Презентація «Здоровий спосіб життя»

Про матеріал
Презентація «Здоровий спосіб життя» Мета: - дослідити напрями формування здорового способу життя дітей, підлітків; - підвищувати інформованість учасників освітнього процесу про здоровий спосіб життя; - мотивувати бажання зміцнювати своє здоров’я і здоров’я оточуючих; - попередження дітей, підлітків про негативний вплив на стан здоров’я людини шкідливих звичок; - виховувати любов до життя, до навколишнього світу, до людей.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Здоровий спосіб життя. Автор проекту: Лойко Л.Є.

Номер слайду 2

Мета:виховувати у дітей ціннісне ставлення до власного здоров’я та стимулювати бажання дбати про нього; сприяти усвідомленню учнями необхідності ведення здорового способу життя; нагадати корисні звички, які допоможуть зміцнити здоров’я; прищеплювати інтерес до занять фізичною культурою і спортом, поглибити знання учнів про небезпеку шкідливих звичок.

Номер слайду 3

Визначення поняття «здоров’я» за різними авторами.“Здоров’я – це стан, в якому ми не відчуваємо болі і який не заважає виконувати функцій нашого щоденного життя: брати участь у керівництві, митися, пити та їсти і робити все, що ми хочемо.” Гален.“Здоров’я – це стан повного фізичного, духовного та соціального благополуччя, а не тільки відсутність хвороб і фізичних вад”. ВООЗ, 1958.“Здоров’я є умовою гармонійного розвитку людини і в той самий час показником рівня соціально – економічного розвитку суспільства.” О. М. Анохін.

Номер слайду 4

Українські приказки та прислів’я про здоров’я. Без здоров’я не має щастя. Без здоров’я ніщо людині не миле. Бережи одежу з нова, а здоров’я з молоду. Було б здоров’я, а все інше наживем. Вартість здоров’я знає лише той, хто його втратив. Здоров’я – найдорожчий скарб. Не просімо хліба у Бога, а просімо здоров’я. Як хочеш здоров’я мати, мусиш рано вставати, а звечора рано лягати.

Номер слайду 5

Здоров’я – сукупність фізичних, духовних, соціальних якостей людини, що є основною її довголіття і необхідною умовою здійснення творчих планів, умовою високої працездатності, створення міцної сім’ї, народження і виховання дітей. Здоров’я – це висока працездатність, гарний настрій, упевненість у собі. Фізичне здоров’я дає гарне самопочуття, бадьорість, силу. Психічне здоров’я дарує спокій, чудовий настрій, доброту, веселість. Соціальне здоров’я забезпечує успішність у навчанні. Але ніщо з цього не дається задарма. Для того. щоб зберегти своє здоров’я, треба докладати неабияких зусиль.

Номер слайду 6

Принципи здорового способу життя

Номер слайду 7

Загроза майбутньому - негативні явища життя. Тютюнопаління. Алкоголізм. Наркоманія. ВІЛ/СНІД

Номер слайду 8

Номер слайду 9

Правила та рекомендаціі щодо здорового способу життя1. Перша необхідна умова - правильний відпочинок.2. Другий рецепт здоров'я - рухова активність.3. Третє правильно - уміння правильно одягатися.4. Четверта умова - правильне, раціональне харчування.5. Загартовування.6. Шостий рецепт здоров'я - повноцінний сон.

pptx
Додано
28 лютого
Переглядів
173
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку