Презентація. Життєвий і творчий шлях Алана Мілна

Про матеріал
Життєвий і творчий шлях Алана Мілна. Алан Александр Мілн народився 18 січня 1882 року в Лондоні, де і провів своє дитинство
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Життєвий і творчий шлях Алана Мілна

Номер слайду 2

Алан Александр Мілн народився 18 січня 1882 року в Лондоні, де і провів своє дитинство. Він навчався в невеликій приватній школі, власником якої був його батько.

Номер слайду 3

1892 року вступає до Вестмінстерської школи, а потім в Трініті-коледж Кембриджа, який закінчує в 1904 році. Будучи студентом, він писав замітки в студентську газету «Grant». Зазвичай він писав разом зі своїм братом Кеннетом, і вони підписували замітки ім’ям АКМ. Роботи Мілна були помічені, і з ним став співпрацювати з британським гумористичним журналом «Punch», згодом Мілн став там помічником редактора.

Номер слайду 4

У 1913 році Мілн одружився на Дороті «Дафні» де Селінкурт.

Номер слайду 5

Мілн брав участь у Першій світовій війні в якості офіцера британської армії. Пізніше він написав книгу «Світ з честю», в якій засуджував війну.

Номер слайду 6

У 1920 році у Мілна народився єдиний син – Крістофер Робін Мілн.

Номер слайду 7

У 1926 р з’явилася перша версія Ведмедика з тирсою в голові – “Вінні-Пух”. Друга частина оповідань, “Тепер нас стало шестеро”, з’явилася в 1927 році, а фінальна частина книги “Дім на пуховому узліссі” – в 1928 р.

Номер слайду 8

Саме завдяки народженню сина Крістофера Робіна і з’явилися історії про “ведмедя з тирсою в голові”. Героями цих історій стали іграшки хлопчика і він сам.

Номер слайду 9

Неймовірна популярність дитячих книжок Мілна затьмарила його успіхи в інших жанрах. Проте чарівними є його гуморески для журналу "Панч". Він написав одну з кращих детективних мелодрам "Повне алібі", опубліковану в збірці "Чотири п'єси" (1932), і оповідання, яке стало класикою, "Таємниця Червоного Будинку" (1921).

Номер слайду 10

Інші його твори для театру, в тому числі "Містер Пім проходить мимо" (1919), "Правда про Блейдів" (1921) та "Дорога на Дувр" (1922), мали успіх у публіки та схвальні відгуки професійних критиків. Книжка, що спричинила відгуки суперечливі, "Світ з честю" (1934), містила палкий протест проти війни. Серед інших творів Мілна можна визначити "Автобіографію" (1939) та роман "Хлоя Марр" (1946)

Номер слайду 11

У 1952 році Мілн переніс операцію на мозку, після якої чотири роки, до самої смерті, провів у своєму маєтку в Котчфорді, графство Сассекс. 31 січня 1956 Алан Мілн помер.

pptx
Додано
30 серпня 2023
Переглядів
422
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку