Зберігаємо спокій. Віримо в ЗСУ. Разом до перемоги! 🇺🇦

Презентація Землетруси (тестові завдання)

Про матеріал
Матеріал до уроку з географії 6 клас. Тема: "Землетруси". Для перевірки домашнього завдання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ПЕРЕВІРКА

Номер слайду 2

1.Землетруси виникають переважно під впливом дії: А.внутрішніх сил Землі   Б. господарської діяльності людини    В.зовнішніх сил Землі

Номер слайду 3

2.Що спричиняє землетруси? А. раптові розломи та зміщення в надрах Землі    Б. утворення магми в астеносфері    В. вертикальні рухи земної кори     Г. високий тиск та температура в надрах планети

Номер слайду 4

3.Місце у надрах Землі, де виникає розрив і відбувається зміщення земної кори називається А. епіцентром    Б. осередком землетрусу   В. гіпоцентром     Г. гейзером

Номер слайду 5

4. Найчастіше землетруси (50%) спостерігаються у поясі, який називається:  А. Атлантичним    Б.  Тихоокеанським    В. Середземноморським

Номер слайду 6

5.Частина земної поверхні, де сила землетрусу є максимальною, - це:  А.гіпоцентр    Б.сейсмограф    В.гейзер    Г. епіцентр

Номер слайду 7

6. З'ясуйте, у якій країні найчастіше відбуваються землетруси: А. Естонії   Б. Японії   В. Австралії   Г.  Швеції

Номер слайду 8

7. Чутливий прилад, який вловлює і реєструє підземні поштовхи, їх силу, напрям і тривалість, називається А.гідрограф    Б.барометр    В. сейсмограф    Г. термометр

Номер слайду 9

8. Для оцінювання сили землетрусу користуються шкалою Ріхтера від :  А. Від 0 до 8 балів    Б. від 1 до 12 балів     В. від 1 до 9 балів    Г.  від 0 до 10 балів

Номер слайду 10

9.В Україні найчастіше землетруси бувають : А. на півночі країни   Б. в Карпатах   В. в Києві

Номер слайду 11

10. Як називаються велетенські хвилі, зумовлені землетрусами під дном океанів, які набувають найбільшої висоти у вузьких затоках його узбережжя А.цунамі    Б.припливи     В.тайфуни    Г. урагани

Номер слайду 12

11. Сейсмічно активними називають ті райони земної кулі, де відбуваються: А. сильні вітри   Б. піщані бурі    В.сильні грози   Г. землетруси

Номер слайду 13

12.Укажіть ознаки, характерні для землетрусу силою 6 балів А.руйнуються старі споруди, зміщуються важкі меблі, осипається штукатурка   Б. руйнується більшість споруд, розриваються підземні трубопроводи, з'являються великі тріщини на земній поверхні   В. його відчувають окремі тварини, а люди майже не відчувають     Г. б'ється або дзвенить посуд, тріскають шибки у вікнах, але надворі він майже не відчувається

Номер слайду 14

КЛЮЧ ДО ТЕСТУ 1.А 2.А 3.Б 4.Б 5.Г 6.Б 7.В 8.Б 9.Б 10. А 11. Г 12.А

ppt
Додано
20 листопада 2020
Переглядів
410
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку