Матеріал до уроків з географії у 8 класі - "Сім чудес України"

Презентація з географії - "Сім чудес України"

Про матеріал

Презентація для вчителів і учнів 8-9 класів на тему Заочна подорож "Сім чудес України". Презентація допомагає збагатити знання учнів про нашу красиву Батьківщину, ознайомити з чарівною і неповторною природою. Презентація "Сім чудес України" - чудова можливість виховати любов до рідної країни.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

ppt_x

Номер слайду 3

Києво - Печерська лавра Одна з найбільших православних святинь України, визначна пам'ятка історії та архітектури, а також діючий монастир Української православної церкви Московського патріархату зі статусом лаври. У теперішній час пам'ятка перебуває під юрисдикцією національного заповідника, державних музеїв і Української православної церкви Московського патріархату

Номер слайду 4

ppt_xppt_xppt_x

Номер слайду 5

Софіївський собор в Києві Собор святої Софії - Премудрості Божої, Софія Київська або Софійський Собор — християнський собор в центрі Києва, пам'ятка української архітектури і монументального живопису 11 — 18 століть, одна з небагатьох уцілілих споруд часів Київської Русі. Одна з найголовніших християнських святинь Східної Європи, історичний центр Київської митрополії. Знаходиться на території Софійського монастиря i є складовою Національнoгo заповідника «Софія Київська».

Номер слайду 6

ppt_xppt_xppt_x

Номер слайду 7

Замок в Кам'янець-Подільському Націона́льний істо́рико-архітекту́рний запові́дник «Кам'яне́ць» (скорочено — НІАЗ «Кам'яне́ць»). Розташований в Кам'янці-Подільському Хмельницькій області. Площа заповідника становить 121 гектар (його межі 16 червня 1977 року затвердив Хмельницький облвиконком). Це передусім Старе місто, затиснене в петлі річки Смотрич, а також прилеглий каньйон Смотрича, Замковий міст, комплекс Старого й Нового замків. Пам'ятки Нового плану, Руських і Польських фільварків не є об'єктами заповідника.

Номер слайду 8

ppt_xppt_xppt_x

Номер слайду 9

Парк «Софіївка» в Умані Націона́льний дендрологі́чний парк «Софі́ївка» — парк, науково-дослідний інститут Національної академії наук України. На сьогодні — це місце відпочинку. Щорічно його відвідують близько 500 тисяч людей. Площа — 179,2 га.

Номер слайду 10

ppt_xppt_xppt_x

Номер слайду 11

Херсонес Таврійський в Криму Херсоне́с Таврі́йський значить «півострів», за середньовіччя Херсон, у слов'янських джерелах Корсунь) — старогрецьке місто-держава в південно-західній частині Криму (у межах Севастополя). Херсонес Таврійський був заснований 422–421 рр. до н. е. грецькими вихідцями з Гераклеї Понтійської як грецька колонія на північному узбережжі Чорного моря і за античної доби став важливим торговельним, ремісничим і політичним центром південно-західного узбережжя Криму.

Номер слайду 12

ppt_xppt_xppt_x

Номер слайду 13

Національний заповідник Хортиця Найбільший острів на Дніпрі, розташований у районі міста Запоріжжя. Унікальний природний та історичний комплекс Хортиця витягнута із північогозаходу на південний-схід, має довжину 12,5 км, ширину в середньому 2,5 км і площу приблизно 3000 га .. На острові є заселені селища. 2007 року на Хортиці було розбудовано комплекс «Запорозька січ».

Номер слайду 14

ppt_xppt_xppt_x

Номер слайду 15

Хотинська фортеця (Хотин) Хотинська фортеця — фортеця 13 — 18 століття у місті Хотин, що у Чернівецькій області, Україна. Сьогодні на території фортеці розташований Державний історико - архітектурний заповідник «Хотинська фортеця». Одне з семи чудес України.

Номер слайду 16

ppt_xppt_xppt_x

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Бойко Ірина Миколаївна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Гонтар Валентина Дмитрівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
3 березня 2018
Переглядів
14186
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку