• Презентація «Захист прав споживачів. Особливості електронного продажу й операцій із кредитною карткою»

Про матеріал
Матеріали презентації можуть бути використані як під час проведення уроку, так і самостійного опрацювання учнями теми під час дистанційного навчання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Захист прав споживачів. Особливості електронного продажу й операцій із кредитною карткою Основи правознавства

Номер слайду 2

Державні вимоги до результатів навчання учнів / учениць. Учень/ученицяпояснює та застосовує поняття «цивільна правоздатність», «цивільна дієздатність», «правочин», «договір»; характеризує обсяг цивільної правосуб’єктності неповнолітніх осіб, зміст договірних відносин, права неповнолітніх осіб як власників, права споживачів;аналізує окремі статті відповідних нормативно-правових актів; розв’язує правові ситуації з використанням знань і положень цивільного законодавства України щодо неповнолітніх; оцінює права й обов’язки неповнолітніх як користувачів мережі Інтернет.

Номер слайду 3

Хто такі споживачі, продавці, виробники, виконавціСпоживач надавати послуги. Продавець придбати. Виробник виробляти. Виконавець виконувати роботи реалізовувати замовляти

Номер слайду 4

Хто такі споживачі, продавці, виробники, виконавцівиконавець - суб'єкт господарювання, який виконує роботи або надає послугивиробник - суб'єкт господарювання, який: виробляє товар або заявляє про себе як про виробника товару чи про виготовлення такого товару на замовлення, розміщуючи на товарі та/або на упаковці чи супровідних документах, що разом з товаром передаються споживачеві, своє найменування (ім'я), торговельну марку або інший елемент, який ідентифікує такого суб'єкта господарювання; або імпортує товарпродавець - суб'єкт господарювання, який згідно з договором реалізує споживачеві товари або пропонує їх до реалізаціїспоживач - фізична особа, яка придбаває, замовляє, використовує або має намір придбати чи замовити продукцію для особистих потреб, безпосередньо не пов'язаних з підприємницькою діяльністю або виконанням обов'язків найманого працівника

Номер слайду 5

Способи захисту цивільних прав. Захист прав та інтересів судом (ст.16 ЦКУ) Захист прав та інтересів Президентом України, органами державної влади, органами влади АРК або органами місцевого самоврядування (ст.17 ЦКУ) Захист прав нотаріусом (ст.18 ЦКУ) Самозахист прав (ст.19 ЦКУ)

Номер слайду 6

Споживачі мають право на:захист своїх прав державоюналежну якість продукції та обслуговуваннябезпеку продукціїнеобхідну, доступну, достовірну та своєчасну інформацію державною мовою про продукцію, її кількість, якість, асортимент, її виробникаобслуговування державною мовоювідшкодування майнової та моральної шкоди, завданої внаслідок недоліків продукціїзвернення до суду та інших уповноважених державних органів за захистом порушених правоб'єднання в громадські організації споживачів (об'єднання споживачів)інші права, встановлені законодавством про захист прав споживачів.

Номер слайду 7

Обов'язки споживачівуважно ознайомитися з правилами експлуатації товарудо початку використання товару звернутися за роз'ясненнями до продавця (виробника, виконавця) користуватися товаром згідно з його цільовим призначенням дотримуватися умов (вимог, норм, правил), встановлених виробникомзастосовувати передбачені виробником в товарі засоби безпеки /дотримуватися звичайних розумних заходів безпеки

Номер слайду 8

Державний захист прав споживачів здійснюють. Суд споживачі можуть подати позов за місцем проживання або за місцем перебування виробника. Спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади у сфері захисту прав споживачів забезпечує реалізацію державної політики щодо захисту прав споживачів. Місцеві органи самоврядування створюють структурні підрозділи з питань захисту прав споживачів розглядають звернення споживачів, аналізують договори, що укладені продавцями із споживачами Інші органи: органи і установи державного санітарно- епідеміологічного нагляду України, Державний комітет стандартизації, метрології та сертифікації та ін.

Номер слайду 9

Особливості електронного продажу й операцій із кредитною карткою

Номер слайду 10

Операції з кредитною карткою

Номер слайду 11

Операції з кредитною карткою

Номер слайду 12

Операції з кредитною карткою

Номер слайду 13

Особливості електронного продажу

Номер слайду 14

Задача. Що придбати?Аргументуйте

Номер слайду 15

Задача. Що придбати?Чи змінилося ваше рішення?Аргументуйте

Номер слайду 16

Домашнє завдання1. Ознайомтесь з матеріалами §16 та інструкцією до уроку.2. Пройдіть опитування в Теams (обов'язково).

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Володько Віта Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
23 грудня 2022
Переглядів
5087
Оцінка розробки
5.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку