Презентація " Задачі на логіку для 3 – 4 класів НУШ"

Про матеріал
Задачі на логіку для 3 – 4 класів НУШ стануть ефективним додатковим матеріалом до уроків математики. Мета: розвивати логічне мислення, проявляти індивідуальний підхід у вирішенні завдань
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Задачі на логіку для 3 - 4 класів НУШ

Номер слайду 2

18 картоплин порося нарило,У відерці вправно усі їх помило.Із двох третин борщу зварило,Решту на сніданок залишило. Хто з вас швидко відповість: Скільки картоплин На сніданок воно з’їсть? (12)

Номер слайду 3

У стоноги 90 ніжок. Вона купила 13 пар чобітків. Але при цьому 16 ніг залишилися босими. Скільки пар старих чобітків було на сороконіжка до покупки нових чобітків?  (24)

Номер слайду 4

Брату і сестрі 2 роки тому разом було 15 років. Зараз сестрі 13 років. Скільки має пройти років, щоб братові виповнилося 9 років?  (3 роки)

Номер слайду 5

Хлопці вимірювали кроками довжину ігрового майданчика. У Лізи вийшло 25 кроків, у Поліни - 27, у Максима - 22, а у Юри - 24. У кого з хлопців найкоротший крок? (У Поліни) 

Номер слайду 6

У собаки 42 зуби, а в кішки стільки, скільки становить число одиниць зубів собаки, збільшене в 6 разів? (12)

Номер слайду 7

Летіла зграя гусей. Одна гуска попереду, а дві позаду. Одна гуска позаду, а дві попереду. Одна гуска між двома і три в ряд. Скільки було гусей? (3)

Номер слайду 8

Коваль підкував трійку коней, вбиваючи в кожну підкову по 2 цвяхи. Скільки цвяхів знадобиться ковалю?( 24)

Номер слайду 9

Бабусі треба підсмажити 6 котлет, а на сковорідці вміщується тільки 4 котлети. Кожну котлету треба смажити 5 хв. з одного боку і 5 хв. З іншого. За який мінімальний час можна підсмажити всі котлети? ( 15 хв)

Номер слайду 10

Молодці!Для оформлення використано ресурси інтернету. Презентацію підготувала вчитель початкових класів Просянського ліцею Білецька С.І.

pptx
Пов’язані теми
Математика, 3 клас, Презентації
НУШ
Додано
19 січня 2023
Переглядів
929
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку