Презентація: " Засідання природничого гуртка «Натураліст»: «Станьмо на варті власного майбутнього»

Про матеріал
Презентація до позаурочного заходу: "Засідання природничого гуртка «Натураліст» на тему: «Станьмо на варті власного майбутнього» Мета: формувати активну соціальну позицію; виховувати екологічну культуру особистості, почуття особистої відповідальності за охорону довкілля, любові до рідного краю, навчального закладу
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Засідання природничого гуртка «Натураліст» на тему: “Станьмо на варті власного майбутнього”.

Номер слайду 2

Проблемне питання чи є вихід із сміттєвих лабіринтів у нашому населеному пункті смт. Кельменці?

Номер слайду 3

Чарівні краєвиди Кельменців

Номер слайду 4

Епіграф конгресу Якщо природа зміниться настільки, що стане заперечувати суть виду “людина розумна”, ніщо не вбереже її від долі динозаврів. М.Ф. Реймерс. Чарівні краєвиди Кельменців

Номер слайду 5

Проблемне питання У побуті існує думка, що найбільшої шкоди довкіллю завдає хімія та хімічні виробництва. Як ви вважаєте, чи вірно це?

Номер слайду 6

Номер слайду 7

ПОВІТРЯ Подих життя Сміттєві лабіринти Кельменців

Номер слайду 8

Забруднення повітря Пил; СО2, СО, сірчані сполуки; Сполуки нітрогену та інші токсичні речовини; Хімічна та нафтохімічна промисловість.

Номер слайду 9

декілька тижнів без їди декілька днів без води декілька хвилин без повітря

Номер слайду 10

Девіз групи: «Хай планета наша чиста розцвітає людям на добро». Керівник гуртка:

Номер слайду 11

Пропонуємо 1. Наступний 2021 рік оголосити роком без сміття. 2. Боротися зі стихійними звалищами, захара-щенням природи пластиковими пляшками, цело-фановими пакетами та іншим сміттям. 3. У місцях несанкціонованих смітників встановити знаки, плакати на екологічну тему. Наприклад: «За нас ніхто планету не врятує»; «Щоб берегти землю, природу, треба її полюбити»; " «Чисті узбіччя – запорука нашого добробуту», «Краса природи порятує світ», «Збережімо Землю для наших нащадків»

Номер слайду 12

«Жити щасливо і жити в злагоді з природою — одне й те саме». Керівник гуртка: Девіз групи:

Номер слайду 13

Пропонуємо 1. Із знімками та результатами досліджень ознайомити селищного голову. 2. Випустити екологічні листівки та розвісити їх Кельменцями. 3. Написати лист-звернення нашого гуртка до селищного голови. 4. Виявляти та очищати занедбані джерела в селищі. 5. Членам природничого гуртка «Натураліст» в кожній групі ліцею провести цікаві бесіди про бережливе ставлення до природи. 6. Провести екологічну анкету серед учнів ліцею. 7. Розробити пам’ятку юним туристам та відпочиваючим у місцях відпочинку(лісі, ставка, річки, парку та інших місць дозвілля)

Номер слайду 14

Девіз групи: «Немов собі на злість, Ми Землю кривдим дуже. Злелій її, омий, очисть, Мій добрий, юний, друже!» Керівник гуртка:

Номер слайду 15

Пропонуємо 1. Навчитись самому і навчай друга цінувати прекрасне, не ганьбити себе і свій рід. 2. Не смітити самому та бути прикладом для інших. 3. Знайомити учнів навколишніх сіл з екологічними проблемами. Організувати виступ ліцейної агітбригади «Еколог» на тему «Вихід із сміттєвих лабіринтів».

Номер слайду 16

Сьогодні взяв я за свідків проти вас небо й землю,- життя та смерть дав я перед вами, благословення та прокляття. І ти вибери життя, щоб жив ти та насіння твоє.Повт.закону30:19

Номер слайду 17

Дякую за увагу

ppt
До підручника
Екологія (рівень стандарту, академічний рівень) 11 клас (Царик Л.П., Царик П.Л., Вітенко І.М.)
Додано
28 березня 2021
Переглядів
621
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку