слайду 2

Зима Гра «Асоціативний кущ» Закрийте оченята. Що ви уявляєте коли чуєте слово «зима»? ВІДГАДАЙ Чудо-сани прилетіли, скакуни в тих санях білі. В санях тих сидить цариця – білокоса, білолиця. Рукавом махає, сріблом все вкриває.

Номер слайду 3

Бесіда. Пригадайте, які називи мають зимові місяці? Чому вони мають таку назву? Пояснення походження назв місяців. Звідки походить назва місяця Грудень? Січень? Лютий?

Номер слайду 4

Упала сніжинка мені на рукав Яка ж вона гарна, а я і не знав, Біленька, пухнаста, така чарівна, А я завжди думав – вона крижана… Дивився на неї я мить чи хвилинку «Ти звідки взялася ?» - спитав я сніжинку. І диво маленьке, легке, невеличке Мені відказало: «Я просто водичка» Від сонечка раптом вона заіскрилась, Краплинкою стала, водою зробилась.

Номер слайду 5

Сніг (який?) Сніг (що робить?) Хмари (які?) Хмари(що зробили?) Земля вкрилася (чим?) Сніг лапатий, білий, пухнастий, срібний, легенький. Сніг опускається ,летить,кружляє,падає. Хмари (які?) волохаті,пухнасті. Хмари(що зробили?) з’явилися,насунули,налетіли. Земля вкрилася (чим?) ковдрою,снігами,скатертиною.

Номер слайду 6

-Скласти речення про сніжинку Якими бувають сніжинки? Що вони нагадують? Як вони рухаються?

Номер слайду 7

СНІЖИНКА картинка краплинка стежинка крижинка росинка крупинка пушинки перлинка льодинка намистинка хмаринка хвилинка ялинка дівчинка Творче завдання від тітоньки Рими

Номер слайду 8

Фізкультхвилинка  В які ігри взимку ми граємо, Таку фізкультхвилинку розпочинаємо. Летять сніжинки вниз- Підкинемо їх вгору. У кучугурі сніговій ми вириємо нору. На стежечці біленькій потупаємо трішки. Надворі бабу зліпимо. Яка вона заввишки? Швиденько сніжку зліпимо, Далеко її кинемо, На руки ми подихаємо, потремо їх, зігріємо.

Номер слайду 9

волохаті лапатий пухкою На небі з’явилися________ хмари . З неба посипав _________ сніг . Він вкрив землю ________ковдрою .

Номер слайду 10

Спробуйте за «зачином» та «кінцівкою» скласти текст. Зачин . Завітала у гості зима –чарівниця. Основна частина , опорні слова (снігова хмара , затанцювали сніжинки , наче пух, як зірочки , білою ковдрою , казкове вбрання , срібно-білі ). Кінцівка. Це зима створила таку красу .

Номер слайду 11

Дякую вам за урок ! Ви у мене молодці ! Ми молодці ! Ви розумні ! Ми розумні ! Ви найкращі Ми найкращі ! Домашнє завдання . Створити міні книжечку і написати твір «За вікном летить сніжок ».

ppt
Додав(-ла)
Харчук Надія
Додано
25 грудня 2020
Переглядів
1199
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку