Презентація "Загальна характеристика транспорту України"

Про матеріал
Подана презентація допоможе вчителю підчас викладання теми про транспорт України.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Загальна характеристика транспорту України

Номер слайду 2

Транспорт знаходиться на стику виробничої сфери і сфери послуг. Він не створює ніяких матеріальних цінностей, а забезпечує перевезення вантажів і людей, розвиваючи зв'язки між підприємствами, галузями, регіонами. Його називають «кровоносною системою економіки», бо він є необхідною умовою функціонування господарства.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Транспорт поділяється на два типи: Вантажний Пасажирський

Номер слайду 5

Види транспорту: Залізничний, автомобільний, трубопровідний, морський, річковий, авіаційний.

Номер слайду 6

Залізничний транспорт

Номер слайду 7

Залізничний -сформувався на початку XX ст. -займає провідне місце; -висока вантажопідйомність; -надійність; -не залежить від кліматичних умов; -масовість перевезень; -потребує спеціальних шляхів; -забруднює територію навколо проходження залізниці.

Номер слайду 8

Автомобільний -швидкий та маневрений; -доставляє вантажі безпосередньо споживачам; -головний у перевезеннях на короткі відстані; -висока собівартість; -розвивається рівномірно по всій території; -найбільший забруднювач навколишнього середовища.

Номер слайду 9

Морський -висока вантажопідйомність; -високі витрати на обслуговування суден; -забезпечує зовнішні економічні зв'язки; -низька собівартість перевезень; -характеризується як забруднювач акваторії.

Номер слайду 10

Річковий -невеликі витрати на облаштування і утримання; -низька собівартість; -залежність від пори року; -низька швидкість; -можливість транспортування лише в певному напрямку.

Номер слайду 11

Авіаційний -обсяг вантажів невеликий; -перевезення на великі відстані; -найбільша швидкість; -відсутні витрати на облаштування шляхів; -високі витрати на утримання; -охоплює всі напрямки й акваторії світу.

Номер слайду 12

Трубопровідний -переміщує головні енергоресурси; -забезпечує внутрішнє транспортування; -забезпечує транзитні перевезення; -безперервність функціонування; -низька собівартість перевезень; -іноді створює екологічні проблеми можливість прокладання в умовах складного рельєфу.

Номер слайду 13

Отже, транспорт – це галузь виробничої сфери, яка забезпечує функціонування економіки, є важливим чинником формування територіальної структури господарства, робота транспорту оцінюється вантажо- і пасажиро- обігом; Україною проходять важливі транзитні шляхи використання певних видів, транспорт здійснює негативний вплив на навколишнє середовище, транспортний комплекс потребує реорганізації та інтенсифікації.

ppt
Додано
21 квітня 2020
Переглядів
2565
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку