Презентація "Здоровим бути круто!"

Про матеріал

Мета: ознайомити учнів зі складовими компонентами здорового способу життя; викликати інтерес до корисних звичок; коригувати спостережливість дітей, пам'ять, мислення.

У презентації присутні вікторини, загадки, фізкультхвилинка, прислів'я, гра "так" чи "ні".

Зміст слайдів
Номер слайду 1

БІБЛІОТЕЧНА ПЕРЕРВАПідготувала презентацію завідувач бібліотеки МСШ “Академія дитячої творчості” Базовкіна М.

Номер слайду 2

Як називається медичний заклад, де лікують хворих? Лікарня. Люди яких професій працюють у лікарні? Лікарі,медсестри,кухаріХто уколи робить нам,Грип лікує і ангіну,Ставить банки без упину?Хто бажає всім добра?Це ,звичайно… Медсестра. Які ви знаєте органи людини? Мозок,легені,серце,шлунок. Медична вікторина

Номер слайду 3

Вид спорту, у якому м'яч необхідно закидати у кошик. Баскетбол. Спортсмен, який виконує вправи на брусах, кільцях, турніку. Гімнаст. Сітка для спортивних стрибків. Батутзагадки

Номер слайду 4

Сопе, хропе, часом чхає,Сюди туди зазирає,На морозі замерзає,Бо одежини не має ніс

Номер слайду 5

Які ви знаєте прислів’я про здоров’я?                                                          Здоров’я – усьому голова!Як немає сили, то і світ не милий!Бережи одяг поки новий, а здоров’я поки молодий. Здоров’я дорожче за золото. Без здоров’я, немає щастя. Держи  голову в холоді , ноги – у  теплі , проживеш довгий вік на землі.

Номер слайду 6

фізкультхвилинка;ранкова гімнастика;гра;спорт;відпочинок на дивані;фізична праця;неправильне харчування;перегляд телепередач. Я буду називати ті дії, котрі корисні для здоров`я. Якщо ви згодні, кажіть “так!”

Номер слайду 7

ПРАВИЛА ДЛЯ ОХАЙНОЇ ЛЮДИНИ: Щодня вставай в один і той самий час, провітрюй кімнату, роби   зарядку. Щоранку вмивайся, чисти зуби, мий вуха, шию. Привчайся після зарядки обтиратися до пояса водою кімнатної температури. Перед сном не забувай вмитися та добре провітрити кімнату. Завжди мий руки перед їжею, після роботи, відвідання туалету. Коротко стрижи нігті на руках і ногах. Користуйся носовичком. Коли чхаєш і кашляєш, прикривай ніс і рот носовичком. Пам’ятай, що волосся повинно бути завжди зачесане. Щодня чисти своє взуття. Стеж за чистотою свого одягу.

Номер слайду 8

На носі чорнило, на шапці чорнило – Немов їх чорнильним дощем покропило. На кожній долоні написано: «Юра». Скажіть , вам не стрівся такий замазура?Хто то?

Номер слайду 9

Загартування. Здорове харчування. Дотримання режиму дня. Спорт. Рухливі ігри. Свіже повітря. Вживати алкоголь Овочі, фрукти в харчуванніФізкультура. Курити. Вживати наркотики. Фактори зміцнення здоров'я Так чи ні?

Номер слайду 10

Мию, шию без жалю, Мию там, де брудно,   Цю роботу я люблю Хоч від неї худну. Хто завжди тільки правду скаже?Який є, таким покаже,           Без слів про все розкаже? Я пухнастий, чистий  Для усіх корисний. Мокрих витирати звик, Називаюся …Що дістає зубами потилицю? загадки

Номер слайду 11

Хто здоровий, той сміється,Все йому в житті вдається. Він долає всі вершини,Це ж чудово для людини!

Номер слайду 12

Фізкультхвилинка

Номер слайду 13

До нових зустрічей!

pptx
Додано
15 березня 2018
Переглядів
7396
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку