Презентація "Здорове харчування"

Про матеріал
Презентація до уроку "Я досліджую світ" 3 клас, тема "Здорове харчування" 2,3 слайд.Організм людини весь час працює (серце, легені, м’язи). Ми виконуємо різну фізичну та розумову роботу, займаємося спортом. І для цих дій нам потрібна енергія. А джерелом енергії є їжа. Без їжі людина може прожити менше місяця. 4,5 слайд. Але жоден із продуктів не дає нам всіх поживних речовин, які потрібні для підтримки здорового організму. Тому основною умовою правильного харчування є різноманітність продуктів. Одні продукти дають організму енергію, щоб рухатися, добре думати, не утомлюватися (мед, гречка, ізюм, масло), другі допомагають будувати організм і зробити його більш сильнішим (сир, риба, м’ясо, яйця, горіхи). А треті – фрукти і овочі, які містять багато вітамінів та мінеральних речовин, які допомагають організму розвиватися. Не всі продукти, якими живиться людина, є корисними для здоров’я. Правильне харчування – умова здоров’я, неправильне приводить до хвороби. 6-9 слайди. А які ж поживні речовини ми отримуємо разом з корисною їжею. Вітаміни – корисні для людини. Слово "вітаміни” походить від латинського слова "віта” – життя. Назва ця не випадкова. Якщо вітамінів не вистачає, людина важко хворіє. Вітаміни потрібні для нормального росту і розвитку дитячого організму. В організм вітаміни потрапляють з їжею. Отже, потрібно знати, в яких продуктах є необхідні вітаміни. Вітамін А дуже важливий для зору, а також для росту. Він міститься в моркві, абрикосі, гарбузу, салаті. Вітамін В сприяє хорошій роботі серця, нервів. Він міститься в чорному хлібі, помідорах, м’ясі. Вітамін С зміцнює організм, робить людину більш здоровою, яка не піддається застуді. Жири – це джерело енергії. Вони ніби зігрівають організм. Білки є будівельним матеріалом. Завдяки їм людина росте. Вуглеводи постачають енергію, що необхідна для роботи серця, м’язів, дихання. Відшукай та назви продукти, які повторюються на картинах більше одного разу. Мінерали беруть участь в обміні речовин та у важливих процесах організму людини. 10-15 слайди. Щоб харчування сприяло збереженню та зміцненню нашого здоров’я, необхідно додержуватися правил та правильно складати меню, щоб воно складалося з корисних продуктів. Вчені встановили, що якщо їсти в певні часи кожного дня, то тільки в цей час з’являється апетит, починає виділятися шлунковий сік, їжа переварюється швидше, краще. А це користь всьому організму. 16 слайд. Найбільш поширеними стравами в Україні були ті, що готувалися з продуктів рослинного походження. Найбільш улюбленими овочевими стравами були борщ, капусняк, печений гарбуз, огірки, часник, цибуля, перець хрін. Різноманітні страви готували наші предки з картоплі. Більшу частину їжі становили каші. Вони готувалися з гречки, ячменю, вівса, кукурудзи, проса, пшона. Споживали також у помірній кількості сало. Частіше їли молочні продукти.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Здорове харчування!Вчитель початкових класів. Слобожанської ЗОШ І-ІІІ ступенів. Яценко О. В.

Номер слайду 2

Їжа – усе, що споживає людина для підтримки життя.

Номер слайду 3

«Ми живемо не для того, щоб їсти, а їмо для того щоб жити » давньогрецький філософ Сократ

Номер слайду 4

Корисна їжаr

Номер слайду 5

Шкідлива їжа

Номер слайду 6

Вітаміни Слово «vita» означає життя. Вітаміни – це речовини, необхідні для підтримки життя. Вони утворюються рослинами або тваринами і повинні надходити в організм у мікроскопічних кількостях для продовження життєвих процесів. Оскільки вчені, коли відкрили вітаміни не знали їх точну хімічну природу, вони не давали їм імена, а просто називали за абеткою А, В, C, D, і так далі.

Номер слайду 7

ВІТАМІН

Номер слайду 8

ВІТАМІН

Номер слайду 9

ВІТАМІН

Номер слайду 10

Золоті правила харчування Правильно вибирай їжу на сніданок, обід, підвечірок, вечерю.2) Їж через 4 години в один і той самий час.3) Їж тільки в спокійній обстановці.4) Не поспішай під час прийому їжі, добре її пережовуй.5) Поважай їжу і дякуй тому, хто її приготував.

Номер слайду 11

1-Й Сніданок. Каша, яйце. Хліб з маслом, булка. Чай.

Номер слайду 12

2-й СНІДАНОК1) Котлета (рибна, м’ясна), гуляш.2) Пюре, каша.3) Компот, чай, сік.4) Хліб.

Номер слайду 13

Обід. Суп, борщ. Відбивні, котлета, гуляш, риба. Пюре, каша. Компот, сік. Хліб

Номер слайду 14

Підвечірок. На підвечірок можна з’їсти булочку, печиво, вафлі з чаєм, какао чи молоком.

Номер слайду 15

ВЕЧЕРЯСалат. Творог. Омлет. Молоко,кефір, йогурт.

Номер слайду 16

Українська національна кухня

Номер слайду 17

СМАЧНОГО!style.colorfillcolorfill.type

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 3
Оцінки та відгуки
  1. Шамрай Ніна Валентинівна
    Дякую за чудову роботу.
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Ярмак Ирина
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Паламарчук Світлана Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
pptx
Додано
22 лютого 2021
Переглядів
4439
Оцінка розробки
5.0 (3 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку