Презентація "Технічні засоби навчання в освітньо інформаційному просторі"

Про матеріал
Презентація "Технічні засоби навчання в освітньо інформаційному просторі"Презентація "Технічні засоби навчання в освітньо інформаційному просторі"Презентація "Технічні засоби навчання в освітньо інформаційному просторі"Презентація "Технічні засоби навчання в освітньо інформаційному просторі"Презентація "Технічні засоби навчання в освітньо інформаційному просторі"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

технічні засоби навчання в освітньо-інформаційному просторіПідготувала студентка 41-По групи Соколенко Анастасія

Номер слайду 2

Варіанти класифікації ТЗН: Технічні засоби навчання (ТЗН) — це комплекс засобів загально-дидактичного призначення, що складається з інформаційного фонду та технічної системи для її відтворення.

Номер слайду 3

Інформація — сукупність відомостей про який-небудь процес, подію або предмет, які зменшують невизначеність, що була в одержувача до здобуття ним інформації. Повідомлення — матеріальна форма подання інформації.

Номер слайду 4

Інформаційна взаємодія — процес обміну відомостями, що приводить до змін хоча б одного із одержувачів. Проходить вона у трьох системах:штучних (датчики, комп'ютери);змішаних (людина-техніка);природних (людина-людина, людина-природа).

Номер слайду 5

Інформаційне джерело — будь-яка система, що виробляє відомості або містить деяку інформацію призначену для її передачі. Розрізняють інформаційні джерела: природні-технічні; активні-пасивні. Комунікація — сукупність процесів подачі, передачі, отримання та зберігання інформації. Розрізняють формальні і неформальні комунікаційні процеси.

Номер слайду 6

Дидактичний матеріал для ТЗН — навчальна інформація, зафіксована на різного роду носіях (папір, звуко-відеозаписи, слайди і т. д.), яку необхідно пред'являти з використанням ТЗН. Технічні пристрої навчання — пристосування, апарати, пристрої, стенди, моделі, машини або комплекси призначенні для пред'явлення дидактичних матеріалів.

Номер слайду 7

Номер слайду 8

ТЗН дуже важливі у процесі освіти. Структура уроку з використанням ТЗН змінює саму суть навчального процесу, перетворюючи його на спілкування, де ролі вчителя й учня врівноважені: обидва працюють для того, щоб навчатися, ділитися своїми знаннями, досягненнями свого життєвого досвіду. Висновок

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Інші матеріали
Додано
1 липня 2022
Переглядів
629
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку