Презентація "Засідання РМЦ вчителів початкових класів"

Про матеріал
В матеріалі представлено огляд на Положення про атестацію педагогічних працівників(зі змінами), а також інформація для ознайомлення про сертифікацію вчителів початкових класів.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

І Vзасідання. Тема. Підсумки роботи РМЦ вчителів початкових класів2022-2023н.р.секція вчителів 4 класів. Керівник РМЦ К. В. Петрич

Номер слайду 2

Порядок денний: Організоване закінчення 2022-2023 н.р. Нормативні документи. Рекомендації щодо заповнення електронних журналів, свідоцтв- досягнень. Атестація педагогічних працівників. Положення про атестацію педагогічних працівників (наказ МОН № 805 від 09.09.2022р.). Сертифікація. Панорама ідей «Складання перспективного плану роботи методичного об’єднання вчителів початкових класів та вихователів груп продовженого дня на наступний рік»

Номер слайду 3

Закон України «Про загальну середню освіту»(зі змінами)Назву викласти в такій редакції:«Стаття 27. Атестація та підвищення кваліфікації педагогічних працівників»Положення про атестацію затверджено наказом МОН від 09.09.2022 №805, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 21.12.2022 за №1649/38985 Цим документом визначено порядок проведення системи заходів, спрямованих на всебічне та комплексне оцінювання професійної діяльності педагогів.

Номер слайду 4

Положення вступає в дію з 01.09.2023, проте, починаючи з дня його офіційного опублікування, набирають чинності такі норми:раніше присвоєні кваліфікаційні категорії, педагогічні звання педагогів є дійсними до атестації, проведеної за новим Положенням;педагогічні працівники, які працюють у закладах освіти та мають вищу освіту за спеціальностями, що не відповідають навчальним предметам або педагогічній діяльності за посадою, вважаються такими, що мають відповідну посаді професійну кваліфікацію та атестуються як такі, що мають відповідну освіту;

Номер слайду 5

проходження успішної сертифікації та наявність чинних сертифікатів (один раз протягом його дії) зараховується як проходження чергової (позачергової) атестації із присвоєнням/збереженням кваліфікаційної категорії, педагогічного звання;мінімальний загальний обсяг підвищення кваліфікації педагогічних працівників  закладів загальної середньої, професійно-технічної освіти впродовж п'яти років становить не менше 150 годин (5 кредитів ЄКТС)

Номер слайду 6

Планова атестація має проводитись:не раніше ніж через рік після призначення на посаду; не менше одного разу на п'ять років. Проте у разі тимчасової непрацездатності педагогічного працівника або інших обставин, що не залежать від його волі та перешкоджають проходженню ним атестації, за рішенням відповідної атестаційної комісії вона може бути перенесена до припинення таких обставин, але не більше ніж на один рік зі збереженням раніше присвоєної кваліфікаційної категорії (педагогічного звання).

Номер слайду 7

Педагогічні звання присвоюються (підтверджуються) педагогічним працівникам, які мають кваліфікаційну категорію «спеціаліст першої категорії» та «спеціаліст вищої категорії» й демонструють високі професійні досягнення, зокрема:впровадження і поширення методики компетентнісного навчання та нових освітніх технологій;надання професійної підтримки та допомоги педагогічним працівникам (здійснення супервізії);участь у процедурах і заходах, пов'язаних із забезпеченням якості освіти та впровадженням інновацій, педагогічних новацій і технологій у системі освіти;переможці, лауреати всеукраїнських, міжнародних фахових конкурсів;підготовка переможців всеукраїнських, міжнародних олімпіад, конкурсів, змагань, тощо.

Номер слайду 8

Положенням визначено особливості проведення атестації педагогів, які:мають педагогічне навантаження з декількох предметів. Їхня атестація проводиться з того предмета, який  викладається за спеціальністю, але необхідною умовою є підвищення кваліфікації з навчальних предметів, які є обов'язковими для вивчення згідно з освітньою програмою закладу освіти. Присвоєна кваліфікаційна категорія поширюється на все педагогічне навантаження;працюють у різних закладах освіти за однією посадою та/або викладають один предмет. Вони атестуються за основним місцем роботи, результати атестації (кваліфікаційна категорія, педагогічне звання або тарифний розряд) поширюються на все педагогічне навантаження за всіма місцями роботи та/або посадами;довантажені годинами з інших предметів в міжатестаційний період.  Присвоєна кваліфікаційна категорія поширюється на все педагогічне навантаження до чергової атестації; успішно пройшли сертифікацію. Вона зараховується (один раз протягом строку дії сертифіката) як проходження чергової або позачергової атестації, що проводиться за ініціативи педагогічного працівника. Педагогу присвоюється відповідна кваліфікаційна категорія та/або педагогічне звання без урахування тривалості міжатестаційного періоду, вимог до освітнього рівня та стажу й без проведення будь-яких заходів, пов'язаних із вивченням і оцінюванням його діяльності та професійних компетентностей; 

Номер слайду 9

Підставами для проведення позачергової атестації педагогічного працівника може бути ініціатива:керівника закладу освіти у разі зниження якості його педагогічної діяльності; педагога, освітній рівень та стаж роботи якого відповідає вимогам, за наявністю однієї з таких умов:визнання його переможцем, лауреатом фінальних етапів всеукраїнських, міжнародних фахових конкурсів;наявність освітньо-наукового/освітньо-творчого, наукового ступеня;успішне проходження сертифікації.

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Номер слайду 19

Номер слайду 20

Номер слайду 21

Панорама ідей:створення ефективних засобів методичного супроводу для здійснення освітньої діяльності;забезпечення освітніх та методичних потреб педагогів;розробка стратегічних цілей та оперативне планування освітнього процесуупровадження сучасних інноваційних педагогічних технологій, інформаційно-комунікативних засобів навчання в освітній процес;формування позитивного іміджу педагогічної діяльності.

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Презентації
Додано
5 квітня 2023
Переглядів
211
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку