Презентація "Заповідні території та охорона природи Карпат і Кримських гір"

Про матеріал
Мета: ознайомити учнів із заповідними територіями та охороною природи в Україні; розвивати пізнавальний інтерес; виховувати екологічну свідомість, дбайливе ставлення до природи, бажання брати участь у посильній природоохоронній роботі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗАПОВІДНІ ТЕРИТОРІЇ ТА ОХОРОНА ПРИРОДИ КАРПАТ І КРИМСЬКИХ ГІР Презентацію підготувала вчитель початкових класів КЗ «НСЗШ № 6» м. Нікополя Міщенко Тетяна Сергіївна

Номер слайду 2

Про яку частину України кажуть «легені України»? Яку частину України називають «житницею України»? Що називають «краєм туристів»? Назвіть найбільшу річку України. Назвіть найвищу гору. У якій природній зоні знахо- диться наше місто?

Номер слайду 3

Природні заповідни­ки - це ділянки землі та водного простору, де рослини і тварини перебува­ють під охороною держави. У заповідниках проводять наукову роботу з вивчення явищ природи, розробляють заходи охорони довкілля.

Номер слайду 4

Поліський заповідник Мішані ліси

Номер слайду 5

Основну площу Поліського заповідника займають соснові та березові ліси. У заповіднику налі­чується понад 600 видів рослин, у тому числі 40 рідкіс­них. Мешкає 40 видів тварин, з них 14 видів занесено до Червоної книги України. Це ссавці - борсук, горностай, рись європейська, видра річкова, заєць-біляк. Серед птахів - лелека чорний, журавель сірий, змієїд.

Номер слайду 6

Канівський заповідник Лісостеп

Номер слайду 7

Канівський заповідник - один з найстаріших в Україні. Тут зростають рослини, характерні для зони лісостепу. У заповіднику охороняють 83 види тварин, занесених до Черво­ної книги України. Це комахи: жук-олень, вусач великий дубовий, джміль моховий, бражник мертва голова, махаон. Трапляються також лелека чорний, змієїд, сокіл балабан.

Номер слайду 8

Заповідник Асканія-Нова Степ

Номер слайду 9

На Херсонщині розміщено найстаріший в Україні біосферний заповідник Асканія-Нова. На території заповідника зростає 482 види рос­лин. типчак люцерна півники

Номер слайду 10

Тут налічують понад 800 видів тварин. У заповідник завезено майже 50 видів звірів з різних частин світу. Це коні Пржевальського, бізони, зебри, лами, зебу, антилопи гну і канни, муфлони, страуси, фламінго, журавлі вінценосні, фазани, павичі.

Номер слайду 11

Карпатський заповідник

Номер слайду 12

Тут зростає 64 види рослин, зане­сених до Червоної книги України. Найбільшу площу займають букові, дубові, смерекові та ялицеві ліси. У Карпатському біосферному заповіднику мешкає 72 види тварин, занесених до Червоної книги України. Це горностай, видра, пугач, лелека чор­ний, тритон карпатський та ін.

Номер слайду 13

Кримський заповідник

Номер слайду 14

Площа Кримського природ­ного заповідника охоплює гірську час­тину Криму, а також частину степу. У заповіднику охороняють найцінніші в Криму дубо­ві, букові, соснові ліси, унікальні зарості тиса ягідного, ялівцю високого. Там зростає 100 видів рослин і грибів, занесених до Червоної книги України смілка яйлинська шафран сон кримський

Номер слайду 15

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 2
Оцінки та відгуки
  1. Корчемна Оксана
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Сидоренко Тамара Іванівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
ppt
Додано
29 грудня 2021
Переглядів
6835
Оцінка розробки
5.0 (2 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку