Презентація " Здоровий спосіб життя!"

Про матеріал
Фізичні вправи - це обов'язкова умова гарного самопочуття, міцного здоров'я та довголіття.Чим більше ми рухаємось, займаємось фізичними вправами, тим наше здоров’я міцнішає, стає кращим. Тіло має гарну статуру, нормальну масу.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Фізкультура і здоровий спосіб життя. Педагогічне кредо. Спорт – це здоров'я, а здоров'я – запорука життя. Чим більше ми рухаємось, займаємось фізичними вправами, тим наше здоров’я міцнішає, стає кращим. Тіло має гарну статуру, нормальну масу. Серце стає більш тренованим, а життєва місткість легенів більша, ніж у дітей , які не займаються фізичними вправами. Фізичні вправи - це обов'язкова умова гарного самопочуття, міцного здоров'я та довголіття. rrrr

Номер слайду 2

Показник здорового способу життя є обсяг фізичних навантажень. Фізичні вправи позитивно впливають на серце , легені, кровоносні судини і сприяють профілактиці розвитку серцево- судинних захворювань та багатьох форм раку.

Номер слайду 3

РОБОТА НА ТРЕНАЖЕРАХ Електрична бігова доріжка - найефективніший «спалювач» калорій!Велотренажер прекрасно розвиває витривалість, зміцнює серцево-судинну систему, тренує м'язи ніг і спини. Еліптичний тренажерзабезпечує кардіонавантаже-ння і гармонійне аеробне навантаження на всі м'язи тіла: ноги, черевний прес, спину, верхній плечовий пояс. До того ж еліптичний тренажер абсолютно нешкідливий для суглобів

Номер слайду 4

Вправи при плоскостопості- катати стопами по підлозі кеглі чи м’ячі ; - прокачувати пляшку від пальців стоп до п’ят;збирати пальцями дрібні предмети: олівець, ганчірку;- пересуватись вперед, захоплюючи пальцями ніг рушник чи тканину;- обхватити м’яч стопами і припідняти його.- ходити поперемінно на пальцях і п’ятках ;- ходити по ребристій поверхні;- ходити на зовнішній поверхні стопи;- згинати і розгинати пальці ніг;- ходити навшпиньки

Номер слайду 5

Тимчасові звільненні учні від уроку фізичної культури. Гра в шашки , складання пазл розвивають логічне мислення , пам'ять, увагу, уяву, дрібну моторику рук.

Номер слайду 6

Загальнорозвиваючі вправи - показник здорового способу життя Вправи з гантелями. При регулярних заняттях з гантелями підвищується витривалість організму, збільшується сила м’язів і їх об’єм, удосконалюється координація рухів,поліпшується рухливість суглобів,постава, а фігура набуває атлетичних форм.

Номер слайду 7

Вправи з прапорцями Вправи з прапорцями розвивають координацію рухів, поліпшують поставу .

Номер слайду 8

Вправи з великим м’ячем. Вправи з м'ячем розвивають окомір, координацію, кмітливість, орієнтування в просторі, регулюють силу і точність кидка, спритність, прудкість реакції.

Номер слайду 9

Вправи з малим м’ячем. Вправи з м’ячами розвивають м'язову силу, підсилюють роботу найважливіших органів організму – легенів, серця, покращують обмін речовин.

Номер слайду 10

Вправи зі стрічкою. Вправи зі стрічкою сприяють розвитку рухливості в суглобах і сили м'язів плечового пояса і рук.

Номер слайду 11

Вправи зі скакалкою. Стрибання через скакалку корисно тому, що - Оптимізує роботу серця; - Покращує кровообіг; - Знижує тиск; - Спалює жир; - Покращує рівень холестерину; - Зміцнює кістки; - Піднімає настрій.

Номер слайду 12

Вправи з гімнастичною палицею. Коригують поставу, допомагають утримувати спину прямо і зафіксувати хребет;- Розвивають рухливість в плечових суглобах;Сприяють більш правильно-му і чіткому виконаннювправ.

Номер слайду 13

Вправи з обручем. Вправи з обручем розвивають координацію рухів, гнучкість, почуття ритму, точність, швидкість, силу рук, збільшують рухливість в плечових суглобах, сприяють формуванню правильної постави, та сжигання жиру. У процесі обертання обруча нормалізується робота кишечника

Номер слайду 14

ВПРАВИ НА ШВЕДСЬКІЙ СТІНЦІЩоб бути здоровими та зберегти здоров'я внутрішніх органів, позбавитися від різних захворювань опорно-рухового і вестибулярного апарату, порушення постави, проблем з роботою кишечника, а також центральної нервової системи , ( наприклад: вегето-судинної дистонії.) виконуємо вправи на шведській стінці.

Номер слайду 15

ВПРАВИ НА ШВЕДСЬКІЙ СТІНЦІВправи на шведській стінці спрямовані практично на всі групи м’язів: грудей, рук і ніг, спини, стегон, черевневого преса, зміцненню імунітету. Вправи забезпечують відмінну розтяжку і відмінний тонус, розвивають організм дитини, пропорції тіла стають більш гармонійними.

Номер слайду 16

Вправи на гнучкість допомагають зберегти рухливість. Згинання великих і дрібних м'язів спини зменшує ймовірність виникнення у них спазму, який є однією з основних причин хронічної болі в спині . Розтяжка ніг корисна для здоров’я суглобів.

Номер слайду 17

РУХОВА АКТИВНІСТЬ – показник здорового способу життя. Рухливі ігри із застосуванням ігрового методу . « Совонька»Під час ігор та естафет розвива-ють ся різні групи м’язів тіла, координаційні здібності, рухові якості, вміння, навички, мисле-ння, мовлення, фізичні якості, як сила,швидкість,спритність,витривалість. «Самий найспритніший!»« Кіт та мишка!»« Захисник фортеці» «Колобки та їжачки«Сірий кіт»

Номер слайду 18

Рухливі ігри із застосуванням змагального методу« Передача м'яча над головою»« Перетягування парами» « Влучно в ціль»« Передача м'яча між ногами» «Стрибунці»

Номер слайду 19

Позакласна робота ВЕРНСЕНЬ «МИ - ОЛІМПІЙЦІ!» Складання присяги«Олімпійський прапор». «Олімпійський вогонь» «Змагання борців».

Номер слайду 20

ЖОВТЕНЬ «ТАТО, МАМА, Я - РЯТУВАЛЬНИКІВ СІМ'Я!»«Знати: щоб запобігти, врятувати, допомогти. Евакуація людей з приміщення».«Врятуй потерпілого з полум’я»«Врятуйте наші речі!»«Одягання бойового одягу»

Номер слайду 21

ТАТО, МАМА, Я - РЯТУВАЛЬНИКІВ СІМ'Я«Гасіння пожежі»«Збирання їстівних грибів»«Надання першої медичної допомоги»

Номер слайду 22

ЛИСТОПАД «ЗОЛОТА ОСІНЬ!»«ПРИБИРАННЯ ШКІЛЬНОГО ПОДВІР'Я» «ЗБИРАННЯ КАРТОПЛІ»«ЗБИРАННЯ КАВУНІВ»

Номер слайду 23

ЗОЛОТА ОСІНЬЗБИРАННЯ ГАРБУЗІВ«ПАРАСОЛКА»ВЕЧІРНЄ ЗБИРАННЯ ВРОЖАЮ ПЕРЕЛІТ ПТАХІВГАРЯЧА КАРТОПЛЯ

Номер слайду 24

Г ГРУДЕНЬ «МИ – КОЗАЧАТА!»

Номер слайду 25

СІЧЕНЬ «Зимові розваги!»«Склади слово».«Лижник».«Хокей».

Номер слайду 26

«Зимові розваги!»«Сніжки».«Перегони на санчатах».«Снігова баба».

Номер слайду 27

ЛЮТИЙ « Здоров'я – всьому голова!»«Передача м’яча в колоні».«Передача м’яча між ногами»«Кенгуру«Переправа».

Номер слайду 28

БЕРЕЗЕНЬ «Весна красна!»«Будуємо шпаківню».«Пробудження комах.»

Номер слайду 29

«Букет квітів».«Букет квітів».«Переправа».«Струмок».

Номер слайду 30

Літній табір відпочинку « Оберіг»

Номер слайду 31

Побажання вчителям Шановні вчителі , підтримуйте своє здоров'я.  Для цього потрібно зовсім небагато:- харчуватися корисно, робити фізичні вправи - бувати більше на свіжому повітрі, а також позитивно ставитися до життя. Щоб здоров’я було в порядку. Починайте день з зарядки. Весело дивіться в світ І живіть багато, щасливих літ!

pptx
Додано
8 квітня 2020
Переглядів
2799
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку