Під особистою гігієною розуміють сукупність гігієнічних правил, які сприяють зміцненню та збереженню здоров'я людини, збільшенню тривалості її активного життя. Вона включає правила гігієнічного утримання тіла, порожнини рота, а також користування взуттям, білизною, одягом, житлом, тощо. … дотримуватися особистої гігієни
ͻ Сніданок 7.30-8.00 – каша, яйце варене, гарнір з тушених овочів, чай, йогурт. ͻ Другий сніданок 11.30-12.00 – бутерброд з маслом, сік або чай. ͻ 14.00-15.00 – гаряча страва, гарнір, варене чи тушене м’ясо або риба, овочевий салат, компот. ͻ Підвечірок 17.00-18.00 – булочка, печиво, сік. ͻ Вечеря 19.00-20.00 – молочна каша, булочка, сік.
- це підвищення стійкості організму до несприятливого впливу ряду факторів навколишнього середовища( низької та високої температури) шляхом систематичного впливу на організм цих факторів. В основі загартування лежить здатність організму людини пристосовуватись до мінливих умов навколишнього середовища.
МОЗОК – ОСНОВНА МІШЕНЬ ПРИ ВЖИВАННІ АЛКОГОЛЮ 0,05-0,15% алкоголю в крові (100-300 гр. горілки) КОРА 0,5% алкоголю в крові (приблизно 1 л горілки) ПРОДОВГУВАТИЙ МОЗОК 0,3-0,4% алкоголю в крові (300-800 гр. горілки) МОЖЖЕЧОК 0,15-0,3% алкоголю в крові (300-600 гр. горілки) ПРОМІЖНИЙ МОЗОК
ЗДОБУДЬ ДУШЕВНИЙ СПОКІЙ Існує взаємозв'язок між відношен- нями людини до навколишнього світу і його поглядами, поведінкою, хімічними реакціями в організмі Радість збільшує продовження життя; Підтримка і взаєморозуміння – зменшує біль, допомагає здобути спокій; Страх, злоба, образа – послаблюють імунну систему; Відчуття самотності – основний фактор ризику, що веде до ранньої смерті.
Список використаних джерел Література 1. Основи здоров'я: Підруч. 5 кл. загальноосвіт. навч. закл./ І.Д.Бех, Т.В.Воронцова, В.С.Пономаренко, С.В.Страшко. – К.: Видавництво «Адатон», 2018. – 180 с. Інтернет-ресурси URL: http://www.nmc-volyn.gov.ua/abcView/75/ URL: http://nuou.org.ua/informatsiia/zdoroviy-sposib-2014/67-zdoroviy-sposib-2014.html