Презентація "Збалансоване харчування"

Про матеріал
Їсти і пити потрібно стільки, щоб наші сили цим відновлювались, а не пригнічувались. Ціцерон
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Збалансоване харчуванняЇсти і пити потрібно стільки, щоб наші сили цим відновлювались, а не пригнічувались. Ціцерон. Презентацію підготувала вчитель історіїЗОШ І – ІІІ ступенів с. Оглядів. Паньків Василина Петрівна

Номер слайду 2

Збалансоване харчування - система харчування, заснована на вживанні натуральної здорової їжі в необхідних організму кількостях і організації правильного режиму харчування.

Номер слайду 3

білкижиривуглеводивітамінимінеральні речовиниклітковинавода. У повсякденному харчуванні обов’язково мають бути:

Номер слайду 4

Білки потрібні нам для будування та підтримки м’язів. Білки: 10-20% З них 60% - тваринні білки, одержувані з риби, м'яса, птиці, яєць і молока;40% - рослинні білки, що містяться в горіхах, злаках, бобових, фруктах і овочах

Номер слайду 5

Вуглеводи. Саме з вуглеводів ми отримуємо енергію, вони допомагають у засвоєнні білків та повному окислення жирів. Підтримують рівень глюкози в крові. Для роботи мозку, НС, печінки. Вуглеводи: 60% З них 95% - складні вуглеводи, 5% - прості вуглеводи)

Номер слайду 6

Жири. Потрібні для підтримки гормонального фону організму, краси нігті, шкіри, волосся. Жири: 20-30% З них 60% - рослинні жири; 40% - тваринні.

Номер слайду 7

Вода. Якщо без їжі людина може прожити більше місяця – то безводи лише кілька днів. Користь води: омолоджує шкіру; виводить токсини; знижує ризик інфаркту; відновлює енергію; спалює жир; регулює температуру тіла; поліпшує загальне самопочуття; знижує ризик інфекційних захворювань.

Номер слайду 8

Тарілка здорового харчування. Овочі та бобовікапуста, огірки, листя салату , зелень, цибуля, гарбуз, морква, перець, помідор, редька тощо; квасоля, горох, червона сочевиця

Номер слайду 9

Фрукти та ягодияблука, груші, апельсини, банани, виноград, абрикоси, сливи, вишні, персики, полуниця, суниця, малина, смородина, порічка, ожина, чорниця тощо

Номер слайду 10

Цільні злаки та горіхивівсяна, гречана та пшенична каші, нешліфований рис, а також макарони з твердих сортів пшениці, цільнозерновий хліб та хлібці; горіхи.

Номер слайду 11

Молочні та кисломолочні продуктимолоко, йогурт, кефір, твердий та кисломолочний сир, сметана.

Номер слайду 12

Риба, яйця, м’ясо. М’ясо птиці, телятини та кролятини; Судак, короп, минтай, хек, лосось, несолоний оселедець; Яйця.

Номер слайду 13

ЗБАЛАНСОВАНЕ ХАРЧУВАННЯ ЗАПОРУКА ЗДОРОВОГО ЖИТТЯ

pptx
Додано
26 травня
Переглядів
41
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку