Презентація "Захист від кримінальних небезпек"

Про матеріал
Презентація до теми "Захист від кримінальних небезпек. Самооборона та її межі".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Захист від кримінальних небезпек. Самооборона та її межі.

Номер слайду 2

До основних кримінальних загроз відносять загострення криміногенної обстановки; зростання кількості скоєних злочинів стосовно громадян та їхнього майна. Практика показує, що в загальному переліку злочинів мають тенденцію до зростання та здійснюються такі злочини, як шахрайство, незаконна торгівля наркотиками, рейдерство, корупція, викрадення людей, злочини у сфері незаконного обігу та споживання наркотиків.

Номер слайду 3

Самооборона (рідше — самозахист) — дії чи комплекс протидій, спрямовані на захист себе і свого майна, або іншої людини і її майна, у разі загрози з боку третіх осіб. Якщо вночі в темному провулку кілька п’яних вимагатимуть у вас мобільний телефон, ви відмовитеся, а вони спробують його забрати силою, ви маєте всі підстави для протидії. Таке право гарантовано Конституцією.

Номер слайду 4

Основи самооборони: Документи, гроші, коштовності слід тримати при собі. Гаманці, сумочки не залишати без нагляду. Якщо ви в театрі, в кіно або музеї, залишаючи одяг в гардеробі чи на вішаку, заберіть із кишень гроші та документи. Ніколи не відчиняйте двері незнайомим людям. Це можуть бути грабіжники, навіть у поліцейській формі. Ніколи прилюдно не показуйте, скільки у вас грошей. Сумочку краще носити через плече, міцно притискаючи її до себе або перед собою. Гроші та документи повинні лежати в різних місцях.

Номер слайду 5

Вечір — час підвищеної небезпеки, тому, повертаючись додому, не заходьте в ліфт із незнайомцями, будьте зібраними і уважними: хай краще крадій думає, що ви — боягуз, ніж ви героїчно витримаєте побиття чи тяжкі тілесні ушкодження. Заходячи до під’їзду, будьте уважними; якщо є можливість почекайте знайомих; зателефонуйте своїм батькам чи рідним, щоб вас зустріли. Якщо на вас напали, кричіть дуже голосно «Пожежа!», або там, де живуть люди, товкніть машину під сигналізацією тощо. Якщо на вас напали і немає змоги втекти, — спокійно і неагресивно поговоріть із нападником, може, ви домовитесь, дійдіть до компромісу, проявіть свою фантазію і здібності, щоб зберегти своє життя.

Номер слайду 6

Поради для самооборони: Найкращий спосіб захистити себе — навчитися методів самооборони. Практично в кожному місті є можливості займатися різними видами бойових мистецтв. Якщо такі заняття вам не до душі, є інший варіант — спеціальні курси самооборони (для чоловіків, жінок, дітей, незалежно від віку та рівня фізичної підготовки). На них ви навчитеся практичних прийомів. Можна навчитися самозахисту за допомогою відеоуроків і різних домашніх методик, яких багато у відкритому доступі в Інтернеті. Отже, якщо на вас напали або зупинили де-небудь у провулку, дуже важливо опанувати себе і не панікувати. Мета злочинця — залякати, щит проти таких намірів — упевненість, твереза оцінка ситуації і моральна готовність до сутички.

Номер слайду 7

Використовуйте всі можливості ситуативної самооборони. В разі нападу важливо використовувати всі доступні для захисту засоби. Голосно закричіть, киньте в обличчя нападника жменю монет, розпорошіть пудру тощо. Зброєю може стати авторучка, парасолька, зв’язка ключів, туго скручена газета. Пам’ятайте, що боротьба зі зловмисником — нечесна боротьба, тому всі засоби хороші: можна ткнути противника в очі, вкусити, подряпати, вдарити в больові точки.

Номер слайду 8

«Береженого бог береже». Намагайтеся не повертатися пізно додому, уникати неосвітлених ділянок шляху і місць збору неблагонадійних елементів. Не ходіть поодинці. Якщо ви дівчина, попросіть батька, брата або хлопця вас зустріти. Не зупиняйтеся посеред темного парку з метою перевірити на своєму дорогому смартфоні вхідні повідомлення в соцмережах. Не перераховуйте великі суми грошей поруч із пивною яткою і супутнім контингентом. Не носіть багато золота та інших ювелірних прикрас.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Будьте обачні!

Номер слайду 11

Домашнє завдання:§28. Прочитати. На вибір: Дати відповіді на питання ІІІ та ІV рівнів на 139 (письмово). АБО: Скласти пам’ятку «Дії підлітка в разі загрози кримінальних небезпек» (письмово).

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Мартынова Елена
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Domanetska Valentina
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
6 травня 2023
Переглядів
2754
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку