Презентація "Зимові пригоди Зайців-Пустунців"

Про матеріал
Презентація про правила поведінки на природі взимку допоможе вчителю розширити уявлення учнів про те, як треба вибирати місце для відпочинку; ознайомить з правилами поведінки під час прогулянок взимку; розвиває навички виразного зрозумілого читання; виховує поняття дружби, поваги до інших.
Зміст слайдів
Номер слайду 1

Зимові пригоди Зайців-пустунців «Правила відпочинку взимку»для учнів початкової школи. Вчитель – методист. КЗО СЗШ №56 ДМРСтовбун Галина Володимирівна

Номер слайду 2

От Зайці пішли до школи,Знають все, та й що казати.І стараються ніколи. Правил більш не забувати. Та й кому ж, як їм не знати?Гратись можна де й де – НІ?Де кататись, де гуляти. В вихідні від школи дні. От уже й зима насталаІ задуло холодком. Скрізь снігів понасипала,Воду затягла льодком. Тільки лід тоненький дуже,А тому туди не йди. Потерпи ще трішки, друже,Щоб не трапилось біди.

Номер слайду 3

Але їм кортить скоренько. Стати всім на ковзани. Стали пробувать легенько. Міцність льоду всі вони. Хоч і зайчики легенькі,Але лід від них тріщить. А вони ідуть, дурненькі,Кожен з радості пищить. Раптом правила згадали,Сіли всі на бережок. З переляку задрижали,Мерз від холоду дружок. А тепер його ангіна. Дуже мучить день і ніч,Нетерплячка в цьому винна,Гра така не варта свіч. Та й найважчий провалився. Правда, мілко там було.І якось за кущ вхопився,Щоб в ріку не потягло.

Номер слайду 4

От, як ще мороз узявся,Цілу нічку аж тріщав, Став під товстий лід сховався,Лід твердий, як камінь став.І тепер всім зрозуміло,Можна грати тут в хокей,І сковзатись можна сміло. Для Зайців і для дітей

Номер слайду 5

З гірок звірі всі каталисьІ на лижах, і на санках. Весело усі спускалисьІ не брав нікого страх. Бо не лізли, де високо,Де страшенна круговерть.І скажу вам, цього року. Не взяла нікого смерть. Хоч катались всі ЗайчатаІ на лижах, й на санках,В сніжки гралися малята,Їздили на ковзанах. Але правила всі зналиІ виконували їх. Тому радість всі пізнали,І дзвенів всю зиму сміх!

Номер слайду 6

Тож дівчатка і хлоп’ятка,Повторю ще раз для всіх: Треба правила всі знатиІ виконувати їх.

Номер слайду 7

А тоді життя казкове. Стане взимку й навесні. Буде гарно, пречудово,Ще й звучатимуть пісні. Усміхатиметься небо,Жайворонок заспіва. Тож не лізь, куди не треба,Буде ціла голова.

Номер слайду 8

Думай перш, ніж що зробити,Наслідок який там жде?Краще добре вік прожити. Й не скалічитись ніде. На вербі сиділа казкаІ сказала так мені:«Розкажи усім, будь ласка,Про Зайчат і їхні дні.»Щоб ніхто не забував. Правил тих, що в школі вчив. А частіше посміхавсяІ поводитися вмів

pptx
Додано
15 січня 2021
Переглядів
671
Оцінка розробки
Відгуки відсутні
Безкоштовний сертифікат
про публікацію авторської розробки
Щоб отримати, додайте розробку

Додати розробку