Презентація "Закон джунглів"

Про матеріал
Презентація до уроку зарубіжної літератури .Тема "Мауглі" Закони джунглів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Закони джунглів і цінності людського життя. Ідея відповідальності людини за природний світ.

Номер слайду 2

За законами Джунглів навіть грізний тигр Шер-Хан не може змінювати місце полювання, нікого не попередивши. Батько Вовк каже, що Шер-Хан і так накоїв багато лиха. Ось і зараз він полює на людину, а це ніяк «не личить мисливцеві»

Номер слайду 3

Закони Джунглів жорстокі навіть щодо самотнього Вовка Акели, Ватажка Зграї. Дванадцять років він водив стаю. За цей час ніхто з Вовків не потрапив у пастку, нікого не було покалічено. Це був справжній Ватажок — мудрий, сильний, чесний, хоробрий. Але варто було схибити один раз, як Зграя відмовилась йому підкорятися. Тим більше, що втрутився підступний Шер-Хан.

Номер слайду 4

«Ви маєте вбити мене тут, на Скелі Рад, — казав Акела, звертаючись до Вільного Племені і до Шер-Ханових шакалів. — …Хто візьметься покінчити з Самотнім Вовком?..» Такі жорстокі слова пролунали на Скелі Рад не випадково. Вони були підказані суворою дійсністю, законами Джунглів.

Номер слайду 5

Але водночас із такою суворістю сусідують співчуття і милосердя. Шер-Хан вимагав віддати йому Людське дитинча, але Акела запропонував тигрові своє власне життя за життя Мауглі. Він нагадав про честь Зграї і запевнив, якщо Мауглі вільно піде до своїх, він, Акела, жодним зубом їх не займе. Він урятував хлопчика

Номер слайду 6

Минуло небагато часу, і в грізному бою з рудими собаками Мауглі допоміг Акелі і врятував Зграю. Помираючи, старий Акела сказав: “Я зобов’язаний тобі життям. А сьогодні ти врятував Зграю, так само як колись я врятував тебе…”

Номер слайду 7

У мешканців Джунглів дивним чином переплітаються жорстокість і милосердя, нещадність і зворушлива чуйність. Коли Бандар-Доги викрадають Мауглі, і чорна пантера Багіра, і ведмідь Балу, і пітон Каа поспішають йому на допомогу. Допомагає навіть Шуліка Гіль.

Номер слайду 8

Він скрикнув від здивування, коли побачив хлопця, якого тягнули мавпи на верхівку дерева, і почув Владичне Слово Шулік: «Ми однієї крові — ти і я!» Це він оповістив Багіру і Балу, куди понесли мавпи хлопця. Вперше в житті Багіра билась до загину, не за своє життя, а рятуючи Мауглі від мавп.

Номер слайду 9

Коли Мауглі було врятовано з мавпячого полону, він сказав кам’яному пітону Каа: «Ми однієї крові — ти і я! Цієї ночі ти врятував мене від смерті. Моя здобич буде твоя здобич, коли ти будеш голодний…» У відповідь Каа сказав, що у Мауглі хоробре серце, і поквапив його: «А тепер швидше йди зі своїми друзями. Не треба, щоб ти дивився на те, що зараз тут відбудеться…» Мала відбутися жорстока розправа Каа над мавпами. Що тут вдієш: такий закон Джунглів.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
4.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Киченок Оксана Миколаївна
    Загальна:
    4.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
24 грудня 2022
Переглядів
9717
Оцінка розробки
4.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку