Презентація. "Засідання бізнес-клубу на тему :"Дієприкметниковий зворот.Виділення комою дієприкметникового звороту"

Про матеріал

Дана презентація допоможе вчителю краще подати новий матеріал, а учням - зрозуміти тему.Мовленнєвий матеріал поглибить словниковий запас слів, виробить спостережливість, бережливе ставлення до природи, а також переконає у важливості українського слова.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЗАВІТАЙТЕ ДО НАШОГО БІЗНЕС-КЛУБУ!

Номер слайду 2

ПАМ’ЯТКА БІЗНЕСМЕНА –ПОЧАТКІВЦЯ 1. Досконало і різнобічно вивчіть справу. 2. Виховуйте в собі найкращі людські якості. 3. Розширюйте власний світогляд. 4. Пам’ятайте: мова- це коштовний скарб, набутий віками нашим народом. 5. Учіться, по-перше, грамотно спілкуватися, писати, а, по-друге, працювати енергійно, творчо.

Номер слайду 3

Знання мови не можна поліпшити у відриві від загальної культури людини. Вони завжди шкутильгають у тих, хто духовно безграмотний. Ліквідуйте цю безграмотність - і все стане на свої місця. К. Чуковський

Номер слайду 4

Норми оцінювання : 2 розумники – 7 балів; 3 розумники – 8 балів; 4 розумники – 9 балів; 5 розумників – 10 балів; 6 розумників – 11балів; 7 розумників і більше – 12 балів.

Номер слайду 5

1.Дієприкметник залежне слово. 2. Означуване слово дієприкметник. Яким? Чим ? Які ?

Номер слайду 6

Класна робота Дієприкметниковий зворот. Виділення комами дієприкметникового звороту Знання мови не можна поліпшити у відриві від загальної культури людини. Вони завжди шкутильгають у тих, хто духовно безграмотний. Ліквідуйте цю безграмотність - і все стане на свої місця. К.Чуковський

Номер слайду 7

Дієприкметник + залежне слово = дієприкметниковий зворот. 1.Ти тихо в сніжну заметіль ідеш, заглиблений у минуле. 2.Земля, вкрита сніжними заметами, відпочиває в тихім сні. 3.Сніжні замети, важкі, завіяні, лежать на плетиві доріг. 4.Покинута людьми на холодні дні, дорога потопає у снігах.

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Крокую рідним містечком. На доріжках, деревах, будівлях лежить пухнастий сніжок, переливаючись на ласкавому сонечку. Маленькі зірочки, що повільно сідають на ніс, щоки, вії, наче вітаються зі мною, мовчазливо повідомляючи про прихід найчудовішої пори року, овіяної холодом, — зими. Сніжинки мають найрізноманітнішу форму. Ось на рукаві затримується одна, дозволяючи милуватися собою. Шестикутна пухнаста красуня повільно тане, нагадуючи про швидкоплинність усього прекрасного. Але однак на душі залишається світле почуття, отримане від спілкування із природою.... Білі зірочки все летять і летять із просвітленого неба.

Номер слайду 10

СЕНКАН 1.Один іменник. 2.Два прикметники. 3.Три дієслова. 4.Фраза з чотирьох слів, яка виражає відношення до теми. 5.Одне слово (синонім до теми), в якому відображено зміст чи сформульовано висновок. 1В. – зима. 2 В. – сніг.

Номер слайду 11

ДИКТАНТ ЦИФРОВИМ КОДУВАННЯМ 1-дієприкметник. 2-дієприкметниковий зворот.

Номер слайду 12

КЛЮЧ: 2, 2, 1, 2, 1, 1, 2.

Номер слайду 13

КРАСА – ОДИН ІЗ СТРУМОЧКІВ, ЩО ЖИВИТЬ ДОБРОТУ І СЕРДЕЧНІСТЬ. КРАСА – ЦЕ ЯСКРАВЕ СВІТЛО, ЩО ОСЯВАЄ ВЕСЬ СВІТ. В. СУХОМЛИНСЬКИЙ

Номер слайду 14

ЗНАЙДИ РИМУ А яка зима буває? Скаже той, хто добре ... . Чи ж вона буває ніжна? Ні! Холодна і ... . Так. Холодна, вітер віє, І від снігу все ... . В небі темна хмара висне, Іноді мороз аж ... . Хуга є, і є завія, Сонце світить, та не гріє. І його частіш немає – Хмара сонце ... . Хоч носи в усіх червоні, Мокрі ноги та ... . Та додому йти пора. Шкода, йде чудова ... .

Номер слайду 15

ТВІР – МІНІАТЮРА НА ТЕМУ: ”ЗИМА- ЧАРІВНИЦЯ’’ (5-6 РЕЧЕНЬ) Словник: вкрите візерунками, чисто й холодно, біло- біло, прозора крига, завія, огорнуті білою ковдрою, снігові кучугури.

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Я можу... . Я хочу ... . Я буду ... .

Номер слайду 18

Знання мови не можна поліпшити у відриві від загальної культури людини. Вони завжди шкутильгають у тих, хто духовно безграмотний. Ліквідуйте цю безграмотність - і все стане на свої місця. К.Чуковський

Номер слайду 19

МИ-ЛЮДИ, А ТОМУ ПОВИННІ: РОЗУМНЕ Й ВІЧНЕ В СВІТ НЕСТИ, ТОЖ МАЄМО НАВЧИТИСЬ ЖИТИ- ЛИШ ЗА ЗАКОНАМИ КРАСИ.

Номер слайду 20

ПАМ’ЯТКА БІЗНЕСМЕНА – ПОЧАТКІВЦЯ 1. ДОСКОНАЛО І РІЗНОБІЧНО ВИВЧІТЬ СПРАВУ. 2. ВИХОВУЙТЕ В СОБІ НАЙКРАЩІ ЛЮДСЬКІ ЯКОСТІ. 3. РОЗШИРЮЙТЕ ВЛАСНИЙ СВІТОГЛЯД. 4. ПАМ’ЯТАЙТЕ: МОВА- ЦЕ КОШТОВНИЙ СКАРБ, НАБУТИЙ ВІКАМИ НАШИМ НАРОДОМ. 5. УЧІТЬСЯ, ПО-ПЕРШЕ, ГРАМОТНО СПІЛКУВАТИСЯ, ПИСАТИ, А, ПО- ДРУГЕ, ПРАЦЮВАТИ ЕНЕРГІЙНО, ТВОРЧО. НОРМИ ОЦІНЮВАННЯ : 2 РОЗУМНИКИ - 7БАЛІВ; 3 РОЗУМНИКИ – 8 БАЛІВ; 4 РОЗУМНИКИ – 9 БАЛІВ; 5 РОЗУМНИКІВ – 10 БАЛІВ; 6 РОЗУМНИКІВ – 11БАЛІВ; 7 РОЗУМНИКІВ І БІЛЬШЕ – 12 БАЛІВ.

Номер слайду 21

ДЯКУЮ ЗА РОБОТУ НА УРОЦІ !

ppt
Додано
27 жовтня 2018
Переглядів
1029
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку