Презентація "Завантаження текстового тедактора"

Про матеріал
Наочний матеріал для уроку . Презентація "Завантаження текстового тедактора".
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Завантаження текстового редактора. Створення, завантажння та збереження файлів-документів

Номер слайду 2

Завантаження текстового редактора. Для запуску редактора MS Word 2010 потрібно скористатися головним меню – клацнути лівою кнопкою мишки на кнопку Пуск, вибрати пункт меню Всі програми, далі Microsoft Office і потім клацнути лівою клавішею мишки на пункті Microsoft Word 2010 або двічі клацнути лівою клавішею мишки на піктограмі ярлика Microsoft Office Word на Панелі задач чи Робочому столі.

Номер слайду 3

Завантаження текстового редактора. Новий документ можна створити на вкладці Файл, і вибрати команду Створити або натиснути поєднання клавіш Ctrl+N. У цьому вікні треба вибрати шаблон, на основі якого буде створений документ і натиснути кнопку Створити.

Номер слайду 4

Завантаження текстового редактора. Також новий документ можна створити використовуючи контекстне меню. Для цього потрібно клацнути правою клавішею мишки на робочому столі, або в потрібній папці, з випадаючого меню вибрати Створити/ Документ Microsoft Word

Номер слайду 5

Відкриття документа. Відкрити вже створений документ Word можна:двічі клацнувши на його назві кнопкою миші у вікні папки;клацнувши правою кнопкою миші на назві файла і вибравши в контекстному меню команду Відкрити;виконавши команду Пуск/Недавні документи (якщо з документом працювали недавно). Ця можливість залежить від версії операційної системи Windows та її налаштувань.

Номер слайду 6

Відкриття документа. Щоб відкрити файл за допомогою цього вікна, зробіть наступне:1. Виберіть диск, на якому знаходиться файл.2. Виберіть папку, в якій зберігається файл.3. Клацніть на назві файла двічі або виділіть його і натисніть Відкрити. Якщо програма була запущена, але в ній не було відкрито жодного документа, потрібно виконати команду Відкрити меню вкладки Файл бо натиснути поєднання клавіш Ctrl+O.

Номер слайду 7

Збереження документа. Щоб зберегти текстовий документ, потрібно виконати команду Зберегти чи Зберегти як в меню вкладки Файл.

Номер слайду 8

Збереження документа. Для збереження документа потрібно:1. За допомогою панелі адрес або списку переходу між папками виберіть папку, в яку треба зберегти документ. Можна створити нову папку, скориставшись кнопкою Створити папку в правому верхньому куті.2. Введіть ім’я файла у відповідному полі. За промовчанням програма назве файл Документ1 (номер може бути іншим). В англомовній версії – Doc1.3. Виберіть тип файла.4. Натисніть кнопку Зберегти. Файл збережений. Word 2010 використовує формат файлів DOCX. Файли цього типу не можуть бути відкриті в попередніх версіях програми. Для сумісності з ними слід вибрати для збереження формат DOC. Цьому формату в списку Тип файлу відповідає рядок Документ Word 97-2003

Номер слайду 9

Одночасна робота з декількома документами. Microsoft Word дозволяє працювати з декількома документами одночасно. При цьому кожен новий документ відкривається в окремому вікні, а користувач, працюючи в повноекранному режимі, бачить лише останній відкритий документ. Щоб перейти з одного відкритого документа в інший потрібно: клацнути на кнопці одного з відкритих документів на Панелі завдань; перейти на вкладку Вигляд стрічки, в групі Вікно натиснути кнопку Перехід між вікнами і в списку відкритих документів вибрати потрібний; застосувати поєднання клавіш Ctrl+F6; натиснути поєднання клавіш Alt+Tab і, утримуючи клавішу Alt, натискувати Tab до тих пір, поки потрібний документ Word не буде вибраний.

Номер слайду 10

Закриття документа. У Word 2010 кнопка закриття документа збігається з кнопкою закриття вікна програми у (правий верхній куток вікна). Якщо відкрито декілька документів, то при закритті одного з них інші залишаються відкритими. При закритті останнього відкритого документа за допомогою цієї кнопки вікно програми також закривається – відбудеться вихід з програми. Крім того, документ можна закрити за допомогою поєднання клавіш Ctrl+W чи команди Закрити меню вкладки Файл. При цьому після закриття останнього документа вікно програми залишиться відкритим. Х

Номер слайду 11

Закриття документа. Якщо на момент закриття зміни в документі не були збережені, з’явиться діалогове вікно з питанням, чи треба зберігати зміни в документі. Для підтвердження збереження змін потрібно натиснути кнопку Зберегти, для відхилення – кнопку Не зберігати. Щоб повернутися і продовжити роботу з документом, клацніть на кнопці Скасувати. Якщо при закритті документа проігнорувати запит на збереження, незбережені дані будуть втрачені. Для завершення роботи можна також використати кнопку Вихід з Word, яка заходиться меню вкладки Файл або комбінацію Alt+F4. ХВыход

pptx
Додано
12 грудня 2020
Переглядів
1148
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку