Презентація "Закони Менделя"

Про матеріал
Презентація на тему: "Закони Менделя". І та ІІ закони Грегора Менделя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема: Закони Менделя. Вчитель: Олійник Юлія Володимирівна

Номер слайду 2

Девіз уроку: Працюй наполегливо,Швидко, старанно,Щоб кожна хвилина Не втратилась марно!

Номер слайду 3

Дайте відповідь на запитання.4 Які ознаки називають домінантними?123 Які ознаки називають рецесивними?Що таке генотип і фенотип?У чому полягає гібридологічний метод дослідження?

Номер слайду 4

Грегор Мендель Народився 20 липня 1822 у маленькому містечку Гайнцендорф. У 1847 році став священиком. У період з 1851 по 1853 навчається у Віденьському універсететі.Із 1856 року Мендель проводить дослідження на горосі.8 березня 1865 року на засіденні товариства натуралістів і лікарів виступив з доповіддю про результати схрещення гороху.

Номер слайду 5

Переваги гороху життєвий цикл досить короткий.здатний до самозапиленнялегко вирощувати.багато сортів цієї рослини відрізняються варіантами певних спадкових ознак.має численне потомство.

Номер слайду 6

Р – батьки. F1 – особини першого покоління. Х – схрещування.♀- формула материнської особини.♂ - формула чоловічої особини. G – гамети.

Номер слайду 7

І закон Менделя

Номер слайду 8

Усі нащадки першого покоління будуть мати жовтий колір 100 %

Номер слайду 9

ІІ закон Менделя

Номер слайду 10

Нащадки другого покоління будуть 25% зеленого кольору та 75% жовтого.

Номер слайду 11

У людини карий колір очей (В) домінує над блакитним (b). Гомозиготний кароокий чоловік одружився з блакитноокою жінкою. Який колір очей матимуть їхні діти?P: ♀ bb × ♂ ВВ G: b ; ВF: В b. Відповідь: 100% кароокі

Номер слайду 12

 Розв’язок. Р:♀ Аа х ♂ Аа. G:          А, а          А, а                        F :  АА (червоні); Аа (рожеві); Аа; аа (білі)  Якого кольору будуть троянди, одержані при схрещуванні двох гетерозиготних рослин рожевого кольору?

Номер слайду 13

Номер слайду 14

При схрещуванні двох котиків з короткими вухами одержано потомство: 6 коротковухих і 2 з нормальними вухами. Які генотипи батьків?

Номер слайду 15

Визначте генотип. P: ? Х ? G: F: АА, Аа, АА, Аа

Номер слайду 16

11. У матері І група крові, а в батька – ІІІ. Чи можуть діти успадкувати групу крові своєї матері?2. У матері І група крові, а в батька – ІV. Чи можуть діти успадкувати групу крові одного з батьків?3. Гетерозиготні батьки мають ІІ й ІІІ групи крові. Які групи можливі у їхніх дітей

Номер слайду 17

Параграф № 34. Задачі №1, №2 Домашнє завдання.

pptx
Додав(-ла)
Олійник Юлія
Пов’язані теми
Біологія, Розробки уроків
Додано
25 грудня 2021
Переглядів
641
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку