Презентація "Застосування різноманітного арсеналу методів і засобів навчання для успішної соціалізації учнів на уроках української мови та літератури"

Про матеріал

Презентація "Застосування різноманітного арсеналу методів і засобів навчання для успішної соціалізації учнів на уроках української мови та літератури" показує, що суспільству потрібна комунікативна особистість . У нашу добу, коли доля кожної людини дедалі більше залежить від неї самої, від її особистісних якостей, чимало учителів задумується не лише над тим, „що вивчати”, а й над тим, „як вивчати”. Вони переконані, що школа має бути не просто навчальним закладом, не традиційним „передавачем знань”, а закладом, де „навчають жити”. Ось чому навчальний процес потрібно максимально наблизити до життєвих реалій.

В українській педагогіці такий підхід пов'язано з використанням проблемного та проектного методів навчання, активізацію пізнавальної діяльності учнів на уроках у яких навчальну діяльність спрямовано на успішну роботу в умовах реального суспільства.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Застосування різноманітного арсеналу методів і засобів навчання для успішної соціалізації учнів на уроках української мови та літератури. Підготувала Юшманова О. В., учитель української мови та літератури КЗШ І-ІІІ ступенів №126

Номер слайду 2

Метод усного викладу вчителем матеріалу (розповідь-пояснення). Основне призначення цього методу — подати учням навчальну інформацію і забезпечити її сприйняття, осмислення, запам'ятовування. Форма подачі інформації може бути різною:1) розповідь-пояснення;2) шкільна лекція;3) роз'яснення завдання самостійної роботи;4) повідомлення додаткових відомостей;5) інструкція до виконання завдань.

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Спостереження учнів над мовою. Цей метод доцільно застосовувати тоді, коли факти і явища, що вивчаються на уроках мови є складними або специфічними, вимагають того, щоб у них спочатку розібратися шляхом аналізу прикладів, перш ніж вдаватися до відповідного теоретичного положення, граматичного визначення чи правила.

Номер слайду 5

Робота з підручником. Мета цього методу – привчати учнів самостійно або за допомогою вчителя набувати знання, вміння та навички і вдосконалювати їх

Номер слайду 6

Метод вправ. Поширеною на сьогодні є класифікація вправ, розроблена В. О. Онищуком відповідно до навчальної мети, ступеня самостійності і творчості учнів: підготовчівступнітренувальнізавершальні

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Програмоване навчання дозволяє чітко визначити послідовність навчальних завдань, які повинні розв'язати учні для оволодіння змістом теми; привчає до самостійності у виконанні завдань; допомагає учням контролювати і корегувати кожний крок своєї діяльності; забезпечує зворотний зв'язок у навчальному процесі.

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Номер слайду 11

Номер слайду 12

Номер слайду 13

Рекомендації1. Використовувати проблемні та проектні методи навчання, активізувати пізнавальну діяльность учнів на уроках, у яких навчальну діяльність спрямовано на успішну роботу в умовах реального суспільства.2. Формувати універсальні навички й компетенції, які випускник зможе реалізовувати, застосовувати впродовж усього життя для свого сталого саморозвитку3. Застосовувати мультимедійне та дистанційне навчання, щоб забезпечити комплексний вплив вправ на учня, різноманітної інформації у вигляді друкованого тексту, живої мови, статичної і динамічної наочності при підтримці взаємодії учня з комп’ютером, а також для активного спілкування з викладачем за допомогою комп’ютера через систему телекомунікаційних мереж.

pptx
Додано
30 вересня 2018
Переглядів
936
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку