Презентація "Заколка для волосся"

Про матеріал
Розроблено відповідно до орієнтовного переліку об'єктів проєктно-технологічної діяльності учнів 7 класу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Заколка для волосся «Лілія»Підготувала: Вчитель ІІ категоріїКомунальної установи Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів №7 імені Максима Савченка Сумської міської ради. Звягольська О. В.

Номер слайду 2

Завдання: повторити правила безпечної роботи під час виготовлення виробу; навчитися виготовляти прикраси для волосся власними руками. Правила безпеки при роботі з ножицями. Зберігати ножиці із зімкнутими лезами в спеціально відведеному місці (або футлярі). На робочому столі ножиці із замкнутими лезами класти праворуч (якщо працюєш лівою рукою - ліворуч). Під час роботи утримувати матеріал лівою рукою так, щоб пальці були осторонь від леза. Не відволікати уваги працюючих ножицями. Передавати ножиці кільцями вперед.

Номер слайду 3

Правила безпеки при роботі з клейовим пістолетом. Перед включенням перевірити цілісність шнура. Включати клейовий пістолет в мережу сухими руками. Не торкатися руками нагрітих металевих частин клейового пістолету. Під час роботи ставити клейовий пістолет на спеціальну підставку. При роботі стежити, щоб гарячі частини клейового пістолету не торкалися електричного шнура. Не залишати клейовий пістолет без нагляду. Після закінчення роботи відключити клейовий пістолет тримаючись за вилку, а не смикати за шнур.

Номер слайду 4

Правила безпеки при роботі з праскою. Перш ніж ввімкнути праску в мережу, слід оглянути її та переконатися в справності шнура та вилки. Нагріту праску у перервах в прасуванні потрібно ставити в вертикальне положення. Для попередження опіків не торкайтеся гарячої підошви, щоб перевірити ступінь її нагрівання. Після використання праски слід відключити її від електромережі. Правила безпеки при роботі зі свічкою. При користуванні свічкою треба мати для неї металеві підсвічники. Не можна ходити зі свічкою по кімнаті. Сірники потрібні для того, щоб запалити свічку. Гратися з ними категорично заборонено!Засвітивши свічку, ретельно погаси сірника. Перевір, щоб він не димів.

Номер слайду 5

Для того, щоб виготовити дану квітку, нам знадобиться:1. Стрічка атласна шириною п’ять сантиметрів. 2. Клей силіконовий (пістолет)3. Клейка павутинка4. Дріт5. Свічка6. Праска7. Ножиці8. Тичинки9. Чашелистик10. Сірники

Номер слайду 6

Крок 2. Із стрічки вирізаємо 12 пелюсток, а з павутинки – 6. Довжиною 10 см відрізаємо 6 шматочків дроту. Крок 1. Виготовити (або роздрукувати) шаблон. Вирізати.

Номер слайду 7

Крок 3. Складаємо деталі одна на одну, всередину на одну половину по всій довжині вкладаємо клейову павутинку і дріт. Дріт повинен лежати по центру пелюстки. Крок 4. Накриваємо другою половинкою і пропрасовуємо,так, щоб дві половинки стрічки міцно склеїлися між собою.

Номер слайду 8

Крок 5. Тепер обробимо краї пелюсток і зробимо їх хвилястими. Для цього обпалюємо краї пелюсток за допомогою свічки і розтягуємо його руками. Обпалювати необхідно частинами – обпалюємо невеликий відрізок пелюстки і швидко, поки він гарячий, тягнемо в різні боки.

Номер слайду 9

Крок 6. Приклеюємо за допомогою пістолету пелюстки до тичинок. У Вас повинно вийти два рядка по три пелюстки. Пелюсток можна зробити і більше. Крок 7. Основу квітки оформлюємо за допомогою чашелистика. Приклеїти основу для заколки.

Номер слайду 10

Крок 8. Так як пелюстки лілії на дроті, то їм легко можна надати потрібну форму. Дану квітку можна використати як заколку для волосся так і брошку (приклеївши спеціальну основу для брошки).

pptx
Додано
22 лютого 2021
Переглядів
2676
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку