"Презентація "Життя та творчість Марини Павленко""

Про матеріал
Дослідження життя та творчості Марини Степанівни Павленко. Доцільно використовувати на уроках літературного читання.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Марина Павленко. Дитячі автори

Номер слайду 2

1. Вступ2. Наші завдання3. Результати досліджень4. Висновки5. Список використаних джерел. Зміст

Номер слайду 3

Книги заповітні сторінки Допомагають людям жити, І працювати, і вчитись, І Вітчизною дорожити!С. Міхалков. Вступ

Номер слайду 4

Ми поставили перед собою такі завдання: Дізнатись біографію Марини Павленко. Переглянути її творчість. Розглянути більш детально книги Марини Степанівни “ Миколчині історії ” та “ Домовичок з палітрою ”

Номер слайду 5

  Народилася Марина Степанівна 30 березня 1973 року в селі Старичі Яворівського району Львівської області. З відзнакою закінчила Уманський державний університет імені П. Г. Тичини. З 2000 року Марина Степанівна – викладач кафедри української літератури й українознавства рідного університету.   І ось результати наших досліджень

Номер слайду 6

Член національної спілки письменників України. Автор збірок поезій: «Бузкові зошити», «Душа осики», романів «Русалонька із 7-В…», книги казок «Півтора бажання», повістей-казок «Домовичок з палітрою», повістей «Миколчині історії», «Чи шкідливо ходити покрівлями гаражів?».

Номер слайду 7

Санта Лучія в кирзових чоботях Книжка міні-оповідок Марини Павленко «Про дитинство видатних українців». Вона витворює прекрасний світ дитинства, із якого і добро, і любов, і краса, і надія, і сила вистояти, вийти «через терни» — таки ж до зірок…

Номер слайду 8

“ Домовичок з палітрою ” Кожен дім має свого чарівного охоронця – домовичка. Він живе поряд з іншими мешканцями. Але тільки найкмітливіші зможуть познайомитись із ним та потоваришувати. Якщо ж ваше житло досі ніхто не оберігає, у вас є нагода це виправити, поселивши у себе книгу Марини Павленко.

Номер слайду 9

“ Миколчині історії ” «Миколчині історії » – цікава книжка. Це розповідь про дружбу третьокласника і пса Найди. Миколка порятував Найду цуценям із багнюки і тепер вони разом долають труднощі: знаходять їжу і одяг, організовують «бізнес», завойовують повагу однокласників. Допомагають їм на шляху Товстуха, не зовсім уважна, але добра «училка», привітна однокласниця Катя - «зубрилка» і… Диво. Адже «не може Святий Миколай забути про хлопчика – ще й із таким самим, як у нього, святого, іменем!..» Ця книга спонукає бути уважнішим і добрішим до іншого!

Номер слайду 10

Висновки Досліджуючи творчість Марини Павленко, ми дізналися дуже багато цікавого. Розглянули велику кількість творів. І вирішили, що читати дуже корисно і важливо, адже читаючи, ми дізнаємося багато нового, чомусь вчимося. Саме тому, ми радимо кожному прочитати хоча б одну із книг Марини Степанівни.

Номер слайду 11

Список використаних джерел Дізнатися більше допоможуть матеріали в Інтернеті на сайтах:http://uk.vikepedi.http://abetka.ukrlifehttp://metodichka.com.ua

pptx
Додано
24 вересня 2021
Переглядів
2418
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку