Презентація "Жанри образотворчого мистецтва"

Про матеріал
Презентація до уроку образотворчого мистецтва у 6 класі за темою "Жанри образотворчого мистецтва"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

ЖАНРИ ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА6 кл

Номер слайду 2

1) Портрет2) Натюрморт3) Пейзаж4) Марина5) Анімалістичний жанр6) Флористика7) Сюжетно-тематична картина. ЖАНРИ В ОБРАЗОТВОРЧОМУ МИСТЕЦТВІ:

Номер слайду 3

ПОРТРЕТ — це жанр образотворчого мистецтва, присвячений зображенню конкретної людини чи групи людей. На портреті зображується зовнішній вигляд конкретної, реальної, що існувала у минулому або існуючої в сучасному людини. Необхідна вимога, що висувається до будь-якого портрета, - передача індивідуального подібності.

Номер слайду 4

ПОРТРЕТ

Номер слайду 5

НАТЮРМОРТ (фр. nature morte - "мертва природа") - жанр образотворчого мистецтва, що показує неживі предмети, розміщені в реальному побутовому середовищі. У натюрморті зображуються предмети побуту, праці, творчості, квіти та плоди, бита дичина, виловлена ​​риба тощо.

Номер слайду 6

НАТЮРМОРТ

Номер слайду 7

ПЕЙЗАЖ (франц. paysage, від pays - країна, місцевість), жанр образотворчого мистецтва, зображення природної чи перетвореної людиною природи, довкілля, землі з її характерними ландшафтами, видами гір, річок, лісів, полів, міст, історичних пам'яток, всього багатства природи.

Номер слайду 8

ПЕЙЗАЖ

Номер слайду 9

МАРИНА або морський пейзаж - це особливий жанр образотворчого мистецтва, де основним елементом картини є море. Термін походить від слова marinus (лат. «морський»)

Номер слайду 10

МАРИНА

Номер слайду 11

АНІМАЛІСТИКА - жанр образотворчого мистецтва, основним об'єктом якого є тварини. Головним завданням анімаліста може бути як точність зображення тварини, так і художньо-образні характеристики, включаючи декоративну виразність або наділення тварин властивим людям рисами, вчинками та переживаннями (наприклад, байки).

Номер слайду 12

АНІМІЛІСТИКА

Номер слайду 13

ФЛОРИСТИКА - жанр образотворчого мистецтва, присвячений зображенню рослин та квітів.

Номер слайду 14

ФЛОРИСТИКА

Номер слайду 15

СЮЖЕТНО-ТЕМАТИЧНИЙ ЖАНР:історичний, батальний, побутовий, міфологічний, казково-билинний, релігійний, алегорія. Картина в сюжетно-тематичному жанрі полягає в змішанні традиційних жанрів образотворчого мистецтва. Комбінація може мати на увазі поєднання батального, побутового жанрів, пейзажу, портрета.

Номер слайду 16

БАТАЛЬНИЙ (від фр. bataille - битва) - жанр образотворчого мистецтва, присвячений темам війни та військового життя. Головне місце у батальному жанрі займають сцени сухопутних, морських битв та військових походів. Художник прагне часто розкрити історичний сенс військових подій, що зближує батальний жанр із історичним. А сцени військового побуту часто пов'язують його з побутовим жанром.

Номер слайду 17

БАТАЛЬНИЙ

Номер слайду 18

ПОБУТОВИЙ жанр - традиційний жанр образотворчого мистецтва, що визначається колом тем і сюжетів з повсякденного приватного та суспільного життя людини, з селянського та міського (у минулому - дворянського, купецького тощо) побуту.

Номер слайду 19

ПОБУТОВИЙ

Номер слайду 20

МІФОЛОГІЧНИЙ жанр (від гр. mуthos - переказ) - жанр образотворчого мистецтва, присвячений подіям та героям, про які розповідають міфи давніх народів. Міфи, легенди, перекази, билини, алегорії є в усіх народів світу, і вони є найважливішим джерелом художньої творчості.

Номер слайду 21

МІФОЛОГІЧНИЙ

Номер слайду 22

РЕЛІГІЙНИЙ - вид живопису, повністю заснований на Біблії (релігії). Існує кілька критеріїв відбору, які визначають релігійний жанр: По-перше, будь-який художній твір на біблійну тему вважає релігійним; По-друге, картини, що поклоняються безпосередньо Богу, або, показують релігійні поклоніння.

Номер слайду 23

РЕЛІГІЙНИЙ

Номер слайду 24

Всьому потрібно вчитися. Мистецтво - не виняток. Б. Брехт.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
4.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
4.0
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Андрієвська Любов Миколаївна
    Загальна:
    4.0
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    4.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
11 серпня 2022
Переглядів
10345
Оцінка розробки
4.0 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку