Презентація "Запитання і відповіді"

Про матеріал
Презентація до уроку "Запитання і відповіді" з теми "Спілкування" в 5 класі НУШ за модельною програмою і підручником Н. Голуб, О. Горошкіної.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Номер слайду 2

Номер слайду 3

Запитання і відповіді

Номер слайду 4

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Охарактеризуйте допитливу людину

Номер слайду 7

Шукаємо відповіді на запитання: Чому вміння ставити запитання дуже важливі? Що вони нам дають?

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Під час формулювання запитань пам’ятайте правила:1. Запитання формулюйте чітко, правильно граматично й за змістом. 2. Запитання має бути стисле і зрозуміле. 3. Уникайте розлогого формулювання: складні запитання краще розділити на кілька простих. 4. Уникайте запитань із подвійним смислом. 5. Зважайте на досвід того, кого запитуєте. 6. Уникайте однотипних запитань (з однаковим початком).

Номер слайду 10

Відповідь – це судження, викликане запитанням. Коротка. Розгорнутасамостійно дібрані прикладидодаткові факти, відомостіпояснення, доказизіставлення чи порівняння двох понять, подій, героїв тощо

Номер слайду 11

Прочитайте запитання. На яких уроках вас можуть про це запитувати? Які з них передбачають відповідь «Так» чи «Ні»? На які потрібно відповідати чітко, коротко, а на які - детально, розгорнуто? Які запитання передбачають пояснення, докази?1. Що називають міфом? 2. На скільки частин можна поділити твір? 3. Чи можна вважати цей твір сьогодні актуальним? 4. Чому через скляну шибку вулицю видно, а через дерев’яні двері – ні? 5. Які натуральні числа називають двоцифровими? 6. Яка подія, що відбулася в минулому, має для твоєї родини особливе значення?

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

pptx
Додано
19 травня
Переглядів
130
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку