Презентація "Ялинкова прикраса"

Про матеріал
Презентація до уроку. Презентація містить інформацію про правила безпечної роботи при виготовленні виробу, матеріали та інструменти, що необхідні для роботи, послідовність виготовлення новорічної прикраси.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Ялинкова. Підготувала:вчитель ІІ категоріїКомунальної установи Сумська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 7 імені Максима Савченка Сумської міської ради. Звягольська О. В.прикраса

Номер слайду 2

Завдання: повторити правила безпечної роботи під час виготовлення виробу; навчитися виготовляти новорічні прикраси з фетру (фоамірану) власними руками. Для роботи нам знадобляться: Матеріали:фетр або фоаміран (будь-якого кольору); 1дерев’яна паличка для кави чи морозива;кравецька крейда або мило;матеріали для оздоблення (за бажанням);10-15 см шнура.Інструменти, пристосування:ножиці;клейовий пістолет

Номер слайду 3

Правила безпеки при роботі з ножицями. Зберігати ножиці із зімкнутими лезами в спеціально відведеному місці (або футлярі). На робочому столі ножиці із замкнутими лезами класти праворуч (якщо працюєш лівою рукою - ліворуч). Під час роботи утримувати матеріал лівою рукою так, щоб пальці були осторонь від леза. Не відволікати уваги працюючих ножицями. Передавати ножиці кільцями вперед. Правила безпеки при роботі з клейовим пістолетом. Перед включенням перевірити цілісність шнура. Включати клейовий пістолет в мережу сухими руками. Не торкатися руками нагрітих металевих частин клейового пістолету. Під час роботи ставити клейовий пістолет на спеціальну підставку. При роботі стежити, щоб гарячі частини клейового пістолету не торкалися електричного шнура. Не залишати клейовий пістолет без нагляду. Після закінчення роботи відключити клейовий пістолет тримаючись за вилку, а не смикати за шнур.

Номер слайду 4

Крок 1. Роздрукувати (або виготовити ) шаблони сердечок різного розміру. Крок 2. Обрати 3 шаблони за бажанням (або в залежності від кількості залишків фетру).

Номер слайду 5

Крок 3. Вирізати шаблони. Крок 4. Розмістити на фетрі та обвести за допомогою мила або кравецької крейди.

Номер слайду 6

Крок 5. Вирізати деталі прикраси. Крок 6. Беремо паличку та шнур.

Номер слайду 7

Крок 7. Складаємо шнур навпіл та за допомогою клейового пістолету кріпимо до палички. Крок 8. Беремо найбільше сердечко і приклеюємо до палички.

Номер слайду 8

Крок 9. Накладаючи одне на одного, приклеюємо інші деталі. Аналогічно повторюємо з іншої сторони. Крок 10. Оздоблюємо на власний смак. Не забуваємо оформити верхівку ялинки.

Номер слайду 9

Крок 11. З іншого боку можна оформити тільки верхівку.

Номер слайду 10

Спробуйте виготовити іншого розміру та кольору. Творчих Вам успіхів!

pptx
Додано
22 лютого 2021
Переглядів
952
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку