Презентація Загальні відомості. Історія відкриття та освоєння Північної Америки

Про матеріал

Відкритий урок з географії для 7 класу. Урок створений у вигляді презентації. Цікавий, змістовний, доступний учням. Тема Загальні відомості. Історія відкриття та освоєння Північної Америки.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Загальні відомості. Історія відкриття та освоєння Північної Америки Мета: дати характеристику географічного положення материка, розповісти про історію відкриття та дослідження; розвивати вміння працювати з тематичними та контурними картами; виховувати інтерес до географічних знань Очікувані результати: після уроку учні зможуть: характеризувати особливості географічного положення, розповідати про історію відкриття Північної Америки, показувати на карті об”єкти географічної номенклатури.

Номер слайду 2

Північна Америка

Номер слайду 3

Визначити протяжність від берегів Північного Льодовитого океану до Тихого за 100 градусами зх.д. Визначити протяжність від берегів Тихого океану до Атлантичного за 40 градусами пн.ш, якщо довжина 1 градуса = 85,4 км.

Номер слайду 4

Гра “Пляшкова пошта” Визначити за допомогою географічних координат крайні точки материка Острів Барбадос, один з островів Карибського моря

Номер слайду 5

Північна точка – мис Мерчісон Мерчісон Південна точка – мис Мар”ято Західна точка – мис Прин Принца Уельського Східна точка – мис Сент-Чарльз

Номер слайду 6

Істторія відкриття та дослідження Північної Америки

Номер слайду 7

Плавання Христофора Колумба

Номер слайду 8

Александр Маккензі – шотландський мандрівник, дослідник Північної Америки

Номер слайду 9

Генрі Гудзон – англійський моряк, дослідник Арктики та Північної Америки

Номер слайду 10

Ерік Рудий - першовідкривачГренландії

Номер слайду 11

Чириков Олексій Ілліч – російський мореплавець і вчений

Номер слайду 12

Практична робота Нанести на контурну карту географічні об”єкти: крайні точки: миси Мар”ято, Мерчісон, Принца Уельського, Сент-Чарльз; моря: Карибське, Берингове, Баффіна, Бофорта; затоки: Мексиканська, Аляска, Гудзонова; протоки: Берингова, Гудзонова; острови: Гренландія, Великі Антильські (Куба, Гаїті, Ямайка), Ньюфаундленд, Малі Антильські (Канадський Арктичний архіпелаг); півострови: Юкатан, Флорида, Лабрадор, Аляска, Каліфорнійський.

Номер слайду 13

Гра “Вірю не вірю” чи вірите ви в те, що Північна Америка перетинає екватор? чи вірите ви в те, що Північна Америка розташована у Західній Півкулі? чи вірите ви в те, що Північну Америку омиває Індійський океан? чи вірите ви в те, що Північну Америку дослідвували російські мореплавці?

Номер слайду 14

Зробити порівняльну характеристику географічного положення Північної та Південної Америки

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Ніагарський водоспад Піраміда Майя

Номер слайду 18

Кордильєри – найвеличніша гірська система

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Домашнє завдання Опрацювати параграф 39, закінчити практичну роботу та підготувати презентацію на тему Геологічна будова та рельєф, їх порівняння з Південною Америкою. Роль вулканізму та давнього зледеніння у формуванні сучасного рельєфу. Корисні копалини

ppt
Пов’язані теми
Географія, Розробки уроків
Додано
25 вересня 2018
Переглядів
2277
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку