Презентація " Збірка текстів для списування"

Про матеріал
Збірка текстів для списування або диктантів в 1-му класі.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Збірка текстів для списування та диктантів в 1-му класіПідготувала вчителька початкової школи м. Київ СЗШ №146 Гриценко Тетяна Василівна

Номер слайду 2

Справжні друзі Дідусь знає багато цікавих історій. А Василько обожнює їх слухати. Дідусь і Василько справжні друзі.

Номер слайду 3

Грибна пора Настала грибна пора. І от ми в лісі. А тут різні гриби. Та так багато! Ось у Галинки груздь. Гнатикові попався підберезник. А дідусь Гаврило зрізав боровика.

Номер слайду 4

Айстри У Марійки на клумбі айстри. Вони красиві, різнокольорові. Дівчинка рано полила квіти. Йосип полив смородину та помідори.

Номер слайду 5

Ліс Шумить зелений ліс. На галявині великий дуб. Біля нього пригнулася берізка. Дуб захищає її від вітру. Він великий і сильний. Берізка тріпоче листочками і радіє.

Номер слайду 6

Радість Біля школи росте верба. Ми приходимо на неї дивитися. Яка вона гарна! Літають мухи, гудуть джмелики. Вони п'ють нектар. Усім дуже радісно. І ми радіємо, бо прийшла весна.

Номер слайду 7

Прогулянка Ми йдемо в парк. Тетянка і Віра йдуть першими. У парку чисто і затишно. Доріжки покриті камінцями. Рядочком ростуть ялинки. Зеленіє м'яка травичка. Парк мов квіточка.

Номер слайду 8

Джерело У яру було джерело. Вода в ньому чиста і холодна. Над ним росла верба. Під вербою люди відпочивали. Одного разу діти пили воду. Вони залишили тут кухлик.

Номер слайду 9

Настала зима Настала зима. Усе навколо біле-біле. А калина червона. Сидить Гафійка біля віконечка, відсунула фіранку і милується калиною. Посідали на калину снігурі і ласують смачними ягодами.

Номер слайду 10

Ялинка У нас зелена ялинка. Вона велика і запашна. На верхівці висять кульки. На вітах багато яскравих іграшок. Повісили ще й дощик. Весело дітям біля лісової красуні.

Номер слайду 11

Перші квіти Пригріває сонечко. З'явилися перші квіти. Вилізла погрітися на сонці муха. Вона ще квола. А ось перший метелик. Сів на кульбабку і п'є сік.

Номер слайду 12

Котик У Ліди є котик. Лапки біленькі. Зубки гостренькі. Сам увесь сірий. Сидить Котик і сумує, бо зима настала. Пошила Ліда йому килимок. А котик притулився до Ліди і муркоче.

Номер слайду 13

Сад Біля школи великий сад. У ньому ростуть сливи, вишні і яблуні. Навесні сад зацвів. У бджілок почалася робота. Сідають вони у квіточку, немов у колисочку. Медок збирають.

Номер слайду 14

Гірка Діти будували гірку. Вони поливали її водою. Зіна і Клава спускалися з гірки на санях. А Вітя на ковзанах. Каталися діти і падали. Але не плакали, бо було дуже весело.

Номер слайду 15

Калина На нашому подвір’ї росте кущ калини. Весною він зацвіте білим цвітом. Восени на ньому з’являться червоні ягоди. Калинові ягоди корисні для здоров’я людини.

pptx
Пов’язані теми
Українська мова, Інші матеріали
НУШ
Додано
29 квітня 2022
Переглядів
811
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку