Презентація "Здоровий спосіб життя"

Про матеріал
Презентація "Здоровий спосіб життя" для здобувачів освіти 1-11 класів та дорослих. В презентації міститься десять основних правил здорового способу життя. Можна використати на виховній годині або на інших уроках для пропаганди здорового способу життя.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Здоровий спосіб життя(10 правил здорового способу життя)

Номер слайду 2

Найважливіше при здоровому способі життя — це правильне харчування. Правильне харчування — це вживання різноманітних продуктів, які дають усі поживні речовини, необхідні для підтримання здоров'я. Правильне харчування - це більше фруктів і овочів, продуктів, наповнених корисними для нашого організму речовинами. Ніяких гамбургерів, чісбургерів, кока-коли, чіпсів та іншої непотрібної їжі!!!Правило № 1. Правильне харчування!

Номер слайду 3

Номер слайду 4

Правило № 2. Особиста гігієна – запорука здоров’я!

Номер слайду 5

Ведіть активний спосіб життя. Будьте життєрадісними і відкритими до світу. Загартовуйте свій організм. Кожного дня робіть прогулянки на свіжому повітрі, ранкові пробіжки, зарядку вранці. Старайтеся ходити більше пішки, гуляйте у парках. Прагніть рухатися якомога більше, адже « Рух – це життя!»-говорив відомий кардіохірург Амосов, тому що ходьба активізує кровообіг. Кілька разів за день потягуйтеся всім тілом, напружуючи м’язи спини і ніг. Правило № 3. Рух- це життя!

Номер слайду 6

Здоровий спосіб життя жодним чином не сумісний з шкідливими звичками: куріння, вживання алкоголю і тим більше наркоманія. Адже це основні чинники, які погіршують здоров’я. Правило № 4. Шкідливим звичкам- НІ!!!Виникнення наркоманії: результат допитливості, експериментування. Наслідок: прийому знеболюючих, снодійних засобів. Поширенню сприяє: Нездорове мікросоціальне середовище. Відсутність інтелектуальних і соціально-позитивних настанов Тютюн приносить шкоду тілу. «Руйнує розум, отупляє цілі нації.»- О. де Бальзак Смертність серед курців на 30-80 % вища. Серед хворих на рак – 95 % курців. Куріння впливає на статеву функцію. Затягуючись цигаркою курець вдихає суміш із 4 000 хімічних сполук. Алкоголь згубно впливає на мозок! Втрачається самоконтроль. Люди стають нав'язливими. При тривалому вживанні алкоголю з’являється: Пристрасть. Залежність. Захворювання печінки, мозку, шлунку, серця, кишкового тракту

Номер слайду 7

Правильний розпорядок дня - це, перш за все, 8-10 годинний здоровий сон. Потрібно привчити свій організм лягати і прокидатися в один і той же час, не залежно від того, який день тижня: будній чи вихідний. Правило № 5. Здоровий сон!

Номер слайду 8

Одне з найважливіших правил здорового способу життя — це позитивний настрій! Не зациклюйтеся на невдачах і промахи. Правило № 6. Тільки позитив!

Номер слайду 9

Дихання — процес, який забезпечує надходження в організм кисню, використання його в окиснювальних процесах і видалення з організму вуглекислого газу. Складається з трьох послідовних етапів: зовнішнього дихання, транспорту газів кров'ю, внутрішнього дихання. Для хорошого фізичного стану необхідне правильне, глибоке і спокійне дихання. Старайся якомога частіше провітрювати приміщення, в якому знаходитеся. Правило № 7. Дихання.

Номер слайду 10

Здоровий спосіб життя — це так само дбайливе ставлення до самого себе! Себе треба любити, про себе потрібно піклуватися, в себе потрібно вірити!. Правило № 8. Полюби себе сам!Єдина людина з якою ти все життя проведеш разом, це ти сам. Тому полюби себе сам. А всі решта підтягнуться.

Номер слайду 11

Правило № 9. Здоровим бути –це КРУТО!!!

Номер слайду 12

Правило № 10. Ми за здоровий спосіб життя!!!

Номер слайду 13

Середня оцінка розробки
Структурованість
5.0
Оригінальність викладу
5.0
Відповідність темі
5.0
Загальна:
5.0
Всього відгуків: 4
Оцінки та відгуки
  1. Борова Ольга
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  2. Предчук Олена Володимирівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  3. Патик Софія
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
  4. Паламарчук Світлана Вікторівна
    Загальна:
    5.0
    Структурованість
    5.0
    Оригінальність викладу
    5.0
    Відповідність темі
    5.0
Показати ще 1 відгук
pptx
Додано
14 березня 2021
Переглядів
15462
Оцінка розробки
5.0 (4 відгука)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку