Презентація " Здоров’я і його складники "

Про матеріал
Здоров'я, безпека та добробут. МОДУЛЬ4.ДОБРОБУТ І ОСОБИСТЕ ЗДОРОВ’Я. Урок №17 Тема уроку "Здоров'я і його складники "
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Тема уроку: Здоров’я і його складники5клас Здоров’я, безпека та добробут Урок №17

Номер слайду 2

Емоційне налаштування «Екран настрою»13287654

Номер слайду 3

Люди здавна замислюються про своє здоров’я. Про це свідчать народні прислів’я

Номер слайду 4

Мозковий штурм. Назвіть фактори можуть призвести до погіршення здоров’я людини1.2.3.4.5.6

Номер слайду 5

Висновок: Упродовж життя людина розвивається, веде активну діяльність. Але час від часу на її організм впливають несприятливі фактори, пов’язані з навколишнім середовищем та з діяльністю її самої. Тоді можуть виникати проблеми зі здоров’ям.

Номер слайду 6

Завдання: Намалюй у зошиті квітку здоров’я. Розмір кожної пелюстки має відображати, наскільки важливою сьогодні для тебе є зазначена на ній потреба.( Прокоментуй свій вибір)

Номер слайду 7

Висновок. Тепер ви знаєте , що здоров’я є одним зі складників особистого добробуту. У всіх нас є базові потреби, які необхідно задовольняти. Насамперед це повітря, вода, їжа, сон — без них людина просто не виживе. Важливими також є особиста й фінансова безпека та, звісно, міцне здоров’я. Окрім цього, необхідно відчувати себе гідною людиною, важливою та значущою, здатною до самореалізації.

Номер слайду 8

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ)Здоров’я людини. Здоров’я людини – це не тільки відсутність фізичних дефектів і хвороб, а й стан повного фізичного, духовного і соціального благополуччя. Тому серед основних складових здоров’я слід зазначити фізичну, психічну (духовну) і соціальну складові.

Номер слайду 9

Піраміда здоров’я

Номер слайду 10

Фізкультхвилинка

Номер слайду 11

Назвіть ознаки складників здоров’я. Діти називають: відчуття бадьорості протягом дня, здорові зуби, апетит, гарний настрій, міцне волосся, задоволеність життям та інші. Обговоріть, яких складників здоров'я стосуються ознаки які ви назвали: Фізичне здоров’я — це стан організму та його систем. Важливо знати, як наш організм функціонує (працює) і як визначити, чи все гаразд.Інтелектуальне здоров’я — здатність здобувати інформацію й застосовувати свої знання, аналізувати проблеми та ухвалювати рішення. Емоційне здоров’я — здатність розуміти й реагувати на почуття — свої та інших. Воно пов’язане з адекватною самооцінкою та можливістю відчувати щастя. Соціальне здоров’я — здатність до взаємодії з іншими. Важливо налагоджувати стосунки з людьми та усвідомлювати себе частинкою своєї спільноти. Духовне здоров’я — стан, якому притаманна жага до життя, творчості, прагнення до пізнання та самопізнання. Важливо прагнути до гармонії з собою, займатися тим, що нам до душі.

Номер слайду 12

Сучасне уявлення про здоров’я називають холістичним (від англ. «whole» – цілий, цілісний). Уявлення ґрунтується на визначенні Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ). Враховує не лише фізичне благополуччя людини, а й інші виміри: її емоційний стан, інтелектуальний розвиток, рівень соціальності і духовності. Усі складові здоров’я взаємопов’язані і впливають на загальне благополуччя людини.

Номер слайду 13

Висновок: Аби зрозуміти, як пов’язані між собою всі складники здоров’я, уяви піраміду з камінчиків. Вона тримається, якщо всі елементи (камінці) в балансі, рівновазі. Щойно один із камінчиків втрачає баланс, уся піраміда починає розсипатися. Потренувати вміння знаходити баланс і рівновагу можна за допомогою таких ігор, як дженга й тумі-іші, або просто складаючи піраміди з морських камінців. Це також допоможе розвинути вміння концентруватися та обирати правильні рішення з-поміж багатьох варіантів. Спробуй!

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Домашнє завдання. Параграф 15, сторінка 75 Поміркуй як ти дбаєш ти про своє здоров'я? Що є у твоїх планах? Запиши або намалюй у зошиті «П’ять кроків до здоров’я»Презентуйте свою роботу. Запропонуйте своє пояснення.

Номер слайду 16

pptx
Додав(-ла)
Инна Букаева
Додано
2 грудня 2023
Переглядів
282
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку