Презентація "Життя - це виклик"

Про матеріал
в презентації зібрано вислови відомих людей з порушеннями розвитку про те, завдяки чому (а не в супереч) вони досягли свого успіху. моя робоча назва цього посібника "мотиватор"
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Кожен день – це виклик!Вінницький гуманітарно-педагогічний коледж. Мотиватор для тих, хто потребує підтримки. Вінниця 2017

Номер слайду 2

Удк 376 — 056.26 к 58 Укладач – Ірина Стецюк, магістр, викладач вищої категоріїРецензент – Л. М. Дровозюк, доцент, канд. пед. наук, завідувач кафедри шкільної педагогіки, психології та окремих методик. Стецюк І. Кожен день – це виклик!: атлас з основ дефектології/ уклад. І. Стецюк. – Вінниця, 2017. – 20 с. Обговорено на засіданні кафедри шкільної педагогіки, психології та окремих методик Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу. Протокол №4 від 15 листопада 2017 року. Рекомендовано до використання науково-методичною радою Вінницького гуманітарно-педагогічного коледжу. Протокол №2 від 15 грудня 2017 року. Рекомендовано до використання студентами, викладачами педагогічних навчальних закладів, волонтерами, представниками громадських організацій як засіб мотивації до успішної та продуктивної життєдіяльності.© Вінницький гуманітарно-педагогічний коледж 2017 р.

Номер слайду 3

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ЛЮДЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ (на офіційних мовах ООН (англ. International day of persons with disabilities; фр. Journée internationale des personnes handicapées; ісп. Día internacional de los impedidos) – міжнародний день ООН, встановлений резолюцією A/RES/47/3  генеральної асамблеї ООН 14 жовтня 1992 року, який відзначається ЩОРІЧНО 3 ГРУДНЯ.  ІНКЛЮЗІЯ – це спосіб мислення і дії, які дозволяють кожній людині відчувати себе прийнятою такою, якою вона є; які забезпечують повагу і гарантують безпеку. 

Номер слайду 4

Франклін Рузвельт (32-й президент сша)діагноз – поліомієліт Просто чекати недостатньо – необхідно спитати себе, що ти маєш намір зробити, щоб досягти бажаного. Роби, що можеш, з тим, що маєш, там, де ти є. Здорове тіло — це прекрасно; здоровий дух — ще краще; але важливіше всього — як для людини, так і для нації — характер, сума тих достоїнств, які роблять мужчину гарним мужчиною, а жінку — гарною жінкою.

Номер слайду 5

Білл клінтон(42-й президент сша)сраждав на вади слуху. Краще вражати світ силою нашого прикладу, ніж прикладом нашої сили.

Номер слайду 6

Людвиг ван бетховен(композитор)діагноз - придбана глухота. Лише істинно правдиве непохитне, як скеля. Чим більшого успіху досягаєш у мистецтві, тим менше тебе задовольняють попередні твори.Істинний митець… ніколи не задоволений собою й намагається йти щораз далі.

Номер слайду 7

Френк сінатра(актор, співак)мав вади слуху. Удача прекрасна, і ви повинні мати щастя отримати таку можливість. Але після цього треба мати талант і вміти ним користуватися. Ненависть не вирішує жодних проблем, вона тільки створює їх. Якщо ви володієте чимось, але ви не можете це віддати, то ви не володієте цим... це володіє вами

Номер слайду 8

Жан-жак руссо(письменник, філософ, громадський діяч)мав вади слухунерівність ледь помітно у природному стані і її вплив там майже мізерний, Виникає вона і росте в зв'язку з послідовним розвитком людського розуму. Дайте дитинству визріти в дітях. Проти всього можна встояти, крім доброти.найвірніший засіб завоювати кохання інших — подарувати їм своє кохання.

Номер слайду 9

Стіві уандер (співак)діагноз – вроджена сліпота. Якщо людина сліпа, це не означає, що в неї немає бачення. Можливості можуть підняти тебе на вершину, але потрібен характер, щоб на ній втриматись. Ти не можеш будувати своє життя на очікуваннях інших людей.

Номер слайду 10

Галілео галілей(фізик, астроном)мав вади зору. Природа невблаганна і незмінна і зовсім не опікується тим, стануть чи не стануть її приховані основи та образ дій досяжними для людського розуміння, оскільки вона ніколи не переходить меж накладених на неї законів. Не думаю, що для збудження в нас відчуттів смаку, запаху та звуку від зовнішніх тіл вимагається будь-що ще, окрім розміру, форми, числа та повільних чи швидких рухів. Вважаю, що якби вуха, язики та носи раптом зникли, то форма, число та рух залишились би, але не запахи, смаки та звуки. Я глибоко переконаний, що без живого єства останні є не більше, ніж іменами, подібно до того, як лоскотання та сверблячка не більше, ніж імена, якщо немає пахв та шкіри навколо носів.

Номер слайду 11

Крістофер рів(актор)діагноз – набутий параліч. Спочатку мрії здаються неможливими, потім неправдоподібними, а потім неминучими!Якщо я можу сміятися, я можу жити. Хоча я особисто не вірю в Господа, я намагаюся поводитися так, ніби Він дивився.

Номер слайду 12

Стівен Вільям Хокінг(лауреат нобелевської премії)діагноз - атрофируючого склероз. Я поняття не маю, який у мене IQ. Ті, кого цікавить їх IQ, просто невдахи. Серед усіх систем, які у нас є, найскладніші - це наші власні тіла. Я помітив, що навіть ті люди, які стверджують, що все вирішено і що з цим нічого не можна вдіяти, дивляться в обидва боки, перш ніж переходять дорогу.

Номер слайду 13

Сільвестер сталлоне (актор)діагноз - ДЦПЯ мав залишитись ніким. Життя нанесло мені рану – ще при народженні пів обличчя паралізувало. Вчителі вважали мене розумово-відсталим, а мати поставила на мені хрест. Протягом семи довгих тяжких років продюсери мені відмовляли…сім років сліз, поту і віри в себе. Ви теж нічого не доб’єтесь, не переживши період відчаю. а потім? А потім я прожив на 1600 доларів у рік. І написав “роккі”. Вірте в себе і любіть свою маму.

Номер слайду 14

Леонардо да вінчі(художник, архітектор, вчений)був  амбідекстером, страждав на ДЦПДе дух не водить рукою художника, там нема мистецтва. Живопис — це поезія, яку можливо бачити, але не чути, а поезія — це живопис, який можливо чути, але не бачити. Будь-які перешкоди долають наполегливістю. Воля — головний дарунок природи.Існує три різновиди людей: ті, що бачать; ті, що бачать, коли їм показують; та ті, що нічого не бачать.

Номер слайду 15

Хелен келлер(письменниця, викладач, громадський діяч)діагноз – набута сліпоглухонімота. Бачити, і не вміти прозрівати істину,- гірше , як бути сліпим. Найкращі і найпрекрасніші речі в світі неможливо побачити, до них не можна навіть доторкнутись. Їх треба відчувати серцем. Хоча світ і повний страждань, він також переповнений прикладами їх подолання. Коли одні двері щастя зачиняються, відкриваються інші; а ми часто не помічаємо її , втупившись поглядом в зачинені двері.

Номер слайду 16

Мігель сервантес(письменник) втратив ліву рукупозбавивши мене лівої руки, Бог змусив мою праву працювати сильніше і сильніше. Спрямуй погляди свої на самого себе і намагайся пізнати себе, бо труднішого пізнання не можна собі навіть уявити. У нещасті доля завжди залишає двері для виходу. Спрямуй погляди свої на самого себе і намагайся пізнати себе, бо труднішого пізнання не можна собі навіть уявити.

Номер слайду 17

Леся українка(поетеса, культурна діячка)діагноз – туберкульоз кісток«Божая іскра» – то тяжке прокляття, дикий і лютий пожар. Земля не пекло, люди не прокляті, і радощі не гріх, а Божий дар. З рук смерті люди дістають безсмертя. Сором – хилитися і долі коритися. Не раз, хто забувається про завтра, той має вічність. Хто не жив посеред бурі, той ціни не знає силі. Врятуєш душу, коли загубиш тіло. Хто не був високо, той зроду не збагне, як страшно впасти.

Номер слайду 18

Вольфган моцарт(музикант, композитор)діагноз – аутизм, ревматизм. Музика «Дон-Жуана» була першою музикою, яка справила на мене неймовірне враження. Вона пробудила у мені святе захоплення, яке згодом дало плоди. Через неї я проник в той світ художньої краси, де витають лише найбільші генії. (©Петро Чайковський)

Номер слайду 19

Альберт ейнштейн(фізик, вчений)діагноз – синдром Асперджера (форма аутизму)Радість бачити і розуміти — найкращий дар природи.світ — це небезпечне місце. Не через те, що люди злі; а тому що люди не хочуть цього виправити.є дві безмежні речі — Всесвіт і людська дурість, хоча щодо Всесвіту я маю сумніви.

Номер слайду 20

Ісаак ньютон(фізик, вчений) діагноз – синдром Асперджера (форма аутизму) Я дивлюся на себе, як на дитину, котра, бавлячись на морському узбережжі, знайшла кілька рівніших камінців і пістрявіших черепашок, аніж інші, у той час як безмежний океан істини розкинувся перед моїми очима недослідженим. Якщо я й бачив далі від інших, то через те, що стояв на плечах гігантів.

Номер слайду 21

Білл гейтс (засновник і голова ради директорів корпорації Майкрософт)діагноз - аутизм. Я не нахабний. Усе зовсім навпаки. Я розчарований. Я сором'язливий. Я ввічливий. Я зачісуюся кожного разу перед тим, як надіслати e-mail, оскільки сподіваюся виглядати привабливо. Успіх – поганий учитель. Він схиляє розумний людей думати, що вони не можуть програти. Якби я знав, де знаходиться фініш, думаєте, я вже не досяг би його багато років тому?

Номер слайду 22

Нік вуйчич(мотиватор)діагноз-синдромом тетраамеліїЯкщо ніхто не відкриває, стукайте відразу в кілька дверей. Ви повинні зрозуміти, що відразу отримати відповіді часом неможливо. Коли ви не готові прийняти себе, то ще менше готові прийняти інших людей. Я дуже рано засвоїв, що просити про допомогу можна і потрібно. Нормальне у вас тіло чи ні, але є речі, з якими неможливо впоратися самотужки. Ще один день - ще одна можливість!

Номер слайду 23

 Олександр Похілько. Талановитий художник і спортсмен пише дивовижні картини, відомі за кордоном, грає на фортепіано і тромбоні, займає місця на змаганнях з настільного тенісу та волейболу, не зважаючи на те, що цей харизматичний хлопець народився без рук та ніг. Як художник Олександр відомий далеко за межами Росії, в якій він народився — свої роботи продає за суми, що сягали й 20 тисяч доларів, але найбільше вражає його сила волі та зовсім оригінальне сприйняття інвалідності. На думку Сашка, інвалідність — це радше дар, аніж покарання."Ви допомагаєте інваліду тому що вам шкода, щоб спокутувати якусь свою провину. Не робіть так, краще навчіть: навчіть його робити так, щоб без вас він міг скористатися чимось чи зробити щось."

Номер слайду 24

Шантель Вінні Учасниця шоу «Топ-модель по-американськи». Від інших учасниць шоу її відрізняє рідкісна хвороба вітіліго (в результаті якої порушується пігментація шкіри) і вражаюча впевненість у собі. Особливість вітіліго у Шантель — досить симетричне розташування непігментованих ділянок. Довгий час дівчину її особливість вганяла в депресію, а образи однолітків ледь не довели її до суїциду. Однак, змінивши місце проживання, Шантель поміняла і своє ставлення до своєї особливості. Потрапивши на конкурс краси, вона дійшла до фіналу, а в ході проекту багато фотографів закохалися в її симетричні плями, що нагадують таємничі малюнки.

Номер слайду 25

Вікторія модеста. Мабуть, сама незвичайна модель і співачка в світі. У сексуальної дівчини з сильним, як у Бейонсе, голосом є тільки один недолік — у неї немає ноги. До того часу, як Вікторія відзначила своє 6-річчя, різниця між двома ногами вже була дуже помітною. А до 12 років дівчина перенесла цілих 15 хірургічних операцій — всі вони виявилися безуспішними. Лікарі радили матері здати доньку до дитячого будинку — але, на щастя, та не кинула свою дочку. Зрештою Вікторія опинилася в Лондоні, проте британська медицина також не змогла їй допомогти. І, нарешті, дівчині вдалося переконати хірургів, що ногу потрібно ампутувати. За словами самої Вікторії, ампутація принесла їй довгоочікуване полегшення. У дівчині нарешті прокинулася впевненість у собі, вона почала займатися музикою — і вельми успішно: не так давно Модеста представила свій дебютний музичний відео кліп. Після чого змогла добитися успіху як співачка і альтернативна модель. Використовує 8 різних протезів, найвідоміший і незвичайний з яких виконаний у вигляді чорного шипа.

Номер слайду 26

Маделін стюартмодель з синдромом Дауна. Вісімнадцятирічна Маделін Стюарт вже підписала кілька контрактів з відомими брендами одягу та прикрас. задля кар’єри своєї мрії дівчина схудла на 20 кілограмів. Мадлелін п’ять разів на тиждень плавала, займалася крикетом і танцями. Підкорила подіум тижня моди-2017 в Нью-Йорку.

Номер слайду 27

Олівер Хеллоуелфотограф з синдромом Дауна. Фотограф, який живе повноцінним життям і марить фотографією. Завдяки унікальному погляду на оточуючу дійсність, у хлопця виходять приголомшливі кадри.

Номер слайду 28

гурт Pertti Kurikan Nimipäivät. Фінляндію на пісенному конкурсі «євробачення 2015» представив гурт Pertti Kurikan Nimipäivät («Іменини Пертті Куррикка»). Гурт рокерів із синдромом Дауна виконали пісню Aina mun pitää («Щоразу, коли я винен»). На батьківщині Pertti Kurikan Nimipäivät до солістів колективу ставляться з повагою і активно підтримують гурт.

Номер слайду 29

Гордість країни

Номер слайду 30

Ігри нескорених параспортивна подія для поранених чи хворих військовослужбовців та ветеранів військової служби

Номер слайду 31

Правила спілкування з людьми з інвалідністю. Коли розмовляєте з людиною з інвалідністю, звертайтесь саме до нього, а не супроводжуючого. Коли вас знайомлять з людиною з інвалідністю, цілком природно пожати йому руку, навіть тим, кому важко рухати рукою, або у кого протез. Коли спілкуєтесь з тим, хто погано бачить, або не бачить взагалі, представляйте себе і тих, хто знаходиться біля вас. Попереджайте, якщо відходите, навіть ненадовго. Якщо ви пропонуєте допомогу, зачекайте, чи її приймуть, а потім запитуйте, що і як робити. Спиратися чи повиснути на інвалідній колясці, все одно, що повиснути на його власникові. Розмовляючи з людиною, яка має труднощі у спілкуванні, будьте терплячими, - не добавляйте і будьте терплячими. Не зрозумівши – не соромтесь перепитати. Щоб привернути увагу людини, яка погано чує, помахайте її долонею або похлопайте її по плечу. Мало будувати пандуси, - треба ламати стереотипи. Зміщення акцентів з “пожаліти” на “сприйняти” і “зрозуміти”Якщо інклюзію показувати через живі або художні історії, відчуженість зникає. Будь щирим і спілкуйся на рівних!

Номер слайду 32

Фільми про особливості людей з вадами. Барфі (вади слуху, аутизм)Я сем (синдром дауна)Аудитор (аутизм)Людина дощу (аутизм)Перед класом (синдром туретта)Зірочки на землі (дисграфія)Форрест гамп (розумова відсталість)1+1 (параліч)Клас корекція (поняття інклюзії)Та, що створила чудо (сліпо-глухо-німота)

Номер слайду 33

Варто задуматись…

Номер слайду 34

Скажи, а ты меня сегодня любишь?— Спросила громко девушка в маршрутке,и пуговицу пальцем теребила,на кожаной своей, осенней куртке. Ей кто-то там ответил в телeфонe,она тихонько стала хоxoтать:вчеpа — этo вчера, ты чтo нe понял?А мнe ceгoдня этo нужнo знать! Hапpoтив тиxо женщина вздoxнула,уж год как брoсил муж.. И ждать нет cил. Cлeзу c щеки тихoнечкo смаxнула:эх, eсли бы и oн вoт так cпросил. A рядoм с ней мальчишка лeт пятиладошку папы oчeнь cильнo сжал:пап, ну.. А ты мeня сeгoдня любишь?Oтeц.. Вдруг улыбнувшиcь, пpиoбнял. Кoнечно любит! — Бабушка cказала, —смотри.. Как cмoтрит.. Ты ж его награда,ты счаcтье его в каждом нoвом дне,и даже сoмнeватьcя в том нe надo. Улыбка у мальчишки cтала ширeи он cпpоcил: а ктo-то любит вас? Не знаю, я живу в пустой квартирe,oдна навepно вcтpeчу cмeртный час. Eсть дeти, внуки, правнуки. Так вышлo,что им ужe давнo нe дo мeня.(В маршpутке тишина на миг пoвисла)нo, нужно жить.. Дpугoгo не виня!Мне главнoе, чтоб жили oни в счастьe,здоровы были и чтоб всe в пopядке. И чтоб хоть раз в тpи меcяца звoнили,я жду их, пoкупаю шoколадки. Молится буду каждый день, за каждого!Для ниx всeгда гopит мoй cвет в окне. Bедь это важнo. Этo очень важно,когда еcть тoт, кто любит в каждoм дне. A вoт меня и незачто любить!— Cказал мужчина, — я тупой баран!Hе cмoг я счастьe вoвремя ценить,и в тoм, что я oдин.. Винoвeн cам. Tы не баpан, — вдpуг ктo-то пpокричал,— бараны нe сумeют позвoнить. Tы. Pаз хоть ее номер набиpал?Cказал?.. Что любишь?.. Попpocил пpoстить?Mужчина лишь вздoхнул, махнув pукой,и нoмeр прям пo памяти набрал:— скажи, а ты меня сегодня любишь?— Люблю.. Eщe сильнеe, чтoб ты знал!Его глаза напoлнилиcь cлезами:нельзя мужчинe плакать. Некpасиво. Hо. Eсли бы вы только пoнимали!Как рад ее я cлышать!.. Всeм cпаcибо!Скажи, а ты мeня ceгодня любишь?— Набpал вслух cмc-ку паpень в курткe. Ответ он всей маршрутке прочитал:люблю.. 24 чаcа в cутки!— А ты, cынoк?! Ты, xоть чутoк-то любишь?(Cтарик спpоcил мужчину у oкoшка.)— Люблю бать, я к тебe пять cуток eхал!Чтоб pядышком пoбыть c тобoй нeмнoжкo!Hапомните жe близким и poдным,что мыcлями и cеpдцем pядoм будeтe. Сoгpейте их признанием пpоcтым,чтo и сегодня вы иx очень любитe!

Номер слайду 35

Цінуйте те, що у вас є... зараз... поруч... і ніколи не думайте "а може бути...". може і не бути...

pptx
Пов’язані теми
Педагогіка, Виховна робота
Інкл
Додано
27 жовтня 2022
Переглядів
575
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку