Презентація "Здорове харчування"

Про матеріал
Презентація "Здорове харчування" з основ здоров"я створено з метою поглибити знання учнів про вітаміни, їх вплив на здоров’я; формувати в учнів знання про повноцінне харчування, як обов’язкову умову збереження і зміцнення здоров’я; вчити визначати продукти харчування багаті на вітаміни; виховувати навички культури і гігієни правильного харчування, бережного ставлення до власного здоров’я та прагнення вести здоровий спосіб життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Здорове харчування Здорове харчування

Номер слайду 2

. Здоровя- це стан людини, коли в неї відсутнє будь-яке нездужання,коли вона має гарний настрій,задоволена своїм життям.-Отже, здоров’я – це не тільки відсутність хвороб, а й здорові думки, вчинки і гарний настрій. Я хочу, щоб ви, мої любі , були, насамперед, здоровими. Здоров'я це безцінний дар, який підносить людині природа. Без нього дуже важко зробити життя цікавим і щасливим. Але як часто ми, розтрачуємо цей дар даремно, забуваючи, що втратити здоров'я легко, а ось повернути його дуже і дуже важко. Здоров'я, перш за все, залежить від  людини,  від того, як вона про нього піклується, від способу життя і від харчування.

Номер слайду 3

Правила харчування. РЕТЕЛЬНО ПЕРЕЖОВУЙ ЇЖУ. ЇЖ В ОДИН І ТОЙ ЖЕ ЧАС. ВЖИВАЙ ТІЛЬКИ ЯКІСНІ ПРОДУКТИ. НЕ НАЇДАЙСЯ НА НІЧ.

Номер слайду 4

Швидко  роз’єднай та тему нашого уроку  прочитай. ЗДОРОВЕХАРЧУВАННЯ

Номер слайду 5

У 1911 році поляк Казимир Функ вперше виділив вітамін у кристалічному вигляді та дав йому назву від латинського слова «vita» — «життя». Людина повинна споживати близько 30 різних вітамінів, що підтримують працездатність та стійкість до захворювань. Брак вітамінів спричиняє авітаміноз. У важкій стадії це захворювання може бути смертельним. На сьогодні відомо понад 50 вітамінів. Позначаються вони спеціальними назвами або буквами латинського алфавіту A, B, C. D.

Номер слайду 6

Номер слайду 7

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Номер слайду 10

Ми огірочки поріжем тоненько І нашаткуєм капусту дрібненько. Ще посічемо петрушки і кропу, Трохи підсолимо. Знімемо пробу. Ложку сметани в тарілку. Пора! Їсти поживний ... , дітвора!Загадки від вітамінчика

Номер слайду 11

Номер слайду 12

В миску два яйця розбити. Молока туди долити. Підсолити збити трішки,Сковорідку разом з маслом підігріти,Влити масу. Й помішати хай вона. Пропікається до дна. Все вже час до столуЄ сніданок! Можна їсти.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

На плиті каструлька біла,В ній водичка закипіла.- Буль-буль-буль, - вода булькоче. Що вона сказати хоче?Каже мама: - Ач яка!Захотіла буряка! -Я в окріп буряк поклала,А вода плюскоче: - Мало! -Додала тоді квасолю,Цибулину, бараболю,І морквину, й капустину,Ложку солі, дрібку кмину. Не забула й помідори. От і ... буде скоро. 

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Як закипить у каструлі водичка. Ягоди вкинемо,малини й сушки. Можна смородину, можна і вишні. Цукру насиплемо – не буде він лишній. Знову усе кипить прохолоне – і можна вже пить.

Номер слайду 17

Номер слайду 18

Вітаміни різні споживай, здоров’я добре й гарне май.

pptx
До підручника
Основи здоров’я 3 клас (Бех І. Д., Воронцова Т. В., Пономаренко В.С., Страшко С. В.)
Додано
18 жовтня 2019
Переглядів
5657
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку