Презентація " Життя, позначене війною..."

Про матеріал

Презентація містить звіт про роботу учнів у шкільному музеї.

Мета:

Дослідити матеріали,пов`язані з історією села у період Великої Вітчизняної війни.

Учні класу були розділені на 3 групи:

1.Фотокореспонденти.

2.Журналісти.

3.Експерти речових джерел.

Зміст слайдів
Номер слайду 1

Давиденко Світлана Олексіївна вчитель історії Перекопівської ЗОШ І-ІІІ ст.

Номер слайду 2

Стоять солдати у сосновій тиші До них дорога навесні лягла. Вона сьогодні всім нам нагадала День Перемоги. А яка його ціна? Роки минають .Час невпинно лине, Та квітне перекопівська земля, Омита кров` ю тих,хто на війні загинув Й не повернувсь до рідного села. Болить і рветься серце ветеранів, В очах бринить непрошена сльоза. А в спогадах роки війни спливають, Хоч промайнула не одна весна. А посивілі матері до вікон припа- дають, У них надія в серці не згаса. Із сином на портреті розмовляють Про всі новини з рідного села. Ні, не забуть того людського горя, Бо час його не в силі залічить. Але життя складає пісню нову, Яка із вуст дітей летить в блакить. (Кондрашина О. М. ,вчитель Пере- копівської школи)

Номер слайду 3

Наша мета Дослідити матеріали,пов`язані з історією села у період Великої Вітчизняної війни

Номер слайду 4

Учні класу були розділені на 3 групи: Фотокореспонденти. Журналісти. Експерти речових джерел.

Номер слайду 5

Випускники Перекопівської школи 1941р. Більшість із них загинули на фронтах війни. Шульга Олег Єлисеєвич, учасник бойових дій. Любченко Ф.Т. – директор школи, загинув 9.05.1945 р. Шульга Б.П. – випускник 1941 р., загинув у 1943 р. Терещенко І.Ю. – учасник бойових дій.

Номер слайду 6

Список Учасників антифашистського опору с.Пере-копівки,які загинули в період Великої Вітчизняної війни. 1.Бондаренко І. П.(страчений у 1942р.) 2.ГлобаФ. Й.(страчена в 1942 р.) 3.Гулак С.П.(страчений в1943 р.) 4.Дудченко П. Є.(страчений у 1942 р.) 5.Офат В.А.(страчена в1942 р.) 6.Офат О. Г.(страчена у 1942 р.) 7.Пипко Н. К.(страчений у 1943 р.) 8.Суховій О. К.(страчена у 1942 р.) 9.Шульга Є. В.(страчений в1943 р.) Листи з фронту Майже 1000 перекопівчан воюва- ли на фронтах війни,314 не повер- нулися.Їх імена викарбувані на меморіальних стелах біля сільського пам`ятника загиблим односельчанам, який був відкритий 16 вересня 1978 р.

Номер слайду 7

Ми ознайомилися з фронтовою поезією наших односельчан. Лети мій листок на Вкраїну ,де колись я там вільно гуляв,де тепер у сирому окопі чомусь грусно про нього згадав.Вже нездужає ненька старенька, сльозу витре о білий латок,чому син мій Листа не напише,в свій любимий куток. Моя рідная нене ,за вас я не можу забуть І хоч на чистому полі кочую, Та на віки не встиг ще заснуть… (Терещенко І. Ю.,1945 р.)

Номер слайду 8

Осколки міни, знайдені в сільському лісі. Фронтова ложка Нестеренка Дмитра Євдокимовича, яка врятувала його від німецької кулі.

ppt
Додано
17 грудня 2018
Переглядів
753
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку