Презентація "Життєві цінності та любов до людей у романі Ірен Роздобудько «Я знаю, що ти знаєш, що я знаю»"

Про матеріал

Тема: Життєві цінності та любов до людей у романі

Ірен Роздобудько «Я знаю, що ти знаєш, що я знаю»

Мета уроку:

привернути увагу учнів до читання сучасної літератури, познайомити з іменами українських письменників; зміцнити потреби читати, формувати уважного читача з добре розвиненими творчими, розумовими, пізнавальними здібностями; створення ситуації успіху;

розвивати навички самостійного пошуку матеріалів, критичне й образне мислення; креативність, комунікативні якості, обумовлені необхідністю взаємодіяти з іншими людьми, з об'єктами навколишньої природи та інформаційними потоками; світоглядні якості, що визначають емоційно-ціннісні установки, здатність до самопізнання та самовдосконалення; розвивають здатність учня формувати свою думку й аргументувати її, вчити добирати мовно-виражальні засоби відповідно до мети і ситуації спілкування;

виховувати почуття любові до рідної землі, громадянина-патріота, свідомого українця; сприяти потягу до інтелектуального читання, розуміння потреби вчитися і влаштовувати власне життя.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Підготувала: Кардашова Н. Г. Життєві цінності та любов до людей у романі Ірен Роздобудько «Я знаю, що ти знаєш, що я знаю»

Номер слайду 2

Тип уроку: позакласне читання в контексті літературно-творчої діяльностіФорма уроку: урок-пошук життєвих цінностей (робота в групах)Методи: сторітеллінг, бесіда, монолог, діалог. Форми роботи: бухтрейлер, скрепбукінг, скрайбінг, лепбук, кардмейкінг

Номер слайду 3

О розмотай шляхи мені, богине,Світ за очі від тебе забіжу,Рятуй мене, врятуй мене, бо згине. Моя душа, задивлена в чужу Л. Костенко Проблемне питання: хто «розшифрує» для фрау Шульце листа з минулого?

Номер слайду 4

План1. Презентація інтерактивних майстерень 2. Написання відкритого листа3. Оформлення дошки літературних оголошень Тема: Життєві цінності та любов до людей у романі Ірен Роздобудько «Я знаю, що ти знаєш, що я знаю»Проблемне питання: хто «розшифрує» для фрау Шульце листа з минулого?

Номер слайду 5

Номер слайду 6

Дорогі мої читачі! По-перше: дякую вам і вашій вчительці Пані Наталі, що читаєте! Адже моє тверде переконання в тому, що «письменника робить ЧИТАЧ»! Тобто, лише завдяки зацікавленості, любові і розумінню ЧИТАЧІВ книжки живуть, перевидаються і переходять до рук інших поколінь. Для мене це дуже важливо. Адже книзі «Я знаю, що ти знаєш…» виповнилося 10 років. Тобто, коли вона була видана, нинішні старшокласники ще, певно, ходили в дитячий садок або були зовсім маленькими. І якщо ви зараз читаєте цю книгу, це означає, що вона цікава і актуальна. І це для мене найбільша амбітна винагорода від вас, як нового, молодого покоління. Удачі вам і вашому викладачеві – пані Наталі! Дякую, дорогі!

Номер слайду 7

Номер слайду 8

1 частина: тема, цитатний матеріал, що породжує образ (малюнок, схему, поєднання кольорів, фотографію) – з лицевого боку.2 частина: коментар з теми (розгорнуте судження, що дає тлумачення свого бачення теми і образів у творі) – зі зворотного боку. Ейдос-конспект – це особисте тлумачення і власне бачення теми та образів художнього твору учнем. Ейдос-конспект

Номер слайду 9

Скрапбукінг - це вид ручної творчості, що полягає у виготовленні та оформленні сімейних чи особистих фотоальбомів. Скрапбукінг - це своєрідний спосіб збереження і передачі окремих історій за допомогою особливих візуальних і тактильних прийомів замість звичайного оповідання, що передається «з уст в уста».

Номер слайду 10

Лепбук (lapbook), або як його ще називають тематична або інтерактивна папка, – це саморобна паперова книжечка з кишеньками, де можна діставати, перекладати, складати на свій розсуд різноманітний матеріал.

Номер слайду 11

Скрайбінг (від англ. scribe — «розмічати») — нова техніка презентації, винайдена британським художником Ендрю Парком для британської організації наукових знань. Доповідь спікера супроводжується ілюстраціями «на льоту» малюнків фломастером на білій дошці).

Номер слайду 12

Кардмейкінг (англ. cardmaking; у перекладі card - листівка, make - робити) - мистецтво виготовлення вітальних листівок своїми руками.

Номер слайду 13

Номер слайду 14

Номер слайду 15

Номер слайду 16

Домашнє завдання: подумати над епіграфом в контексті уроку (письмово).

Номер слайду 17

pptx
До підручника
Українська література (рівень стандарту, академічний) 11 клас (Авраменко О.М., Пахаренко В.І., Мовчан Р.В.)
Додано
1 грудня 2018
Переглядів
1614
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку