Презентація "Задачі на пластинку".

Про матеріал
Презентація "Задачі на пластинку".Матеріал до уроку з хімії для учнів 10-11-х класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Розв'язування задач за рівняннями хімічних реакцій між розчином солі та металом

Номер слайду 2

Мета заняття: Ознайомитися з основними методами розв'язування задач пов'язаних із взаємодією між розчином солі та металічною пластинкою.

Номер слайду 3

ЗадачіПри зануренні у розчин мідного купоросу кадмієвої пластинки маса її зменшилась на 3 г. Визначте масу кадмію, що перейшов у розчин. Яка маса ртуті виділилася на мідній деталі, яку на деякий час опустили в розчин меркурій (ІІ) нітрату, якщо маса деталі збільшилась на 1,5 г?Маса залізної пластинки, зануреної в розчин купрум (ІІ) сульфату збільшилася на 1,2 г. Визначте масу купрум (ІІ) сульфату, яка прореагувала.

Номер слайду 4

4) У розчин, що містить 4,12 г сульфату двовалентного металу, занурили цинкову пластинку. Після повного виділення металу маса пластинки збільшилася на 0,94 г. Визначте метал.5) У 50 г розчину сульфату двовалентного металу помістили цинкову пластинку. Через деякий час маса пластинки збільшилася на 0,8 г, а масова частка цинк сульфату в розчині становила 3,29%. Визначте метал.6) Залізну дротину помістили в розчин нітрату одновалентного металу. Через деякий час маса дротини збільшилась на 0,9 г, а маса ферум (ІІ) нітрату становила 0,9 г. Визначте метал.

Номер слайду 5

7) Цинкову пластинку помістили в розчин сульфату двовалентного металу. Через деякий час маса пластинки збільшилась на 1,41 г. До добутого розчину цинк сульфату долили розчин барій сульфату, в результаті чого утворився осад масою 6,99 г. Визначте метал.8) Водний розчин хлориду двовалентного металу розділили на дві рівні частини. В першу опустили залізну пластинку, в другу – кадмієву. Весь метал осів на пластинках. При цьому маса залізною збільшилась на 0,1 г, а кадмієвої зменшилась на 0,6 г. Сіль якого металу була взята для реакції?9. Хромова пластинка масою 312 г занурена в 250мл 4 М розчину сульфату міді (ІІ). Через деякий час маса хромової пластинки збільшилась на 6 г. Обчисліть масу сульфату міді (ІІ), що залишився в розчині.

pptx
Додано
18 січня 2020
Переглядів
4315
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку