Презентація "Застосування сучасних інтерактивних технологій на уроках історії в спеціальній школі"

Про матеріал
В даній презентації зазначаються інтерактивні методи та прийоми, які можна застосовувати на уроках історії України при роботі з дітьми з особливими освітніми потребами.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Застосування сучасних інтерактивних технологій на уроках історії в спеціальній школі

Номер слайду 2

Дитина – це сонце, навколо якого мають обертатися всі засоби навчання. Учитель повинен створювати лиш атмосферу, в якій дитина має можливість висловитись. АмонашвіліВивчення історії є одним із найважливіших чинників формування національної свідомості народу. «Без знання минулого неможливо точне поняття про сучасне…» М. С. Грушевський

Номер слайду 3

Вивчаючи історію як предмет, учні оволодівають історичним матеріалом та набувають соціально-правових компетенцій. Кінцевою метою навчання предмету є формування в учнів з особливими освітніми потребами елементарних понять та уявлень про життя, побут, події, звичаї, традиції українського народу з найдавніших часів до сьогодення.

Номер слайду 4

Головним завданням предмету є: Корекційно-виховний вплив на особистість дитини;розвиток в неї особистісних якостей громадянина;підготовка її до життя;соціальна та правова адаптація сучасного випускника у суспільство.

Номер слайду 5

При вивченні історії ніякі засоби художньої розповіді, ніяка образність висловлювання не зможуть створити у дітей з інтелектуальними порушеннями чітких та конкретних історичних уявлень та знань про минуле, тому використання сучасних інтерактивних технологій на уроках є доцільним та ефективним.

Номер слайду 6

З огляду на це, найбільш уживаними є такі технології та методи:«Мозковий штурм»Мультимедійні презентаціїАсоціативний кущ. Дидактичні ігри

Номер слайду 7

Основні вправи та прийоми: Робота в парах. Групова робота. Незакінчене речення. Мікрофон. Робота з картою. Виконання тестових завдань. Робота з тематичним словником. Кросворди. Прийом Вправи

Номер слайду 8

Внаслідок порушення абстрактного та логічного мислення в учнів даної категорії пошук та застосування ефективних технологій та форм роботи на уроці є щоденним завданням вчителя.

Номер слайду 9

Детально зупинимося на перевагах мультимедійних презентації: Презентація на уроці виконує ілюстративну та наочну функцію. Позитивно впливає на формування чітких уявлень про вивчені історичні об'єкти та явища. Відбувається залучення різних каналів до сприйняття історичного матеріалу. Представлення історичних фактів, подій, явищ та інтерпретацій у взаємозв'язку.

Номер слайду 10

Мультимедійна презентація допомагає вирішувати дидактичні завдання уроку. Засвоїти базові знання з предмету. Сформувати навички самоконтролю. Систематизувати засвоєнні знання. Сформувати мотивацію до навчання

Номер слайду 11

Інтерактивні прийоми та вправи використовуються на уроці в залежності від їх ефективної реалізації навчальної мети. Під час закріплення навчального матеріалу;Під час перевірки знань;Під час вивчення нового матеріалу;Під час рефлексії.

Номер слайду 12

Найбільшої інтерактивності набувають нестандартні уроки, які підвищують ефективність засвоєння навчального матеріалу. Урок-проект. Урок-подорож. Урок- граІнтегрований урок

Номер слайду 13

Висновок. Використання інтерактивних методів та прийомів на уроці історії, робить його ефективним, цікавим, практично-орієнтованим та сучасним.

pptx
Додано
26 грудня 2023
Переглядів
226
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку