Презентація "Жіночі долі в романі В. Скотта “Айвенго”.Ровена та Ребекка"

Про матеріал
Матеріал до уроку "Жіночі долі в романі В. Скотта “Айвенго”.Ровена та Ребекка Мета уроку: охарактеризувати жіночі образи роману; продемонструвати вплив реальних історичних подій, соціального статусу і національності на долю людини; розвивати навички порівняльної характеристики образів
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Урок із зарубіжної літератури. Тема: Жіночі долі в романі В. Скотта “Айвенго”. Ровена та Ребекка. Новікова Ірина Олексіївна,учитель Жашківського ліцею №3

Номер слайду 2

Ребекка і Ровена

Номер слайду 3

Тема: Жіночі долі в романі. Ровена та Ребекка. Мета: охарактеризувати жіночі образи роману; продемонструвати вплив реальних історичних подій, соціального статусу і національності на долю людини; розвивати навички порівняльної характеристики образів

Номер слайду 4

Впізнай героїню за описом«Ясні блакитні очі під витончено вигнутими темними бровами, що надавали виразності чолу, були неначе спроможні й запалювати, і власкавлювати, і наказувати, і благати. До такого обличчя більше пасував лагідний вираз».

Номер слайду 5

Ровена

Номер слайду 6

Впізнай героїню за описом. Уся її постать була напрочуд доладна, і красу її ще більше підкреслював східний убір. Тюрбан жовтого шовку чудово пасував до смаглявого обличчя. Блискучі очі, горді дуги брів, гарної форми орлиний ніс, перлово-білі зубки і смоляно-чорні кучері, що окремими спіральками спадали на гарну шийку й груди. »

Номер слайду 7

Ребекка

Номер слайду 8

Висновок: У портретах Ровени і Ребекки автор звертає увагу на їхню красу, зовнішню привабливість. Леді Ровена втілює саксонський тип краси, Ребекка - східний .

Номер слайду 9

Ровена. Я - дворянка, онука саксонського короля Альфреда Великого, мені належать великі багатства і землеволодіння. Виховувалася у сім'ї опікуна Седріка Роттервудського, де до мене ставилися, як до рідної доньки. Звідси - і характер, і вдача справжньої леді.

Номер слайду 10

Ребекка. Я - донька єврея-лихваря. З дитинства зазнавала переслідувань, бо належала до Богом проклятого народу: за вбивство єврея у середньовічній Європі навіть не карали. Тому за своє життя, незважаючи на чисельні багатства батька, я зазнала багато поневірянь, образ, страждань. Але все це загартувало мій характер.

Номер слайду 11

Розподіліть подані словосполучення відповідно до образів Ровени та Ребекки, запишіть їх у зошити. Прекрасна королева, прекрасна квітка Палестини, саксонська красуня, троянда Сходу, Лілія Долин, дочка Сіону, прекрасна саксонка, перлина єврейського народу.

Номер слайду 12

Ровена. Прекрасна королева, саксонська красуня, лілія Долин

Номер слайду 13

Ребекка. Прекрасна квітка Палестини, троянда Сходу, дочка Сіону

Номер слайду 14

Епізоди, які пов'язані з леді Ровеною. Вечеря в домі Седріка, проголошення королевою турніру, нагородження переможця турніру, перебування у полоні.

Номер слайду 15

Епізоди, що стосуються Ребекки Повернення Гурту грошей, на лісовій галявині, опір Буагільберу у замку, допомога пораненому Айвенго, суд, третій турнір.

Номер слайду 16

Поміркуйте!Чому епізодів , пов’язаних з Ребеккою більше?

Номер слайду 17

Коло думок Ребекка - чужинка, представниця нації, яку зневажають. Тому її життя - це суцільне випробування.це пов'язано із незвичайною долею та вдачею Ребекки.

Номер слайду 18

Ровена і Ребекка в полоні

Номер слайду 19

Суд над Ребеккою

Номер слайду 20

Мудрість Ребекки

Номер слайду 21

Психологічний портрет героїнь. Р - розумна. О - охоче допомагає людям. В - вірна коханому. Е - емоційна. Н - наполеглива. А - ангел. Р - рішуча. Е - енергійна. Б - благородна. Е - емоційна. К - красива. К - кохає Айвенго. А - альтруїстка

Номер слайду 22

Ліна Костенко “Я вибрала Долю собі сама. І що зі мною станеться- У мене жодних претензій нема До Долі- моєї обраниці

Номер слайду 23

Дякую за увагу!

pptx
Додав(-ла)
Новікова Ірина
До підручника
Зарубіжна література 7 клас (Волощук Є.В.)
Додано
2 жовтня 2022
Переглядів
2747
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку