Презентація "Життя тварин взимку"

Про матеріал
Презентація може бути використана на уроках природознавства та ЯДС. Доповнює інформацію підручника, знайомить учнів зі способом життя тварин у зимовий період.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Життя тварин взимку. ЯДС 2 клас

Номер слайду 2

БІЛКАПереживати холод допомагає білкам її шубка, яка змінює колір на сірий і стає більш пухнастою. Харчується запасами, схованими горішками, жолудями, грибами. Зриває шишки, ялинові бруньки.

Номер слайду 3

ЗАЄЦЬКоли стає прохолодно, зайці переселяються з літніх лук у ліси. Там їм легше шукати корм і маскуватися. Харчуються переважно травою, яку шукають під снігом, гілками молодих беріз, осик та інших чагарників.

Номер слайду 4

ЛИСИЦЯЛисиця взимку живе сама. Хутро в неї густе й пухнасте. Може спати на снігу. Лігво лисиці – це невелика ямка. Полює лисиця на зайців, мишей, пташок. Буває, що заглядає й до курника.

Номер слайду 5

ВОВКВовк змінює хутро – воно стає пухнасти і густим. З початком зими вони збираються у зграї, так легше полювати. Вовки з успіхом ловлять кабанів, зайців, козуль, риють під землею кротів.

Номер слайду 6

КАБАНДикі кабани у пошуках їжі рухаються стадами. Вони розгрібають сніг та опале листя, знаходять жолуді, горіхи ліщини, личинки різних комах, гризуть кору дерев.

Номер слайду 7

ОЛЕНЬПеред початком зими олені посилено обростають шерстю, яка допомагає їм підтримувати необхідну температуру під час морозів. Основний корм – гілки й пагони дерев і чагарників, лишайники.

Номер слайду 8

ЛОСЬВзимку лосі переходять від літніх стоянок до зимових, де більше хвойних рослин і молодняку. Мохи і лишайники теж хороша їжа, лосі видобувають їх під снігом. Їдять взимку горобину, гілки беріз, малини.

Номер слайду 9

ВЕДМІДЬВедмідь заліг у барліг до весни. Йому не треба полювати, бо вистачає власного жиру, який він накопичив восени. Наприкінці зими народжуються маленькі ведмежата. Ведмедиця годує їх молоком.

Номер слайду 10

ГОРОБЕЦЬВони створюють свої гнізда під дахами будинків, шпаринах осель, порожніх шпаківнях. На морозі розпушують пір’їнки, стаючи схожими на клубочки. Шукають під снігом насіння, харчуються біля годівниць.

Номер слайду 11

ДЯТЕЛВзимку птах ховається у дуплі трухлявого дерева. Шукає личинок жука короїда під корою хворих дерев. Основною їжею стають ялинове і соснове насіння. А також шукають порятунок біля годівниць.

Номер слайду 12

СОРОКАВзимку сороки збиваються у великі зграї і кочують у пошуках їжі. Часто їх можна побачити у садах, лісах, парках, де багато ягід , або неподалік міських звалищ. Там птахи знаходять якусь поживу.

Номер слайду 13

СИНИЦЯСиниці – великі трудівниці. Протягом літа вони можуть назбирати і сховати до 15 кг насіння і зернят. Проте взимку їм важко знайти свою схованку. Тому доводиться шукати їжу під снігом або ласувати несолоним салом у годівничках.

Номер слайду 14

СОВАМожуть витримувати морози до -40 завдяки пухкому пірю. Ці птахи хижаки, полюють на дрібних гризунів, ссавців або менших птахів. Зимують в теплих дуплах, де й висиджують яйця.

Номер слайду 15

СНІГУРПолюбляють холод і морози. Зазвичай літають невеличкими зграйками до 10 осіб. У люті морози сидять на гілках нерухомо. Оживають, щоб поласувати насінням. Особливо полюбляють ягоди горобини.

Середня оцінка розробки
Структурованість
4.0
Оригінальність викладу
3.0
Відповідність темі
4.0
Загальна:
3.7
Всього відгуків: 1
Оцінки та відгуки
  1. Перепелюк Олеся Вікторівна
    Дуже доступно і цікаво!
    Загальна:
    3.7
    Структурованість
    4.0
    Оригінальність викладу
    3.0
    Відповідність темі
    4.0
pptx
Додано
5 січня 2022
Переглядів
725
Оцінка розробки
3.7 (1 відгук)
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку